Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Identiti Digital Masa Depan – Bitcoinist.com


Rangka Kerja Pengenalpastian Cirus direka bentuk untuk menangani banyak kelemahan pendekatan semasa untuk pengenalan dalam talian, pengurusan data, perkongsian data, penyasaran iklan dan pengewangan data. Di sini kita membincangkan kelemahan ini dan cara Cirus Rangkaian Pengenalan mengatasinya.

Evolusi Sistem Penjejakan Data Dalam Talian

Industri pengiklanan telah lama berusaha untuk mencipta penyasaran pengguna yang mudah, berkesan dan lancar sistem untuk menyiarkan iklan yang disasarkan dengan lebih baik sambil menangani isu seperti kebimbangan privasi asas yang timbul apabila syarikat mengumpul, membeli dan menjual data pengguna peribadi.

Sebagai contoh, kuki pihak ketiga telah digunakan selama bertahun-tahun untuk menjejaki jejak digital dan aktiviti dalam talian pengguna, tetapi mereka mempunyai jangka hayat yang terhad dan melibatkan proses penyegerakan kuki pasca pengumpulan yang kompleks untuk mengenal pasti khalayak secara berkesan.

Untuk mengatasi isu ini, penyelesaian pihak ketiga seperti TradeDesk's Unified ID 1.0 telah dibangunkan. ID Bersepadu 1.0 dipertingkatkan pada pendekatan berasaskan kuki dengan mencipta pengecam unik tetapi terpusat untuk pengguna di web. Ini memberi laluan kepada Unified 2.0 yang berfungsi bebas daripada kuki, meningkatkan privasi pengguna, adalah sumber terbuka dan menyokong log masuk satu klik ke tapak web.

Walau bagaimanapun, ID Unified 2.0 mempunyai masalah, kerana ia menggunakan alamat e-mel pengguna untuk pengenalan dan pengesahan dan oleh itu tidak berfungsi untuk pengguna yang tidak mempunyai atau tidak mahu berkongsi alamat e-mel mereka dengan platform. ID Bersepadu 2.0 juga tidak berfungsi dengan baik untuk penerbit kecil, sederhana atau permulaan kerana ia direka bentuk untuk perusahaan besar.

Ini adalah konteks di mana Rangka Kerja Pengenalpastian Cirus dibangunkan.

The Rangka Kerja Pengenalpastian Cirus

Rangka Kerja Pengenalpastian Cirus menggunakan pengecam digital yang unik – dikuasakan oleh rantaian blok dan dilindungi oleh kriptografi – untuk mengukur kehadiran digital serta jejak dan aktiviti dalam talian pengguna. Rangka kerja menjana kunci peribadi pengguna unik yang mengawal data yang dikongsi dan diwangkan manakala kunci awam untuk setiap pengguna boleh dikongsi dengan penyedia kandungan dan penerbit untuk menyiarkan iklan yang disasarkan.

Terdapat banyak kelebihan untuk pendekatan ini, dan bukan hanya untuk pengguna sendiri. Pengguna boleh, buat kali pertama, mengekalkan kawalan tentang cara data mereka dikongsi dan cara ia diwangkan, tetapi terdapat juga banyak faedah untuk pemain dari segi permintaan dan penawaran.

Pertama sekali, pengguna tidak lagi perlu memautkan secara eksplisit identiti digital dan dunia sebenar mereka (contohnya, dengan menggunakan alamat e-mel yang disahkan, seperti yang diperlukan untuk menggunakan ID Bersepadu 1.0) tetapi mereka masih akan menikmati faedah pemilikan dan pengewangan data mereka. Terima kasih kepada kunci peribadi yang unik dan dilindungi secara kriptografi, pengguna juga mengekalkan kawalan sepenuhnya ke atas identiti digital mereka dan mempunyai hak dan kuasa untuk memadamkan profil mereka dan/atau sebarang data yang berkaitan dengannya. Akhir sekali, pengguna tidak perlu berkongsi butiran peribadi dengan entiti terpusat seperti TradeDesk.

Bagi pemain dari segi permintaan, mereka mendapat manfaat dengan mempunyai akses kepada data pengguna yang lebih baik dan lebih relevan, apatah lagi keupayaan untuk menyasarkan pengguna dengan tepat tanpa melampaui batas. sempadan privasi pengguna atau mengganggu pengguna dalam apa-apa cara melalui pengehadan kekerapan.

Akhir sekali, pemain dari segi penawaran mendapat manfaat berkat perkaitan iklan yang lebih baik, pematuhan privasi yang lebih baik dan penggunaan inventori iklan yang lebih baik.

Apabila digabungkan, faedah ini membawa kepada kadar CPM yang lebih baik, yang mengukur kos setiap 1,000 tera iklan. Dengan kata lain, Rangka Kerja Pengenalpastian Cirus membawa kepada nilai yang lebih tinggi. Ini merupakan pembeza kritikal untuk rangka kerja dan hanya boleh dilakukan kerana ia menambah nilai di atas empat vektor – biasanya dirujuk sebagai 4 Vs Data Besar – yang penting untuk kegunaan mana-mana inisiatif berasaskan data. Vektor ini ialah penggunaan julat luas data yang tepat (pelbagai dan kebenaran data), penggunaan set data yang besar (volume tinggi), dan penggunaan data yang berkaitan (strim data masa nyata atau hampir masa nyata, iaitu pantas. , data halaju tinggi). Kesemua empat vektor menambah sehingga meningkatkan nilai dengan ketara, memberikan Rangka Kerja Pengenalpastian Cirus berpotensi untuk merombak ruang data seperti yang kita ketahui.

Fikiran Akhir

Dengan Rangka Kerja Pengenalpastian Cirus, pengguna mengekalkan mengawal data mereka dan diberi pampasan secara langsung untuk berkongsinya, dan dunia teknologi iklan boleh menggunakannya untuk beroperasi dengan lebih cekap dan dengan nilai yang lebih tinggi sepanjang masa. Ini akan mewujudkan anjakan paradigma – tanpa mengubah sebarang infrastruktur sedia ada. Rangka Kerja Pengenalpastian Cirus memanfaatkan kuasa blokchain dan ID yang dikawal pengguna dan menggabungkannya dengan pasaran terbuka dan selamat untuk data untuk membayangkan semula dan mereka bentuk semula apa yang mungkin dalam ruang pengenalan pengguna dalam talian. Ia memberikan penyelesaian baharu, halus, inovatif, kos efektif, peribadi, selamat dan berprestasi kepada pengurusan data dalam talian, perkongsian, pengewangan dan penyasaran iklan. Ia juga berpotensi untuk menjadikan teknologi iklan lebih cekap sambil menyediakan pengguna dengan pendapatan daripada data mereka dan memastikan privasi dan kawalan pengguna sepanjang proses.

Misi Yayasan Cirus adalah untuk mempercepatkan ekonomi pemilikan dengan membina on- meningkatkan untuk individu memiliki, mengurus dan mengewangkan komoditi digital terbesar mereka – data. Anda boleh menonton video pengenalan kami untuk mengetahui lebih lanjut atau baca gambaran keseluruhan projek kami.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments