Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Firma Pelaburan Bitcoin NYDIG Meningkatkan Tambahan $ 100 Juta
 Iklan

Penyedia pelaburan Crypto NYDIG mengumpulkan modal pertumbuhan tambahan $ 100 juta awal minggu ini. Babak pendanaan baru menampilkan MassMutual, Stone Ridge Holdings, New York Life, dan Liberty Mutual Insurance, antara lain sebagai rakan strategik. Ini berikutan suntikan tunai $ 196 juta firma pelaburan pada awal Mac.

Pada putaran pendanaan sebelumnya, Robert Gutmann, CEO NYDIG, menyatakan bahawa dana tambahan akan digunakan untuk mengembangkan "inisiatif strategi yang berkaitan dengan Bitcoin yang meliputi pengurusan pelaburan, insurans, perbankan, tenaga bersih, dan filantropi." Dengan pembiayaan dan pengambilan strategi baru-baru ini, Gutmann berjanji akan menyampaikan "ledakan inovasi dalam produk dan perkhidmatan Bitcoin."

Bagaimana Inflasi Berpotensi telah menyebabkan Pertumbuhan NYDIG

Ross Stevens, Ketua Pegawai Eksekutif Stone Ridge dan Pengerusi Eksekutif NYDIG, bersambung, "Susut nilai Fiat menyebabkan inflasi premium fiat, sementara kejatuhan daya beli tuntutan. Kami melihat masa depan berkuasa bitcoin yang lebih cerah untuk berbilion-bilion yang bergantung pada industri insurans setiap tahun. " Secara lebih sederhana, inflasi yang tinggi menghakis nilai semasa pembayaran masa depan tetap – yang jelas merugikan syarikat insurans. Dengan menggunakan Bitcoin berbanding fiat, penanggung insurans secara tidak langsung dapat "melindungi" terhadap inflasi.

Permintaan institusi cryptocurrency yang semakin meningkat telah menyebabkan NYDIG mendekati $ 6 bilion aset di bawah pengurusan. Syarikat itu bekerjasama dengan syarikat pengurusan kekayaan swasta Morgan Stanley untuk menawarkan pelaburan Bitcoin kepada pelanggan kaya.

Firma yang berpusat di New York juga mengumumkan bahawa Mike Sapnar, Ketua Pegawai Eksekutif syarikat insurans utama TransRe, akan bergabung dengan syarikat itu sebagai ketua penyelesaian insurans global, membantu syarikat itu membuka jalan untuk "Bitcoin -dorong inovasi "dalam industri harta tanah dan korban.

"Dengan penambahan Mike Sapnar, rakan kongsi yang dipercayai selama bertahun-tahun, dan kini dengan Starr, Liberty Mutual, New York Life, dan MassMutual sebagai pemegang saham NYDIG, kami akan berusaha tanpa lelah untuk membolehkan produk dalam bentuk Bitcoin baru untuk global diinsuranskan, "kata Stevens.

 Imej unggulan dari UnSplash Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments