Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Harga Eerie Bitcoin Fractal ini dilihat melebihi $ 70,000 pada pertengahan 2021


  • Bitcoin berada di tahap teratas untuk mencapai tahap di atas $ 70,000, menurut fraktal yang sangat menakutkan.
  • Pertama kali dilihat oleh Artem Shevelev, seorang penganalisis pasaran, corak menunjukkan Bitcoin dalam perkembangan tujuh peringkat.
  • Setiap peringkat mencerminkan pergerakan harga dan petunjuk teknikal yang serupa dengan yang akhirnya mendorong Bitcoin ke paras tertinggi sepanjang masa pada $ 20,000 pada bulan Disember 2017.

Oleh kerana Bitcoin tidak bergerak hampir pada $ 9,100, salah satu fraktal lamanya menunjuk ke arah penuh penembusan ke arah $ 70,000 atau lebih tinggi.

Ditemui pertama kali oleh Artem Shevelev seorang penganalisis pasaran yang berpangkalan di TradingView, corak menunjukkan Bitcoin dalam perkembangan menaik tujuh peringkat. Jadi nampaknya, kenaikan cryptocurrency ke tahap tertinggi sepanjang masa hampir $ 20,000 pada bulan Disember 2017 berjaya enam langkah, masing-masing melibatkan pergerakan harga dan petunjuk tertentu.

Mr. Shevelev menyatakan bahawa Bitcoin telah membentuk corak yang sama sejak tahun 2017. Ia diperdagangkan di dalam Segitiga Simetri gergasi ketika melalui fasa yang merangkumi segitiga menaik / menurun bersaiz sederhana, yang disebut "zon rata," terbalik segitiga, dan kemalangan tiba-tiba.

 bitcoin, btcusd, cryptocurrency, xbtusd, btcusdt

Carta harga Bitcoin menunjukkan ia mengulang fraktal kenaikkan. Sumber: TradingView.com

Carta di atas menunjukkan sifat menakutkan yang serupa antara kedua-dua corak. Sekiranya tepat, maka Bitcoin kini berada dalam fasa kedua sebelum ia berusaha keluar dari Segitiga Simetri gergasi.

Bitcoin $ 70,000

Dalam cartanya, Encik Shevelev membayangkan harga akan meningkat dengan kadar yang melampau kerana berlaku pada tahun 2017. Pada masa itu, tunjuk perasaan itu mendapat petunjuk dari euforia di pasaran penawaran syiling awal yang muncul. Pedagang menuntut lebih banyak Bitcoin sehingga mereka dapat menukarnya dengan token permulaan yang menjanjikan.

Ramai yang membandingkan mania ICO dengan gelembung dot-com 2000-an . Seperti yang diramalkan, gelembung ICO meletup dan menyebabkan Bitcoin menurun dari $ 20,000 hingga serendah $ 3,100 pada bulan Disember 2018.

 bitcoin, btcusd, cryptocurrency, xbtusd, btcusdt

Carta harga Bitcoin yang menunjukkan ledakan gelembung ICO 2018. Sumber: TradingView.com

"Jadi setelah keluar dari garis rintangan pada awal 2017, harga Bitcoin mulai meningkat," kata Mr. Shevelev.

"Dan setelah melintasi, tertinggi sebelumnya, [the] pasar dibanjiri peniaga baru dan wang segar. [It] menyebabkan kenaikan harga gila selama kira-kira 357 hari. [But] adakah fasa ini akan berulang setelah kita melintasi 20k lagi? Ini adalah topik [a] untuk [discussion]. "

Pasaran ICO kini berada dalam pandangan belakang sekarang. Sementara itu, tumpuan peniaga telah beralih ke potensi pertumbuhan Bitcoin di tengah-tengah krisis makroekonomi dan geopolitik yang berterusan. Mereka mengharapkan cryptocurrency berprestasi lebih baik kerana bank pusat global mencetak triliunan dolar untuk membantu ekonomi mereka yang menderita wabak tersebut.

Pelabur veteran seperti Paul Tudor Jones melihat pelonggaran kuantitatif sebagai resipi bencana inflasi. Pengurus dana lindung nilai jutawan pada Mei 2020 mengumumkan bahawa dia memperuntukkan sebahagian kecil dana $ 22bnnya ke dalam derivatif bitcoin, menyebutnya sebagai "kuda terpantas" di pasaran.

Mr. Carta Shevelev melihat Bitcoin meningkat kepada $ 70,000 tetapi tidak menyebut sumber pembiayaan besar-besaran cryptocurrency seterusnya. Itu menjadikannya lebih bergantung pada institusi seperti dana lindung nilai dan pencen, pejabat keluarga, dan lain-lain.

Pam Tanpa Institusi

Tetapi bagi Adam Back, perintis cryptocurrency, Bitcoin boleh mencecah $ 300,000 walaupun tanpa pelabur kaya. Dia memberitahu Bloomberg bahawa persekitaran makroekonomi semasa mendorong individu untuk melindungi simpanan mereka dari dasar inflasi bank pusat.

"Ini menyebabkan orang berfikir tentang nilai wang dan mencari cara untuk mengekalkan wang , "Kata Mr. Back. "Ini adalah persekitaran yang sukar untuk mendapatkan hasil."

Bitcoin diniagakan pada $ 9,133 pada masa penulisan ini.Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of