Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Harga Bitcoin Tidak Akan Memukul Rendah Baru, Kata Analis Crypto Terkemuka


Bitcoinist Penganalisis Kanan, FilbFilb, percaya bahawa peraturan asas bekalan dan permintaan akan menghalang Bitcoin daripada jatuh ke tahap 2019 baru.

Tindakan harga Bitcoin yang paling baru-baru ini telah membentangkan pelbagai cabaran kepada pedagang cryptocurrency, dan penurunan di bawah $ 10,000 mempunyai peniaga yang paling lemah yang memanggil Bitcoin untuk meninjau semula julat $ 5,000 – $ 7,500 . Walaupun teori berlimpah, satu penjelasan yang popular adalah ketakutan yang diputar oleh pendengaran Facebook Libra dengan Jawatankuasa Perbankan Senat A.S. yang digabungkan dengan faktor teknikal yang menurun mendorong harga Bitcoin lebih rendah.

Crypto-analis terkenal FilbFilb baru-baru ini memaparkan thread terperinci Twitter di mana dia membuat hujah mengapa harga BTC tidak akan berada di mana-mana berhampiran dengan pangkalan sebelumnya $ 3,120. Menurut FilbFilb dan Satoshi Nakamoto, harga Bitcoin akan kekal di atas kos perlombongan kerana penambang mesti tetap menguntungkan.

… harga apa-apa komoditi cenderung untuk menarik perhatian terhadap kos pengeluaran. "

Bekalan & Permintaan

Pada asasnya, peraturan asas penawaran dan permintaan akan menentukan harga Bitcoin dan pada penganalisis Januari di JP Morgan Chase mendapati bahawa kos pengambilan perlombongan bitcoin tunggal purata $ 4,060 pada Q4, 2018. Membandingkan purata ini terhadap harga Bitcoin semasa menunjukkan bahawa pelombong masih memungut keuntungan kira-kira $ 5,500 setiap Bitcoin. FilbFilb mencadangkan bahawa pelombong akan menjual permintaan pasaran apabila pendapatan setiap BTC meningkat di atas kos perlombongan tetapi juga akan "membatasi menjual [as Bitcoin’s] pendekatan peristiwa mendahului untuk memohon gelembung separa yang baru".

FilbFilb dihuraikan dengan mengatakan:

Apa yang berlaku pada tahun 2018 adalah pelombong yang menjual Bitcoins mereka pada kos marginal. Hanya pelombong yang paling cekap terselamat, sementara pesaing mereka yang tidak cekap dapat dihilangkan. "

FilbFilb berpendapat bahawa pelombong kini berpegang pada bitcoin mereka yang baru dicetak pada menjangkakan acara 2020 yang sepi. Sekiranya sejarah adalah panduan, maka kita harus melihat para penambang mula membatasi jualan ketika mereka menunggu harga meletup pada pendekatan peristiwa separuh, kemudian menjual sebagai tekanan penjualan mulai berkurang.

Bitcoin vs Kerajaan

Bitcoin's kejatuhan yang paling baru-baru ini dan ulasan FilbFilb datang selepas pertemuan dua hari Jawatankuasa Perbankan Senat AS dengan Facebook untuk membincangkan kerumitan projek Libra mereka. Harga Bitcoin juga boleh dipengaruhi oleh komen baru-baru ini dari Presiden AS Donald Trump, Setiausaha Perbendaharaan Steven Mnuchin, dan Pengerusi Rizab Persekutuan Jerome Powell.

Setiap memberi amaran kepada orang awam dan pengawal selia mengenai potensi untuk cryptocurrency untuk memudahkan aktiviti jenayah dan pengganas terancang. Mnuchin juga telah menyenaraikan cryptocurrency sebagai "ancaman keselamatan negara." Mungkin pembeli BTC telah berhenti seketika kerana ketakutan bahawa pentadbiran Trump dapat menafikan larangan sebahagian atau peraturan ketat pada sektor crypto yang semakin meningkat.

Dalam jangka masa panjang, pengunduran semasa mungkin tidak lebih daripada sekadar kekurangan sementara dan kebanyakan pelabur BTC mengekalkan pandangan menaik untuk sektor itu. Seseorang harus ingat bahawa pelabur institusi seperti Fidelity Investments, TD Ameritrade, E * Trade dan Intercontinental Exchange telah menyatakan secara terbuka hasrat mereka untuk menyediakan perkhidmatan aset digital institusi dan kelab runcit kepada pelanggan.

Adakah anda fikir Bitcoin akan mencapai paras terendah baru pada tahun 2019? Kongsi pendapat anda di dalam komen di bawah!


Imej melalui Shutterstock, Twitter @ FilbfilbSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of