Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Ethereum Devs Memutuskan untuk Meningkatkan Inflasi, Kelewatan Bom Kesalahan


Pemaju Ethereum telah bersetuju untuk menangguhkan bom kesulitan, dengan itu meningkatkan inflasi apabila kebanyakan duit syiling berusaha untuk mengurangkannya.


Ethereum Devs Delay Kesukaran Bom Lagi

Perdebatan terbaru mengenai kesulitan bom Ethereum akhirnya selesai, dengan kesepakatan kasar dicapai. Menurut pemaju, bencana kesulitan akan melihat satu lagi kelewatan.

Butiran tentang apa yang dikatakan sedikit lebih sukar diperolehi, kerana panggilan awam antara pemaju mengalami beberapa masalah teknikal. Walau bagaimanapun, PegaSys 'Tim Beiko mengesahkan bahawa pemaju bersetuju untuk menolak bom kesulitan oleh 4 juta blok yang lain.

Menurut anggaran, masalah bom kesulitan akan muncul di sekitar 700 hari, kira-kira dua tahun. Dalam erti kata lain, bom akan menendang sekali lagi pada 2021/2022. Sebaliknya, Rantaian PoS Beacon akan berlaku lebih awal sebelum ini, mungkin pada musim bunga 2020.

Sementara itu, inflasi akan meningkat sebanyak 2,000 ETH sehari pada masa garpu berlaku. Pada masa ini, bilangan ETH setiap hari terletak pada sekitar 11,600, yang bermaksud bahawa ia dijangka akan kembali kepada 13,600, iaitu kira-kira jumlah yang sama yang ditemui oleh penambang sebelum bom ditendang.

PoS dan PoW hibrid akan datang ke hadapan PoS sendiri

Satu perkara yang perlu diberi perhatian ialah pemaju melakukan semua keputusan membuat keputusan di kalangan mereka, tanpa penyertaan komuniti Ethereum. Salah satu keputusan termasuk nama cadangan garpu, Melting Glacier. Walau bagaimanapun, nama itu akhirnya berubah menjadi Gunung Glasier.

Nama baru itu masih memegang mesej yang sama 'mencairkan zaman ais,' yang mana bom kesulitan itu juga dikenali sebagai. Dengan kata lain, peningkatan kesukaran perlombongan akan mengambil lebih banyak tenaga, menjadikannya kurang menguntungkan dan membahayakan alam sekitar.

Walau bagaimanapun, sebaik sahaja algoritma Po PoS bermula, ia akan menghapus keperluan penambang, manakala Ethereum sendiri akan menjadi lebih mesra alam. Malangnya, pengasas Ethereum, Vitalik Buterin, percaya bahawa PoS masih jauh dan mencapai itu mungkin mengambil masa bertahun-tahun.

Sebaliknya, pemaju akan memperkenalkan hibrida PoS dan PoW, walaupun kedua-dua jenis tidak akan bersentuhan dengan satu sama lain. Isu ini tidak diragukan lagi sangat rumit, dan menyelesaikannya jauh daripada menjadi perkara yang mudah. Tambahan pula, kelewatan bom kesulitan mungkin tidak memberi impak yang baik terhadap usaha untuk menyelesaikannya, sama ada

Apa yang berlaku sekarang?

Buat masa ini, pemaju bersetuju untuk memegang garpu yang segera segera setelah Kemas kini Istanbul, dan garpu akan berlangsung hanya dalam beberapa hari, pada 7 Desember, pada blok 9.069.000. Ini dikatakan akan menjadi garpu yang terakhir yang pernah mengalami Ethereum 1.0, kerana ia akan membuka jalan menuju Serenity, dan akhirnya, Ethereum 2.0.

Walau bagaimanapun, sebelum peralihan ke Ethereum 2.0 rangkaian akan melihat beberapa perubahan. Ini termasuk pengaktifan Casper, suis yang dikatakan kepada PoS, kemas kini kepada mesin maya Ethereum, serta perubahan logik silang dan ekonomi protokol. Di samping itu, pada bulan Jun 2020, rangkaian Ethereum dijangka akan mendapat kemas kini lain yang disebut Berlin yang akan menjadi langkah seterusnya ke arah Ethereum 2.0.

Apa yang anda fikirkan tentang keputusan pemaju? Marilah kita tahu pemikiran anda mengenai perkara itu di dalam komen.


Imej melalui Shutterstock, Twitter @TimBeikoSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of