Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Ethereum Memecah Ketinggian Baharu Sepanjang Zaman Apabila Yuran Gas Merudum


Ethereum telah mengambil rali baru-baru ini dalam pasaran crypto selangkah lebih jauh. Aset digital itu telah mengejar beberapa paras tertinggi sepanjang masa baharu pada minggu lalu, mencecah melebihi $4,600 buat kali pertama pada hari Rabu. Pencapaian ini penting untuk aset itu kerana ia menunjukkan Ethereum masih mempunyai lebih banyak wap yang tinggal di dalamnya selepas mengalami beberapa penurunan pada penghujung Oktober.

Dengan aliran kenaikan harga berterusan pada bulan November, aliran menaik belum berakhir untuk kedua terbesar mata wang kripto dalam ruang. ETH sekali lagi telah memecahkan paras tertinggi baharu sepanjang zaman yang telah membawanya selangkah lebih dekat kepada ramalan akhir tahun sebanyak $5,000.

Bacaan Berkaitan | Ethereum Menjelaskan Ketinggian Baharu Sepanjang Zaman Apabila Pasaran Kekal Dalam Wilayah Tamak

ETH Mencecah Melebihi $4,700

Waktu awal hari Isnin menyaksikan Ethereum menembusi melebihi ambang yang ditunggu-tunggu. Penembusan lebih $4,700 menandakan kesinambungan larian lembu. Walaupun bitcoin telah mula rali sebelum ETH, ia masih tidak menembusi paras tertinggi sepanjang masa sebanyak $67K, meletakkan ETH mendahului dengan rali ini. ETH telah mencecah setinggi $4,770. Tetapi kemudiannya telah kehilangan kedudukannya pada ketika ini, mengalami penurunan kecil.

Carta harga Ethereum (ETH) daripada TradingView.com

Harga ETH menembusi melebihi $4,700 untuk kali pertama | Sumber: ETHUSD di TradingView.com

Walau bagaimanapun, aset digital terus menunjukkan corak kenaikan harga. ETH masih berdagang di atas purata pergerakan 100 hari dan secara konsisten mengekalkan tahap tinggi untuk rakan sejawat 5 hari itu. Pengumpulan ke arah $5,000 berterusan apabila aset digital disatukan di bawah $4,750 buat masa ini. Walaupun momentum tergelincir dengan cepat boleh melihat aset jatuh kembali kepada $4,500.

Penurunan Yuran Ethereum

Salah satu titik kesakitan blok Ethereum ialah kos transaksi yang tinggi sejak kebelakangan ini. Peningkatan kewangan terdesentralisasi (DeFi) dan NFT pada rangkaian telah mendorong bayaran untuk purata urus niaga begitu tinggi sehingga mencecah $56 pada satu ketika. Ini disebabkan oleh peningkatan aktiviti pada rantaian blok apabila pelabur berpusu-pusu untuk mengambil kesempatan daripada kes penggunaan baharu.

Bacaan Berkaitan | Jumlah TVL DeFi Meningkat 25% Dalam Dua Minggu Kepada $250 Bilion Dengan Ethereum Mendahului

Walau bagaimanapun, yuran Ethereum telah menurun sejak kebelakangan ini. Untuk minggu lepas, purata yuran transaksi pada rangkaian telah menurun dengan ketara. Pengurangan 33% dalam yuran transaksi pada minggu lalu menyaksikan purata transaksi berharga $37. Nombor ini terus berubah-ubah tetapi pengguna telah membayar lebih sedikit dalam yuran transaksi berbanding dengan apa yang mereka bayar pada bulan lepas.

Hashrate juga telah mencatatkan peningkatan yang ketara minggu ini. Ia meningkat setinggi 852.58 TH/s pada awal pagi Isnin tetapi sejak itu turun semula 742.69TH/s, menurut 2Miners.

Imej yang ditampilkan daripada Shuttershock, carta daripada TradingView.com Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments