Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Harga Bitcoin Mendapat Lebih Banyak Eksploitasi kerana Biden Mempertimbangkan Pakej $ 3tn Baru


Pelabur Bitcoin yang berminat untuk mendapat keuntungan dari presiden Joe Biden telah menerima kemas kini kenaikkan harga lain dari pejabat bujur: pakej perbelanjaan kerajaan $ 3 trilion.

Menurut dua sumber di Rumah Putih Encik Biden sedang mempertimbangkan rancangan dari penasihat utamanya untuk meningkatkan infrastruktur, tenaga bersih, penjagaan anak, dan pendidikan dengan rangsangan lain. Sokongan fiskal tambahan, yang mengikuti bantuan koronavirus bernilai $ 1,9 trilion oleh presiden AS akan mengatasi kekurangan struktur yang mempengaruhi ekonomi AS.

[the president] difokuskan untuk membangun kembali ekonomi kita dengan lebih baik, dan idea-idea yang dibincangkannya di jalan kempen, dari melabur dalam infrastruktur hingga penjagaan sehingga memastikan ganjaran kod cukai berfungsi dan bukan kekayaan, "kata Jen Psaki, setiausaha akhbar Gedung Putih, di Twitter pada hari Isnin.

"[His] tumpuan akan diberikan kepada pekerjaan dan menjadikan kehidupan lebih baik bagi orang Amerika," tambahnya. "Dia mempertimbangkan berbagai pilihan, ruang lingkup, dan ukuran rencana dan akan berdiskusi dengan tim kebijakannya pada hari-hari mendatang. Masih, spekulasi terlalu awal, memandangkan @POTUS tidak merancang untuk menyusun butiran tambahan minggu ini. "

Bitcoin Boom on Cards yang lain?

Suntikan tunai, ditambah dengan bekalan wang yang berterusan dari Federal Reserve, dijangka meningkat inflasi, menarik minat aset lindung nilai seperti bitcoin.

Lebih banyak perubahan arah untuk cryptocurrency boleh muncul kerana bank pusat AS tetap komited untuk mentoleransi inflasi di atas 2 peratus, yang bermaksud tidak akan memperkenalkan kenaikan kadar untuk menahan ia. The Fed mengekalkan kadar pinjaman penanda aras hampir kepada sifar dan ingin mengekalkannya sehingga 2024. Bitcoin berjaya dalam persekitaran kadar yang sangat rendah kerana menekan dolar lebih rendah.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Bitcoin meningkat dari $ 3,858 pada bulan Mac 2020 menjadi $ 61,778 pada bulan Mac 2021. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Contohnya, indeks dolar AS, sebuah barometer untuk mengukur kekuatan dolar AS berbanding kumpulan mata wang asing teratas, merosot lebih daripada 12 peratus dari puncak Mac 2020, setelah Fed melancarkan dasar kadar faedahnya yang sangat rendah. Tempoh yang sama menyaksikan kadar Bitcoin terhadap lonjakan dolar lebih daripada 1,500 peratus.

Oleh itu…

… jika dolar jatuh, saham AS yang dibeli dan dijual dalam mata wang akan bernilai lebih rendah bagi pelabur asing. Syarikat dengan timbunan tunai yang besar juga akan menghadapi penurunan nilai kunci kira-kira mereka. Bitcoin boleh muncul sebagai aset insurans bagi entiti yang ingin mengimbangi risiko penurunan nilai dolar .

 rizab persekutuan, hutang AS ke gdp

Hutang Persekutuan: Jumlah Hutang Awam sebagai Peratusan Keluaran Dalam Negara Kasar . Sumber: FRED

Setelah memenangi perlumbaan Senat yang penting, Encik Biden, pemimpin Demokrat, kini menguasai Dewan dan Senat.

Ini seharusnya membolehkannya meneruskan rancangan perbelanjaan yang agresif walaupun berpotensi mendapat tentangan dari Republikan. Presiden sebahagiannya ingin membiayai pakej dengan menaikkan cukai korporat dari 21 peratus menjadi 28 peratus dan cukai individu ke atas orang Amerika dengan pendapatan tahunan lebih dari $ 400,000.

Hubungan antara BTC / USD dan indeks dolar AS adalah -0,3, mengikut Sukatan Syiling. Itu menunjukkan hubungan terbalik antara kedua instrumen tersebut.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments