Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Harga Bitcoin mencecah $ 50,000 Minggu Ini? Kemungkinan Besar
 Iklan

Harga Bitcoin mencecah satu rekod tinggi demi satu dalam seminggu yang menyaksikan syarikat gergasi global melakukan segala-galanya dari membeli cryptocurrency hingga mengumumkan projek-projek baru yang memaparkannya.

Tesla mendedahkan dalam pemfailan sekuriti pada hari Isnin bahawa ia telah membeli Bitcoin bernilai $ 1.5 bilion pada bulan Januari dan ia berhasrat untuk menawarkan pilihan kepada pelanggannya untuk membeli kereta mereka menggunakan cryptocurrency sebagai kaedah pembayaran. Pada hari Selasa, penganalisis RBC Capital Markets, Mitch Steves membuat spekulasi bahawa Apple mungkin ingin meniru pelaburan crypto Tesla.

Pada hari Rabu, gergasi kad kredit Mastercard mengumumkan membawa Bitcoin dan cryptocurrency lain ke rangkaian pembayarannya. Kemudian, pada hari Khamis, bank tertua AS, BNY Mellon mendedahkan bahawa ia akan menawarkan perkhidmatan hak penjagaan kripto di platform yang sama dengan yang digunakan pelanggannya untuk wang tunai, perbendaharaan, dan aset tradisional lain.

Pada hari yang sama, PayPal mengumumkan bahawa ia akan memperluas perkhidmatan cryptocurrencynya ke United Kingdom melalui aplikasi Venmo-nya.

Bitcoin Price Moons

Keburukan perkembangan optimis di pasaran Bitcoin mendorong harganya lebih tinggi lebih dari 25 peratus dalam seminggu ke -kadar tarikh. Seperti pada sesi Asia pada hari Jumaat, cryptocurrency utama telah memperoleh $ 48,912 sebagai rekod tertinggi baru meninggalkan banyak penganalisis untuk meramalkan pergerakan kenaikan yang meningkat ke arah $ 50,000.

"Breaking ATH untuk Bitcoin [19659010] memperoleh dan menutup di atasnya hari ini / esok [means] kita boleh terus mencapai $ 50,000 sebagai sasaran seterusnya, "kata Michaël van de Poppe, penganalisis / peniaga kewangan bebas di Amsterdam, awal minggu ini, sebelum kenaikan harga pada hari Khamis.

Encik. Poppe kemudiannya menulis tweet bahawa Bitcoin perlu memegang $ 43,500 sebagai sokongan untuk memastikan kesinambungan ke arah dan di atas $ 50,000. Sekiranya ia berlaku, cryptocurrency bahkan mungkin mencecah $ 62.500.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 568

Bitcoin menggoda dengan harga $ 50,000 semasa menuju ke sesi hujung minggu. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Joel Kruger, ahli strategi cryptocurrency di pertukaran aset digital LMAX Digital, juga menonjolkan $ 50,000 sebagai sasaran harga berpotensi berikutnya Bitcoin, menyebutnya sebagai "halangan psikologi. " Mark Warner, ketua perdagangan di BCB Group, bersetuju tetapi memberi amaran mengenai pengambilan untung yang mendekati tahap, yang boleh menyebabkan Bitcoin berubah lebih rendah setelah mengujinya. Seorang penganalisis bebas menyatakan di Twitter bahawa Bitcoin mempunyai peluang yang sangat rendah untuk turun lebih rendah pada masa ini, kecuali jika ada peristiwa "Black Swan" yang tidak dapat dibayangkan.

"Saya tidak dapat melihat bagaimana BTC telah memuncak dengan syarikat yang masuk ke kiri dan kanan untuk dilaburkan, ”katanya menyatakan . "$ 50k tidak dapat dielakkan, sama ada kita turun sedikit sebelum ini atau tidak seharusnya tidak menjadi pemecah perjanjian."

Bitcoin diniagakan hampir $ 47,480 pada waktu akhbar.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments