Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

ETF Bitcoin Akan Sama Pelancaran Atau Disi Oktober ini, SEC Mengesahkan


Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) mesti meluluskan atau menolak sekurang-kurangnya dua dana dagangan Bitcoin (ETF) pada Oktober ini.


Undian 2 Bulan Kepada Keputusan Bitcoin ETF

SEC memilih untuk menangguhkan penghakiman terakhir ke atas tiga ETF yang sedang dipertimbangkan.

Persembahan, ditaja oleh VanEck / SolidX Bitwise dan Wilshire Phoenix semuanya datang sebelum pengatur awal tahun ini. "19659004]" Suruhanjaya mendapati bahawa sesuai untuk menetapkan jangka masa yang lebih lama untuk mengeluarkan suatu perintah yang meluluskan atau menolak cadangan perubahan peraturan supaya ia mempunyai masa yang mencukupi untuk mempertimbangkan perubahan peraturan yang dicadangkan itu, "ringkasan yang lazim untuk semua tiga pembacaan yang dibaca.

ETF merujuk kepada sejenis instrumen kewangan untuk pelabur institusi untuk mendapatkan pendedahan kepada harga Bitcoin. Setakat ini, SEC telah menolak untuk membenarkan ETF memasarkan pelbagai kebimbangan, sementara para pegawai menyatakan secara tidak rasmi bahawa mereka akan terbuka kepada produk Bitcoin atau bahkan Ethereum.

Proses untuk mendapatkan pasaran ETF bermula pada Mac 2017, apabila industri crypto menyaksikan penolakan pertama dari SEC. Sejak itu, cadangan telah ditarik balik dan dirumuskan beberapa kali, dengan VanEck / SolidX baru-baru ini memfailkan semula pada bulan Februari.

Menurut undang-undang, SEC mempunyai maksimum 240 hari dari tarikh permohonan untuk memberikan jawapan yang pasti sama ada ia boleh beroperasi secara sah di Amerika Syarikat. Oleh itu, VanEck akan mengetahui sama ada ia akhirnya akan mendapatkan produknya di sekitar pengawal selia pada 18 Oktober, manakala Bitwise akan diberitahu lima hari lebih awal pada 13 Oktober.

Wilshire Phoenix, setelah memohon kemudian, akan mendapatkan mengemas kini sama ada proses itu akan menangguhkan kelewatan selanjutnya pada akhir bulan September.

BTC ETF 'Menjalankan Faedah Awam'

Reacting kepada berita, Gabor Gurbacs, ahli strategi dan pengarah aset digital di VanEck, kelihatan positif mengenai bulan-bulan mendatang.

"Bitcoin ETF yang fizikal, cair, diinsuranskan boleh memberi kepentingan awam. Seterusnya! "Dia menulis di Twitter.

Pertarungan ETF telah mendapat perhatian yang saksama daripada sejarah selama dua tahun, dengan pengulas umumnya berpendapat bahawa langkah terus akan meningkatkan profil Bitcoin.

Pada masa yang sama, yang lain menyuarakan kebimbangan, antaranya pengasas bersama Ethereum Vitalik Buterin, yang tahun lepas mendakwa keseluruhan masalah itu adalah gangguan dalam lingkungan pendalaman cryptocurrency yang lebih luas ke mana-mana. "Saya fikir ada terlalu banyak penekanan pada BTC / ETH / apa sahaja ETFs, dan tidak cukup penekanan untuk memudahkan orang untuk membeli $ 5 hingga $ 100 dalam cryptocurrency melalui kad di kedai-kedai penjuru," Bitcoinist dipetik dia berkata.

"Bekas lebih baik untuk harga mengepam, tetapi yang terakhir adalah lebih baik untuk penggunaan sebenar."

Apa pendapat anda mengenai kemungkinan Bitcoin ETF mendapatkan kelulusan SEC? Beri tahu kami dalam ulasan di bawah!


Imej melalui ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of