Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Goldman Sachs Menjemput Pelanggan untuk Panggilan Bitcoin: Inilah Mengapa Perkara Itu Penting


 gambar harga bitcoin

Bank pelaburan multinasional Goldman Sachs akan mengadakan panggilan Bitcoin pada 27 Mei untuk pelanggannya.
Berita itu didedahkan pada hari Jumaat oleh Mike Dudas dari The Block, yang berkongsi gambar di bawah jemputan untuk panggilan untuk 27 Mei yang bertajuk "Implikasi Dasar Semasa untuk Inflasi, Emas, dan Bitcoin."
 Gambar jemputan untuk panggilan berkaitan Bitcoin dan emas oleh Goldman Sachs yang dikongsi oleh Ketua Pegawai Eksekutif The Block, Mike Dudas.
Panggilan itu belum pernah berlaku dan ada yang mendalilkan apa yang ditunjukkan dan apa yang boleh berlaku setelah panggilan ini.
Panggilan Goldman Sachs adalah Bullish untuk Bitcoin
Walaupun panggilan Goldman Sachs masih belum berlaku dan tidak jelas apa yang akan dikatakan oleh firma mengenai Bitcoin, banyak pihak di ruang ini menganggap berita itu sebagai tanda positif.
Seorang pengulas mengenai trend institusi di ruang cryptocurrency mengatakan bahawa kewujudan panggilan ini mengesahkan terdapat benarnya permintaan pelanggan untuk BTC.
"Fakta bahawa BTC disertakan memberitahu anda bahawa mereka melihat minat pelanggan yang besar."

Hebat melihat CIO Goldman ini membincangkan Bitcoin – siapa sangka beberapa tahun yang lalu! pic.twitter.com/gssQcijmnr
– Henrik Andersson (@phenrikand) 23 Mei 2020

Itu bukan untuk mengatakan Goldman Sachs akan menaikkan harga Bitcoin ketika panggilan berlaku.
Sharmin Mosszvar-Rahmani, seorang Ketua Pegawai Pelaburan Kumpulan Strategi Pelaburan di Goldman Sachs, sebelumnya telah menyatakan pendapat bearish mengenai keberkesanan Bitcoin sebagai pelaburan.
Dia menulis dalam laporan yang diterbitkan pada tahun 2018 bahawa dia percaya cryptocurrency "tidak memenuhi salah satu daripada tiga peranan tradisional mata wang," sebelum menambahkan:
"Pandangan kami bahawa cryptocurrency tidak akan mengekalkan nilai dalam penjelmaan semasa mereka tetap utuh dan, sebenarnya, telah disahkan lebih cepat daripada yang kami jangkakan."
Banjir Institusi
Keputusan Goldman Sachs untuk melibatkan diri lebih jauh dengan Bitcoin datang pada masa yang menguntungkan: awal bulan ini, seorang pengurus dana lindung nilai legenda melibatkan dirinya dengan cryptocurrency secara terbuka.
Pengurus yang dimaksudkan ialah Paul Tudor Jones, pelabur bernilai lebih dari $ 5 bilion dan dianggap sebagai salah satu pemikir makro Wall Street yang paling dihormati.
Dalam catatan penyelidikan bertajuk "Inflasi Monetari Besar," veteran pelaburan itu mengatakan bahawa dia akan melabur secara peribadi dan profesional dalam Bitcoin. Cryptocurrency telah menjadi pelaburan yang semakin bijak kerana semakin lemahnya wang fiat, kata Jones.
"Memiliki Bitcoin adalah cara terbaik untuk mempertahankan diri daripada Inflasi Monetari Besar, memandangkan fakta yang ada sekarang … Saya bukan penyokong pemilikan Bitcoin secara terpencil, tetapi menyedari potensinya dalam tempoh ketika kita mempunyai dasar ekonomi yang paling tidak ortodoks di sejarah moden, ”tulis Jones.
Memandangkan masa panggilan ini dan komen anekdot dari penganalisis crypto dan pengurus dana, panggilan ini mungkin telah menimbulkan minat Wall Street yang benar untuk Bitcoin untuk pertama kalinya sejak gelembung 2017. Seperti yang dijelaskan oleh Bitwise Asset Management dalam nota baru-baru ini:
"Dia mengambil taruhan umum pada bitcoin memberikan perlindungan udara bagi pelabur lain yang menganjurkan peruntukan kepada jawatankuasa pelaburan mereka. […] Selain itu, ia menambah tekanan bagi mereka yang telah menolak bitcoin tanpa membuat kerja rumah mereka. "
Bacaan Berkaitan: Ethereum 2.0 Menimbulkan Keraguan Besar pada Nilai ETH sebagai Pelaburan: Pengurus Dana
Gambar Pilihan dari ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of