Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Dua Faktor Makro Dapat Menghentikan Impian Bitcoin kepada $ 20,000Harga Bitcoin semestinya menuju ke $ 20,000, tertinggi sepanjang masa, menurut banyak penganalisis terkemuka tetapi faktor makro tertentu dapat menghentikan kenaikannya yang mimpi.

Tahun ini, Kadar pertukaran BTC / USD telah melonjak ke paras tertinggi tahunan melebihi $ 12,000. Trend menaik pasangan ini muncul pada peningkatan tawaran untuk aset tempat perlindungan kerana pandemi COVID tidak menunjukkan tanda-tanda mereda. Penganalisis menunjukkan bantuan rangsangan bernilai triliunan dolar yang diperlukan untuk membantu ekonomi AS melalui wabak ini. Mereka bimbang akan meninggalkan inflasi yang lebih tinggi.

"Percubaan Federal Reserve untuk mengawal inflasi kemungkinan akan berakhir dengan bencana, yang akan menguntungkan BTC ," kata Anthony Pompliano, pengasas bersama Morgan Creek Digital. "Kami bersetuju. Setelah FED kehilangan kawalan terhadap inflasi tidak akan kembali . ”

Di atas itu, bank pusat AS mencetak wang pada kadar faedah hampir-nol . Dasar kewangan yang longgar seperti ini menjadikan Bitcoin lebih menarik untuk ditahan. Sebahagian alasannya adalah pengurangan kos peluang yang ditawarkan oleh Perbendaharaan AS. Ketika hasil turun, aset safe-safe meningkat.

 Bitcoin, cryptocurrency, btcusd, xbtusd, btcusdt, crypto

Prestasi Hasil 10-tahun Bitcoin dan AS sejak Mac 2020. Sumber: TradingView.com [19659013] Walaupun terdapat banyak faktor yang menyokong Bitcoin untuk sasaran harganya $ 20,000, terdapat juga dua peristiwa penting yang dapat mengubah arah cryptocurrency pada sesi yang akan datang.

Vaksin # 1 terhadap Bitcoin

Salah satu sebab utama mengapa kenaikan harga Bitcoin mungkin berhenti menjelang mencecah $ 20,000 adalah vaksin COVID .

Cara yang berjaya untuk mengatasi wabak ini akan mengurangkan keperluan Fed dan Kongres AS untuk terus kekal. Pasar akan dibuka semula seperti biasa, yang akan diterjemahkan menjadi pemulihan pekerjaan. Vaksin kelihatan hampir dekat kerana banyak syarikat farmaseutikal terkemuka di dunia berlumba satu sama lain untuk melancarkannya.

Yung Yu-Ma, ketua strategi pelaburan di BMO Wealth Management, mengatakan dalam konteks emas satu lagi aset tempat perlindungan yang minggu lalu mencapai tahap tertinggi sepanjang masa, bahawa logam berharga dapat turun pada pelancaran vaksin yang berjaya.

"Sekiranya garis masa vaksin dipercepat akan membuahkan hasil awan gelap terhadap ekonomi global akan mulai meningkat dan permintaan untuk kualiti 'safe-haven' emas mungkin akan melemah, "katanya.

Bitcoin, yang telah membentuk rekod korelasi positif dengan emas , akan menghadapi risiko penurunan yang serupa. Keperluan orang untuk memegang cryptocurrency akan berkurang apabila Fed meningkatkan kadar faedahnya.

# 2 Pilihan Raya Presiden AS

Sementara itu, Bitcoin menjangka akan berdagang dengan berhati-hati menjelang pilihan raya presiden AS pada bulan November.

Calon Demokrat Joe Biden telah berjanji untuk membatalkan banyak dasar mata wang Donald Trump. Para pemerhati percaya bahawa ia akan mengurangkan tekanan di pasar, yang pada gilirannya, mengurangi permintaan untuk aset tempat perlindungan.

"Ini boleh menjadi pidato yang dibuat oleh Biden sebagai tindakan pendamai di bidang pentadbiran di perdagangan antarabangsa. , "Kata Guy Benstead, pengurus portfolio di Shelton Capital.

Bulan-bulan berikutnya akan berfungsi sebagai ujian tekanan untuk Bitcoin. Walaupun penganut tegar cryptocurrency melihat harganya mencecah di atas $ 20,000 pada tahap 2021, kepercayaan yang diperbaharui dalam ekonomi AS masih merupakan risiko yang tidak dapat diabaikan oleh bulls.Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of