Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Huobi Global Akan Memindahkan Dagangan Spot Ke Gibraltar Selepas Kelulusan Kawal Selia


Berikutan tindakan keras berterusan daripada pengawal selia di seluruh dunia, banyak bursa kripto sedang menyesuaikan semula mod operasi mereka. Banyak broker terpaksa menutup beberapa operasi mereka di negara yang kelihatan tidak henti-henti dalam menguatkuasakan pengehadan crypto terhadap pengendali.

Salah satu bursa yang sentiasa membuat perubahan ialah Huobi Global. Houbi Global sebelum ini menutup perkhidmatan AS dan memberi pedagangnya tujuh minggu untuk mengeluarkan dana mereka. Tindakan itu adalah untuk mematuhi peraturan/syarat perkhidmatan yang mengehadkan warga AS daripada menggunakan Huobi.

Secepat mungkin hingga 2021, banyak isu telah meningkat dalam industri, memaksa banyak bursa, termasuk Huobi, mengambil tindakan yang serupa.[19659004]Bacaan Berkaitan | Kerajaan India Bersedia Mendengar Syarikat Kripto Minggu Depan

Sebagai contoh, pada September 2021, Binance memberi masa sebulan kepada pengguna Singapura untuk mengeluarkan aset mereka. Juga, token, sebagai langkah pematuhan kepada Penguasa Kewangan Singapura.

Kini, Huobi Global bersedia untuk memindahkan perkhidmatan Spot Tradingnya ke Gibraltar, kerana suruhanjaya itu telah memberi mereka kelulusan untuk berbuat demikian .

Huobi memulakan operasi di China dan mendapat lesen untuk beroperasi dari Gibraltar pada 2018. Kini setelah kerajaan China bertindak keras terhadap aktiviti pemain crypto di wilayahnya, pertukaran crypto kini berpindah ke rumah baharu.

]Huobi Global

Jumlah pasaran crypto berjumlah $2.784 Trilion | Sumber: Crypto Total Market Cap daripada TradingView.com

Sebelum perkembangan perdagangan spot, bursa pertama kali memindahkan banyak perkhidmatan ke Singapura apabila kerajaan tuan rumah memulakan kumpulan kedua tindakan keras dua bulan lepas. Pertukaran itu malah mendedahkan rancangan untuk mengalih keluar pengguna China daripada rangkaiannya.

Huobi Global Migrates Spot Trading

Butiran yang tersedia menunjukkan bahawa perkhidmatan ini akan dipindahkan ke entiti di Gibraltar yang mempunyai lesen untuk beroperasi.

The jurucakap pertukaran itu mendedahkan bahawa entiti itu akan mengendalikan kedua-dua pengguna, pengehosan awan dan infrastruktur teknologi. Tetapi untuk perkhidmatan lain, tiada butiran atau kenyataan tentang memindahkannya. Satu-satunya perkara yang didedahkan oleh jurucakap itu ialah beberapa kakitangan mungkin juga menyertai entiti Gibraltar.

Bacaan Berkaitan | Giant Paytm Pembayaran India Boleh Menambah Bitcoin Jika Kerajaan Menghalalkan Kripto

Bagi pengguna sasaran mereka, pertukaran itu bertujuan untuk melayani pelanggan global mereka walaupun dari pangkalan baharu. Walau bagaimanapun, buat masa ini, Huobi menyasarkan untuk mencapai mod operasi terpencar tanpa pihak berkuasa pusat.

Selain itu, kami mengetahui bahawa salah satu anak syarikatnya, Houbi Technology di Gibraltar, mempunyai lesen DLT. Ia membolehkan untuk menghantar atau menyimpan nilai. Selain itu, syarikat itu juga boleh mengendalikan platform untuk berdagang aset maya.

Tetapi dalam semua aktivitinya, Huobi tidak memindahkan Spot Tradingnya kepada entiti yang beroperasi di bawah pengawasan pengawal selia.

Jadi langkah ini menyasarkan minat pelabur institusi yang mungkin lebih yakin dalam pertukaran disebabkan oleh entiti berlesen yang dikaitkan dengan perkhidmatan tersebut.

Sebelum ini, entiti yang beroperasi di Gibraltar ialah broker yang mengendalikan individu yang mempunyai nilai bersih tinggi dan pelabur institusi. Ia juga menawarkan perkhidmatan dagangan kripto di kaunter dan telah beroperasi sejak 2017. Kini, ia telah menambahkan dagangan spot pada perkhidmatannya.

Imej yang ditampilkan oleh Pexels, Carta oleh TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments