Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Direxion Memfailkan Bitcoin ETF Untuk Mendayakan Kontrak Beli Spekulator


ProShares Bitcoin Strategy ETF mula berdagang pada 19 Oktober 2021 dan merekodkan melebihi $900 juta saham yang dijual kepada pelabur pada hari yang sama.

Ramai spekulator berpendapat bahawa pelabur menunggu peluang ini untuk masa yang lama dan tidak dapat mengawal mereka keghairahan. Memang betul untuk mengatakan bahawa kelulusan ini telah menggalakkan pengeluar lain untuk mendesak lebih banyak produk untuk menyokong BITO.

Sebagai contoh, penerbit, Direxion, baru sahaja memohon kepada dua produk berbeza untuk kelulusan. Syarikat itu membuat pengisian untuk mencipta produk yang akan memudahkan pelaburan dalam kontrak memendekkan harga Bitcoin.

Bacaan Berkaitan | From The Ground: Dokumentari "Bitcoin Di El Salvador", Apa yang Kami Pelajari?

Produk ini akan menawarkan kontrak kedudukan pendedahan pendek terurus pada CME (Chicago Mercantile Exchange ). Menurut syarikat itu, Bitcoin ETF akan melabur dalam dana pasaran wang, niaga hadapan BTC, instrumen hutang jangka pendek dan akaun deposit. ETF, ia tidak bermakna pelabur cuai tentang pelaburan. Direxion juga telah mendedahkan bahawa nilai aset dalam dana akan datang boleh berbahaya. Dalam penyatanya, nilai pelaburan anda mungkin mencecah sifar satu hari, sekali gus membazirkan wang titik peluh anda.

Bitcoin

Harga BTC meroket | Sumber: BTCUSD di TradingView

Amaran itu mungkin sangat baik tetapi ia boleh menghalang bakal pelabur daripada menggunakan dana. Dalam kenyataan lain, Eric Balchunas telah mendedahkan bahawa Direxion mempunyai ETF masa depan BTC yang sudah berfungsi di Kanada, dikenali sebagai BITI.

Namun, perkara yang mengejutkan ialah ETF tidak berfungsi dengan baik, walaupun Eric menyatakan bahawa kadangkala ia berfungsi, tetapi pada masa lain ia gagal.

Kelulusan ETF Bitcoin Direxion Tidak Pasti

Sebelum pengisian ETF 2021, syarikat cuba mendapatkan kelulusan pada 2018 tetapi gagal. Banyak syarikat memfailkan kelulusan SEC pada masa itu, tetapi mereka tidak berjaya, termasuk Direxion. Suruhanjaya tidak tergesa-gesa untuk meluluskan mana-mana, dan ia menimbulkan banyak kontroversi dalam komuniti crypto.

Satu lagi pengisian ETF baru-baru ini datang daripada Valkyrie, bertujuan untuk mendapatkan kelulusan untuk "ETF niaga hadapan BTC yang dileveraj." Dana ini akan memberikan pendedahan 1.25X kepada Bitcoin, dan ticker yang perlu diberi perhatian selepas kelulusan ialah BTFX.

Bacaan Berkaitan | Amerika Latin, Titik Tipping: Bitcoin Beach Brazil, ATM Colombia, Arg Perlombongan

Dana, yang kami kumpulkan, akan mengadakan swap, hadapan, niaga hadapan dan opsyen. Tetapi pengaruhnya tidak begitu mengagumkan kepada ramai orang dalam komuniti.

Kebanjiran pemfailan produk niaga hadapan kreatif akan berterusan untuk masa yang lama, menurut Nate Geraci. Terdapat juga pemfailan niaga hadapan ETH sebelum mana-mana produk Spot diluluskan.

Imej yang ditampilkan daripada BBC, carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments