Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Ethereum StarkWare Melengkapkan Pusingan Pembiayaan Diterajui Sequoia Dengan $50J


Setiap siaran akhbar, penyelesaian lapisan kedua Ethereum StarkWare telah menyelesaikan pusingan pembiayaan Siri C $50 juta yang diketuai oleh Sequoia Capital. Beberapa bulan yang lalu, syarikat itu menjalankan pusingan Siri B yang memperoleh $75 juta. Oleh itu, syarikat itu mempunyai anggaran nilai $2 bilion.

Bacaan Berkaitan | Yuran Ethereum Meningkat Dengan Ketara Berikutan Kejayaan ENS

Salah satu firma Modal Teroka terpenting dalam sektor kewangan, Sequoia Capital telah membantu syarikat, seperti Google, WhatsApp dan Apple, untuk mencapai kejayaan mereka. Perkongsian dengan StarkWare bermula pada 2018 apabila firma itu mengambil bahagian dalam Siri Anya.

StarkWare beroperasi sebagai penyelesaian skala dan privasi Ethereum L2 dengan protokol bukti sifar pengetahuan yang digunakan untuk menggerakkan dYdX, Sorare, Immutable X dan utama lain Protokol DeFi berjalan pada rangkaian itu. Protokol ini memanfaatkan "kaedah yang sangat cekap untuk pengiraan berasaskan blockchain", menurut keluaran itu. Uri Kolodny, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif di StarkWare berkata:

Rangkaian blok yang sesak dan yuran transaksi yang tinggi merupakan halangan terbesar untuk membina aplikasi kripto berskala besar untuk semua, untuk memenuhi keperluan harian penduduk umum. StarkNet akan mengubahnya. Ia akan membawa kepada ledakan bangunan blockchain yang akan menjadikan aplikasi blockchain sebagai sebahagian daripada kehidupan seharian kita sebagai aplikasi telefon pintar.

Pusingan pembiayaan mereka baru-baru ini akan membantu syarikat untuk mengurangkan salah satu isu yang paling ketara dengan Ethereum dan blockchain lain, kelajuan transaksi mereka. Ini boleh membawa era baharu penggunaan kripto dan mengukuhkan kedudukan Ethereum sebagai hab utama bagi sektor kewangan masa hadapan.

Eli Ben-Sasson, Pengasas Bersama dan Presiden Di StarkWare, mendakwa perkara berikut mengenai pembiayaan Siri C mereka baru-baru ini bulat dan bagaimana penyelesaian Ethereum ini boleh mencipta lebih banyak peluang untuk semua orang:

Teknologi berasaskan matematik yang dicipta oleh StarkWare ialah tangan halimunan yang meningkatkan lebar jalur blok, memberikannya keupayaan untuk melayani semua orang. Penilaian ini menjadikan kami lebih yakin berbanding sebelum ini dalam visi kami. Dengan memperkasakan rantaian blok untuk menskalakan secara global, orang dari mana-mana status ekonomi secara beransur-ansur akan dapat berhenti mempercayakan data ke tangan syarikat besar, dan sebaliknya mengawalnya sendiri.

Ethereum Ke Arus Perdana Dengan Penyelesaian StarkWares?

Dana yang dijamin dalam Siri C ini akan digunakan untuk menyokong pengenalan platform StarkNet, dakwaan keluaran itu. Dengan cara itu, mana-mana pengguna akan dapat mereka bentuk dan mencipta aplikasi berasaskan Ethereum dan blockchain mereka sendiri. Syarikat itu menjangkakan bahawa teknologi ini digunakan untuk "memperkasakan generasi baharu" dApps.

Bacaan Berkaitan | Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook Memegang Bitcoin Dan Ethereum Sebagai Sebahagian Daripada Portfolio Terpelbagai

Mike Vernal, rakan kongsi di Sequoia Capital, meraikan pusingan panjang firma ini dan penyertaan -perkongsian jangka yang dibentuk dengan StarkWare. Vernal percaya Ethereum dan pelbagai kes penggunaannya perlu menjadi lebih berskala untuk menarik lebih ramai pengguna dan mencapai "potensinya sebagai komputer terdesentralisasi global".

Dalam erti kata itu, Vernal sebagai peneraju pasaran berskala secara khusus -Pengetahuan (ZK) roll-up. Rakan kongsi Sequoia menambah:

(StarkWare sedang) bergerak dengan pantas untuk menggerakkan pelbagai aplikasi (…). Keluaran StarkNet yang akan datang – penyelesaian penskalaan terdesentralisasi tanpa kebenaran sepenuhnya untuk Ethereum – akan menjadikannya supaya mana-mana pembangun boleh membina apl yang mengikut magnitud lebih berskala daripada apl berasaskan L1.

Sehingga masa akhbar, Ethereum berdagang pada $4,196 dan mengikuti sentimen pasaran umum kepada bahagian bawah dengan kerugian 2.5% dalam carta harian.

Ethereum ETH ETHUSD
ETH pada aliran menurun dalam carta 4 jam. Sumber: ETHUSD TradingviewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments