Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Elon Musk Akan Menjual 10% Stok Teslanya Untuk Membeli Bitcoin?


Ketua Pegawai Eksekutif Tesla Elon Musk telah menggegarkan dunia kewangan sekali lagi, dan akibatnya boleh memberi kesan kepada Bitcoin. Melalui akaun Twitternya, Musk bertanya pengikutnya sama ada dia harus menjual 10% atau sekitar $25 bilion saham syarikatnya akibat keperluan cukai baharu yang berpotensi untuk keuntungan belum direalisasi yang akan dilaksanakan di AS

Berkaitan Membaca | Elon Musk Mendedahkan Jumlah Kepemilikan Saingan Dogecoin, Shiba Inu

Tweet itu telah disiarkan kurang daripada 2 jam yang lalu, dan ia telah menerima lebih 1 juta undian dengan baki 21 jam lagi. 54.2% peserta mengundi Ya atas cadangan Musk untuk menjual sahamnya, selebihnya telah menentang cadangan itu. Pengeluar kereta bertanya:

Banyak yang diperoleh akhir-akhir ini daripada keuntungan yang tidak direalisasikan sebagai cara untuk mengelakkan cukai, jadi saya mencadangkan untuk menjual 10% daripada saham Tesla saya. Adakah anda menyokong ini? Saya akan mematuhi keputusan tinjauan pendapat ini, walau apa cara sekalipun

Tweet tersebut telah menerima banyak komen daripada pelabur Bitcoin dan crypto. Ada yang meminta Musk untuk mengembalikan semula pembayaran BTC untuk produk syarikat, yang lain meraikan potensi perhatian yang boleh diterima oleh penjualan besar-besaran seperti itu daripada pengawal selia AS sebagai tanda "menaik" untuk pasaran crypto.

Pelabur Bitcoin Anthony "Pomp" Pompliano menjawab:[19659004]Jika anda menjual $20B+ saham, kerajaan akan dapat membiayai diri mereka selama beberapa minit dengan pembayaran cukai yang anda akan buat. Mereka akan meraikan seperti anda mengimbangi belanjawan walaupun

Walau bagaimanapun, majoriti pembalas mahu Musk meletakkan lebih banyak modal sama ada ke dalam BTC atau projek kripto kegemaran mereka. Berspekulasi mengenai potensi pembelian Bitcoin ini, penganalisis kewangan Kevin Paffrath mencatat bahawa abang Musk menjual lebih $100 juta saham Teslanya pada hari Jumaat, 5 Novemberth.[19659002|[106]Bacaan Berkaitan ]Alma Mater Elon Musk Melancarkan Kursus Pembayaran Bitcoin Untuk Perniagaan

Paffrath tertanya-tanya sama ada abang Musk dimaklumkan tentang tinjauan pendapat itu dan mempersoalkan motif eksekutif untuk mengeluarkan $25 bilion saham syarikatnya. Untuk membayar cukai atau untuk menggembirakan pengikutnya, kedua-duanya kelihatan tidak seperti Musk.

Apa Yang Boleh Terjadi Pada Bitcoin Jika Elon Musk Menjual Saham Teslanya?

Dalam pengertian itu, Paffrath tertanya-tanya jika eksekutif akan menggunakan wang itu untuk membeli Bitcoin berdasarkan 4 sebab. Pertama, Musk akan cenderung untuk menukar wang daripada tunai kepada aset lain kerana "ketakutan inflasi".

Kedua, Bitcoin mungkin salah satu pelaburan terbesarnya. Sekurang-kurangnya, salah satu yang terbesar yang telah dia dedahkan. Ketiga, sejak Musk menjual semua negerinya yang sebenar nampaknya tidak mungkin dia akan memasukkan wang ke dalam harta. Akhir sekali, Paffrath menambah:

Kami menjangkakan $BTC akan kembali sebagai penerimaan pembayaran untuk kereta $TSLA. Saya rasa $12-13b akan masuk ke dalam crypto. Ini adalah spekulasi semata-mata pada pendapat saya. Mungkin BTC / ETH berpecah? Atau SHIB DOGE? Saya melihat Musk sebagai sedikit lebih konservatif pada $ (wang) walaupun jadi saya bertaruh pada BTC, atau sekurang-kurangnya banyak institusi boleh membuat spekulasi itu.

Pada Februari 2021, pengeluar kereta mengumumkan peruntukan $1.5 bilion dalam Bitcoin. Akibatnya, kripto penanda aras mengalami rali besar-besaran daripada paras tinggi $30,000 kepada paras tertinggi sepanjang masa sebelumnya pada $65,000. menyebabkan dalam ruang dan pengaruhnya ke atas pelabur runcit.

Bacaan Berkaitan | Meme Bitcoin Elon Musk Ini Disiarkan Semula Dijual Sebagai NFT Dengan Harga Hampir $20k Di WETH

Komen's Elon Musk Tweet, Ketua Pegawai Eksekutif MicroStrategy dan Bitcoin bull Michael Saylor berkata perkara berikut:

Jika matlamatnya ialah kepelbagaian, strategi alternatif yang perlu dipertimbangkan ialah menukar kunci kira-kira $TSLA kepada Standard Bitcoin dan membeli $25 bilion dalam $BTC. Itu akan memberikan kepelbagaian, perlindungan inflasi dan lebih banyak peningkatan untuk semua pelabur dengan cara yang cekap cukai.

Sehingga masa akhbar, Bitcoin berdagang pada $61,632 dengan pergerakan mengiring dalam carta harian dan mingguan.

Bitcoin BTC BTCUSD Elon Musk
BTC bergerak ke sisi dalam carta mingguan. Sumber: BTCUSD TradingviewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments