Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

From The Ground: Salvadoran Memberitahu Kami Tepat Apa Yang Berlaku Di Negara Bitcoin


Jika kita ingin tahu apa yang sebenarnya berlaku di El Salvador, bertanya kepada orang Salvador ialah cara yang perlu dilakukan. Laporan first From The Ground kami mempunyai maklumat yang luar biasa, tetapi terdapat butiran yang hanya orang tempatan boleh berikan. Nasib baik untuk kami, podcast "Bitcoin en Español", pengeluaran Swan Bitcoin, mempunyai tetamu Salvador yang kami perlukan. Dan, memandangkan rancangan itu dalam bahasa Sepanyol, Bitcoinist memberi anda penterjemahan dan pemprosesan maklumat.

Darvin Otero ialah pembangun profesional dan peminat sumber terbuka. Beliau ialah Pengurus Produk untuk TiankiiPay. Pemproses pembayaran Bitcoin yang kebetulan merupakan satu-satunya yang mempunyai integrasi langsung dengan Chivo Wallet kerajaan. Jadi, di situlah letak kesetiaannya. Menurut Otero, bagi orang Maya, "Tiankii" bermaksud pasaran terbuka luar. Matlamat syarikat adalah untuk "memudahkan cara orang membayar dengan Bitcoin." Laman web mereka menghuraikan perkara itu.

“Tiankii Pay ialah gerbang pembayaran yang membantu syarikat menerima Pembayaran Bitcoin dengan selamat, di mana-mana sahaja. TiankiiPay memberi tumpuan kepada menyediakan alat untuk syarikat menerima pembayaran Bitcoin dalam semua saluran jualan mereka daripada semua Dompet bitcoin.”

Bacaan Berkaitan | Tonton Jack Mallers Menghantar $10 Ke El Salvador Melalui Petua Kilat Twitter

Pendapat Orang Salvador Mengenai Pelaksanaan Undang-undang Bitcoin

Anda sudah boleh menjalani kehidupan Bitcoin sahaja di El Salvador. Semua pasar raya, restoran dan rangkaian makanan segera utama menerimanya. Ia tidak di mana-mana, walaupun. Artikel kontroversial Undang-undang Bitcoin mengatakan "Setiap ejen ekonomi mesti menerima bitcoin sebagai pembayaran," tetapi ia tidak dikuatkuasakan. Namun. Setakat ini, kerajaan memberi kelonggaran kepada semua orang untuk menyesuaikan diri dengan langkah baharu. Kepada realiti baru. Untuk kehidupan Bitcoin mereka.

Pada waktu sibuk, ATM Chivo biasanya mempunyai barisan yang panjang. Orang Salvador menggunakan mereka kiri dan kanan. Otero rasa perlu ada lagi. Cara dia melihatnya, rakyat mungkin tidak tahu tentang Bitcoin dan mata wang kripto secara umum, tetapi mereka melihat keseluruhan ekosistem Chivo sebagai alat yang berguna. Pengguna yang paling canggih menggunakan dompet Chivo untuk berdagang. Memandangkan begitu mudah untuk menukar BTC dengan Dolar dan sebaliknya, warga Salvador ini membeli rendah dan menjual tinggi.

Otero menganggarkan bahawa 60% daripada perusahaan yang mempromosikan Bitcoin di seluruh dunia telah pun menubuhkan pejabat di El Salvador. Jika mereka pergi ke salah satu pertemuan Bitcoin yang kerap, warga Salvador akan mencari wakil daripada Bitrefil, Majalah Bitcoin atau Blockstream. Selain itu, terdapat dua acara besar Bitcoin akan datang, “Mengguna pakai Bitcoin” Sidang Kemuncak Rangkaian Kilat dan Persidangan Bitcoin & Blockchain Amerika Latin AKA LABITCONF.

Carta harga BTCUSD untuk 11/05/2021 - TradingView

Carta harga BTC untuk 11/05/2021 di Bitstamp | Sumber: BTC/USD di TradingView.com

Kini, Apa yang El Salvador Fikirkan Tentang Undang-undang Bitcoin?

Apabila undang-undang berkuat kuasa, terdapat ketakutan di kalangan rakyat Salvador. Beberapa hari pertama, apl Chivo mempamerkan masalah yang serius. Perkara 7 adalah topik hangat, tetapi, pada pendapat Otero, untuk Bitcoin menjadi tender yang sah perlu ada "tahap penguatkuasaan undang-undang tertentu." Pada masa kini, aplikasi itu berfungsi dan, menurut Presiden Bukele, tiga daripada tujuh juta warga Salvador memasangnya.

Memandangkan Otero bekerja di TiankiiPay, dia mendapat satu lagi set data. Menurutnya, jumlah urus niaga meningkat minggu demi minggu. Dia berpendapat mereka menjalani proses penerimaan dan penerimaan sama seperti mana-mana produk atau alat lain. "Tiada ketakutan sekarang," kata Otero. Dia bercerita tentang masa ATM memberi diskaun kepada BTC tetapi tidak memberinya Dolar. Dia memfailkan aduan dan sokongan teknikal menghubunginya, memberinya kod, dan dengan itu, dia boleh mengeluarkan wang daripada mesin itu. Pada kesempatan lain, dia membeli dip di ATM Chivo.

Lebih Banyak Cerita Bitcoin Salvadoran

Hos, Camila Campton dan Javier Bastardo, bertanya kepadanya tentang tahap pilihan yang ada. Otero menjawab bahawa Chivo Wallet diprakonfigurasikan untuk menukar semuanya kepada Dolar. Anda perlu menjadi pengguna lanjutan untuk menerima BTC. Seseorang hanya boleh membeli maksimum $1K dalam BTC setiap hari. Sebuah syarikat boleh membeli $3K. “​​Pengawal selia Bank Rizab Pusat, yang mentakrifkan peraturan ini, pendekatan mereka agak konservatif,” kata Otero. Mereka melindungi amanah $150J yang berfungsi sebagai enjin kepada keseluruhan operasi.

Bacaan Berkaitan | Vitalik Buterin ETH Membidas Undang-undang Bitcoin El Salvador. Is He On To Something?

Perasaan ingin tahu lain ialah terdapat van Chivo yang melakukan acara di luar ibu negara, memberikan sokongan dan arahan kepada pengguna baharu. Jika orang Salvador membayar dengan BTC, mereka mendapat diskaun di stesen minyak. Dan seorang warga Salvador melelong salinan akhbar yang kini terkenal dari Legal Tender Day dengan harga lebih daripada $1K. “Kami adalah sebahagian daripada sejarah wang,” dakwa Otero menjelang akhir temu bual. Dan dia betul, sudah tentu.

Imej yang Ditampilkan: Tangkapan skrin daripada episod podcast | Carta oleh TradingViewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments