Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Dunia VC Mendapat Rawatan Blockchain Terima kasih kepada RevenueCoin – Bitcoinist.com


Apabila kebanyakan daripada kita memikirkan dunia Modal Teroka, fikiran kita cenderung kepada firma VC besar yang meletakkan berjuta-juta dolar untuk syarikat pemula dan diharapkan dapat mengembalikan jumlah ini beberapa kali ganda untuk pelabur mereka. Selama beberapa dekad, Modal Teroka telah menjadi cara untuk orang kaya untuk membuat lebih banyak wang dengan mencari firma baharu dan akan datang.

Walaupun Modal Teroka membenarkan banyak syarikat yang mengubah dunia melihat cahaya mata, ia juga merupakan industri yang terkecuali. . Untuk layak mendapat pembiayaan Modal Teroka, syarikat perlu memenuhi beberapa keperluan yang ketat dan juga mempunyai semacam reputasi di belakangnya sebelum dipertimbangkan. Setiap hari orang ramai juga tidak boleh melabur dalam Modal Teroka kerana keperluan modal yang tinggi.

Walau bagaimanapun, kita berada pada abad ke-21 di mana banyak industri sedang didemokrasikan, dan terima kasih kepada tokenisasi kenderaan pelaburan melalui rantaian blok, akses kepada Venture Modal lebih mudah berbanding sebelum ini.

Cara RevenueCoin Berfungsi

Antara projek berasaskan blokchain yang mengubah wajah dunia Modal Teroka ialah RevenueCoin dan menampilkan syiling hasil pertama di dunia. RevenueCoin berfungsi secara khusus untuk membantu syarikat berteknologi tinggi menerima dana yang mencukupi untuk skala. Walau bagaimanapun, ia tidak beroperasi seperti yang dilakukan oleh firma Modal Teroka tradisional.

Daripada melabur dana yang disediakan oleh pelabur kaya dan menerima kepentingan dalam perniagaan tersebut, proses pelaburan berpusat di sekitar token $RVC asalnya. Untuk bermula, pengguna ReveneuCoin membeli token $RVC asli untuk diri mereka sendiri menggunakan mata wang. Dana yang diperoleh daripada penjualan token itu kemudiannya diagihkan kepada syarikat berteknologi tinggi.

Syarikat untuk menerima pembiayaan ini dipilih melalui gabungan pengundian komuniti dan laporan daripada pakar Modal Hasil. Selepas syarikat menerima pembiayaan mereka dan dapat membuat skala, mereka kemudian memberi kembali kepada komuniti RevenueCoin.

Tidak seperti persediaan VC tradisional di mana dividen dibayar kepada pelabur, syarikat yang menerima pembiayaan daripada RevenueCoin akan memperuntukkan sehingga 10% daripada keuntungan mereka untuk membeli balik dan kemudian membakar bekalan $RVC. Cara pemegang token memberi manfaat ini ialah pengurangan dalam bekalan $RVC ini akan meningkatkan nilai token.

Mereka yang pada mulanya membeli token (dan dengan itu membiayai syarikat) akan dapat menjualnya secara tradisional pertukaran untuk mendapatkan keuntungan. Kaedah modal teroka ini jauh berbeza daripada kaedah tradisional tetapi semakin digemari di kalangan pengguna dan syarikat yang mencari pembiayaan VC atas beberapa sebab. Bagi mereka yang ingin melabur dalam Modal Teroka, ia mewakili halangan untuk masuk yang lebih rendah.

Seseorang biasanya memerlukan berjuta-juta dolar untuk melabur dalam modal teroka dan secara semula jadi, ini menutup sebilangan besar orang. Walau bagaimanapun, dengan RevenueCoin, seseorang boleh masuk ke VC dengan beberapa ratus dolar. Mungkin ini adalah insentif terbesar untuk kenderaan pelaburan berasaskan blokchain kerana mereka mendemokrasikan cara pelaburan yang biasanya memerlukan pelaburan modal yang besar.

Ini telah berlaku dengan hartanah, mata wang kripto, seni, dan kini sektor VC semakin sama. rawatan. Terdapat juga penekanan yang ketara pada komuniti yang mempunyai usaha sama seperti RevenueCoin. Berbanding dengan sifat VC tradisional yang kaku dan dingin, firma VC berasaskan blokchain boleh menawarkan tahap interaksi komuniti dan pengundian di mana projek mendapat pembiayaan.

Model token juga bermakna mereka yang membeli $RVC juga boleh melihat mereka pelaburan berkembang dalam masa nyata apabila nilai syiling mereka meningkat.

Masa Depan VC

Dengan projek seperti RevenueCoin, jelas bahawa Modal Teroka tidak akan sama. Dengan banyak halangan kemasukan diturunkan dan dialih keluar, lebih ramai orang mempunyai akses kepada dunia Modal Teroka dan boleh membuat keuntungan daripadanya.

Ini juga bermakna bahawa projek yang lebih inovatif dan sebaliknya diabaikan boleh mendapat manfaat daripada sumber pembiayaan alternatif ini dan monopoli yang dipegang. oleh kebanyakan firma VC besar dan syarikat yang mereka danai boleh dipecahkan dan ekosistem yang lebih sihat dan seimbang boleh dicapai. Ini semua adalah terima kasih kepada pendemokrasian industri dan penerapan rantaian blok ke dalam industri lain.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments