Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Hampir 20% Pembekalan Bitcoin Tidak Meningkat Dalam 7 Tahun
 Iklan

Harga Bitcoin semakin meningkat kerana pasaran tidak hanya terdiri daripada pembeli pada masa ini. Mereka yang sudah memiliki banyak bekalan yang beredar ketika ini terus kuat dan enggan menjual. Namun, data menunjukkan bahawa hampir 20% dari keseluruhan bekalan yang beredar tidak bergerak dalam tujuh tahun. Adakah duit syiling itu dipegang oleh pemegang terkuat, atau adakah sebab lain sebahagian besar bekalan BTC tidak bergerak begitu lama?

Hampir 20% Bekalan BTC Tidak Bergerak Dalam Tujuh Tahun Atau Lebih

Bitcoin sedang berusaha untuk mendapatkan kembali melebihi $ 50,000 pada masa ini tetapi mungkin tidak lama sebelum melakukannya. Bekalan BTC yang tersedia di bursa cryptocurrency berada pada tahap yang sangat rendah, dan sedikit bekalan yang ada dibeli oleh institusi pada kadar 13,000 BTC setiap minggu untuk Coinbase Pro sahaja.

Syarikat membeli BTC dengan harga ribuan merancang untuk mengekalkan aset tidak stabil sebagai alternatif kepada simpanan tunai yang berisiko mengalami inflasi. Mereka yang membeli Bitcoin, biasanya mempunyai rancangan untuk bertahan dalam jangka waktu yang ditetapkan, atau mempunyai harga tertentu dalam fikiran.

BACAAN BERKAITAN | KEKUATAN TREND BITCOIN LEBIH KUAT DARI 2017, HANYA HANYA BERMULA

Sebilangan besar penganut kripto dan penganalisis kewangan yang memahami kekurangan digital aset itu menjangkakan harga per BTC hingga mencapai ratusan ribu pada masa sekarang kitaran lembu sudah berakhir. Dengan pelabur mengetahui hal ini, mereka tidak menjual dengan harga di bawahnya. Pelombong telah menjual, tetapi walaupun itu telah mulai mengering.

 gelombang gelombang bitcoin menahan gelombang "lebar =" 980 "tinggi =" 552

 Gelombang Bitcoin "HODL" menunjukkan berapa lama bekalan ditahan untuk | Sumber:  glassnode 

Namun, matlamat utama dengan Bitcoin bagi kebanyakan peserta adalah untuk berusaha menjual sedekat mungkin dengan bahagian atas, dengan mengambil keuntungan sebanyak mungkin. Itu menjadikan ambang pegangan kira-kira empat tahun atau kurang.

Namun, data menunjukkan bahawa sebanyak 17.87% bekalan Bitcoin yang beredar telah ditahan selama tujuh tahun atau lebih . Tetapi mengapa?

Kehilangan Bitcoin, Atau Crypto Pemegang Terkuat Pernah Dilihat?

Pada satu ketika, cryptocurrency telah melalui dua kitaran bear dan bull, dan dihargai dari $ 1,000 atau lebih rendah sekarang $ 50,000 per duit syiling.

BACAAN BERKAITAN | COINBASE MEMPERTIMBANGKAN PENCIPTAAN BITCOIN RISIKO UNTUK PERNIAGAAN, DI SINI

Mungkin mereka yang memegang syiling ini tidak mempunyai masa yang tepat, dan akhirnya terjebak menahannya ketika turun. Mungkin mereka sudah memikirkan rancangan jangka panjang atau titik harga, dan setelah tujuh tahun masih belum tercapai.

 syiling bekalan bitcoin btc "width =" 980 "height =" 455

 Sesiapa yang memegang tujuh tahun atau lebih lama membeli sebelum garis tersebut | Sumber:  BTCUSD di TradingView.com 

Walau bagaimanapun, jawapan yang paling mungkin adalah bahawa duit syiling ini hilang – selamanya. Sebilangan besar mereka yang memegang tujuh tahun atau lebih, sebenarnya sudah sepuluh tahun atau lebih. Semakin lama wang syiling itu dipegang, semakin besar kemungkinan mereka terkunci dan tidak dapat diakses.

Malah duit syiling Satoshi tersebar di antara dompet yang dikatakan mengandungi lebih dari 1M BTC, belum bergerak lama dan boleh hilang selama-lamanya. Sekiranya duit syiling masih dapat diakses, setelah tujuh tahun atau lebih harga dihargai, pasti bernilai.

 Gambar pilihan dari Deposit Foto, Carta dari TradingView.com 

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments