Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Floki Inu Membalas Pihak Berkuasa Semasa Mereka Menyiasat Iklan Yang Diletakkan Dalam Sistem Pengangkutan London


Floki Inu baru-baru ini menanggung beban seruan untuk tindakan keras terhadap iklan yang disiarkan pada sistem pengangkutan London. Seruan untuk tindakan keras telah bermula selepas iklan Floki Inu telah dipaparkan di seluruh kawasan yang dikenali sebagai "The Tube" di London, menyebabkan kebimbangan di kalangan penggubal undang-undang tentang risiko yang berkaitan dengan pelaburan dalam token meme ini.

Salah seorang daripada mereka yang menyuarakan kebimbangan ialah ahli Dewan Perhimpunan Parti Hijau London, Sian Berry yang menyeru agar lebih berhati-hati apabila memasang iklan seperti ini di tempat yang beribu-ribu penduduk dapat melihatnya. Sian telah membuat kesimpulan bahawa iklan mata wang kripto tidak seharusnya berada dalam rangkaian pengangkutan.

Bacaan Berkaitan | Ketua Pegawai Eksekutif Binance Kata Dogecoin Menunjukkan Kuasa Pendesentralisasian

Penyiasatan sedang dijalankan selepas ini memandangkan ASA, peraturan pengiklanan UK berkata ia “meninjau dalam sektor yang luas ini .” Berita mengenai perkara ini telah tersebar di media dan kini pasukan Floki Inu telah bertindak balas.

Respon Floki Inu

Susulan penyiasatan yang dihebahkan secara meluas terhadap iklan Floki Inu di Tube, pasukan itu telah menjawab seruan untuk tindakan keras iklan. Pertama, firma itu memberitahu BBC, iklan itu sebenarnya "disahkan secara sah" sebelum ia naik. Di samping itu, semua iklan yang muncul di Tube mempunyai penafian yang jelas yang menyerlahkan ketidaktentuan dan risiko yang terlibat dalam pelaburan dalam aset digital.

Satu lagi perkara yang menjadi pertikaian ialah hakikat bahawa terdapat individu tidak berwajah di sebalik projek itu. Pasukan Floki Inu menjelaskan perkara ini dan mendedahkan sebab di sebalik keputusan mereka untuk mengekalkan ahli pasukannya tanpa nama. “Keputusan kami untuk tidak menonjolkan ahli pasukan di tapak web kami adalah disengajakan: untuk menjelaskan dengan jelas bahawa FLOKI ialah mata wang kripto THE PEOPLE dan pergerakan yang tertumpu kepada mereka — seperti halnya dengan beberapa mata wang kripto terbesar di dunia.”

Floki Inu carta harga daripada TradingView.com

FLOKI kembali dalam warna hijau | Sumber: FLOKIUSDT di TradingView.com

Syiling meme yang cuba mengaut keuntungan daripada populariti syiling meme perintis Dogecoin telah melihat beberapa ukuran kejayaan sejak kebelakangan ini tetapi pengasasnya tidak diketahui oleh masyarakat. Ini dijelaskan dalam e-mel kepada BBC yang menunjukkan bahawa Jackie Xu yang berpangkalan di Belanda adalah pemaju utama di sebalik projek itu. Alasan keselamatan juga dinyatakan sebagai sebab bagi pasukan yang kebanyakannya tidak dikenali, dengan berkata, "Sesetengah ahli pasukan kami memilih untuk tidak dikenali buat sementara waktu kerana mereka tidak mahu gangguan, dan atas sebab keselamatan."

Penyiasatan Ke Dalam Iklan

Pengangkutan London nampaknya telah menerima banyak aduan daripada orang ramai tentang iklan mata wang kripto pada sistem pengangkutan, menyebabkan penyiasatan terhadap iklan ini. Pejabat Datuk Bandar London berkata ia telah menghubungi ASA dan Pihak Berkuasa Kelakuan Kewangan (FCA) untuk meneliti aduan itu. TfL pula berkata ia akan "terus bekerjasama dengan ASA dan FCA untuk menggalakkan pengawalan mata wang kripto yang lebih baik."

Bacaan Berkaitan | Shiba Inu Vs BabyDoge: Syiling Bertemakan Anjing Manakah Yang Akan Mencapai 1 Juta Pemegang Dahulu?

Floki Inu bagaimanapun tidak mempunyai perkara ini kerana ia melihatnya sebagai serangan yang jelas terhadap mata wang kripto memetiknya sebagai "percubaan jelas untuk penapisan." Ia juga menjelaskan bahawa iklan berbahaya meresap dalam sistem pengangkutan yang badan kawal selia tidak melakukan apa-apa tentangnya.

“Iklan yang membuat wanita berasa malu tentang tubuh mereka, serta iklan tentang Viagra dan makanan ringan, dibenarkan disiarkan secara bebas di Tube .”

Badan kawal selia telah mendahulukan keseluruhan penyiasatannya atas dasar bahawa terdapat aduan awam mengenai iklan tersebut. Walau bagaimanapun, BBC mendapati perkara ini tidak berlaku, menyatakan dalam laporan "Menurut Tfl, tidak ada aduan yang meluas daripada orang ramai tentang iklan mata wang kripto."

Imej yang ditampilkan daripada Market Realist , carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments