Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Inilah Kenapa 51% Serangan Tidak Mempengaruhi Harga


serangan 51% adalah bencana dalam dunia cryptocurrency-atau adakah mereka? Serangan 51% mungkin sedikit menakutkan tetapi inilah sebabnya mengapa mereka tidak menjejaskan harga.


Ethereum Classic 51% Attack

Ethereum Classic salah satu altcoin yang paling popular oleh topi pasaran, hanya menundukkan kepada serangan 51%. Keadaan di mana satu entiti perlombongan menguasai lebih separuh kadar hash rangkaian menyebabkan pengeluaran ganda beribu-ribu ETC di beberapa pertukaran termasuk Bitrue, Gate.io, dan, terutamanya, Coinbase.

Coinbase mencatatkan pada akaun Twitternya bahawa pertukaran telah mengesan serangan pada 5 Januari dan pergerakan sementara dijeda:

Walau bagaimanapun, laporan oleh firma keselamatan Blok Slowmist mendakwa bahawa tiada siapa yang menyedari serangan itu sehingga kerosakan itu dilakukan pada 7 Januari. Ini adalah ketika Slowmist mengatakan ia memberi peringatan kepada kedua Coinbase dan rangkaian ETC. Ini kelihatan disahkan di bawah oleh Ethereum Classic.

Kebanyakan kerosakan diserap oleh Coinbase, melaporkan perbelanjaan ganda sebanyak 219,500 ETC berjumlah sekitar $ 1.1 juta. Itu jenis sucks untuk Coinbase.

Tetapi bagaimana pula dengan kekacauan yang ditimbulkan oleh rangkaian ETC? Sebenarnya, tidak ada apa-apa.

Bursa Adakah Korban 51% Serangan

Hanya beberapa hari selepas serangan itu, perniagaan itu seperti biasa di rangkaian ETC. Koin ETC 0 0 secara beransur-ansur mengambil hit dan kekal di kalangan altcoin atas 20 pada CoinMarketCap. Harga yang dikenakan walaupun mencatatkan penurunan.

Menurut penganalisis blockchain dan pembantu profesor di Kings College London Patrick McCorry, ETC mengambil "sedikit hit" tetapi pulih dalam satu hari, menunjukkan bahawa serangan 51% boleh berlaku tetapi pedagang tetap

Ketua Pegawai Strategi di CoinShares dan pakar industri Meltem Demirors menjawab bahawa harga ETC kurang sensitif kepada berita dan komuniti kecil itu bermakna bahawa serangan seperti ini kurang bermasalah.

Jadi jika Ethereum Classic tidak ' t terjejas oleh serangan 51%, nampaknya pertukaran itu. Ini akan mencadangkan bahawa bursa adalah mangsa sebenar serangan 51% kerana mereka tidak mempunyai cara untuk membayar balik dana.

Penyelidik Cryptocurrency Hasu menulis di Twitternya bahawa bursa paling banyak kehilangan serangan crypto yang paling ditakuti :

Pertukaran adalah korban utama serangan 51%. Pertukaran tidak menyenaraikan cryptocurrency untuk kebolehterilan mereka, tetapi untuk menghasilkan wang dan nampaknya, R / R membayar untuk mereka. Ia sangat * keras untuk penyerang 51% untuk menargetkan pengguna yang sebenarnya menilai kebolehubahan.

Serangan 51% pada Bitcoin Masih Sangat Sangat Tidak

Beruntung untuk pertukaran, pedagang, dan rangkaian, serangan 51% cryptocurrency terbesar masih sangat tidak mungkin. Ia tidak mustahil, tetapi melihat fakta-fakta yang dibentangkan oleh bursa Bitstamp di Twitter mereka hari ini, kos untuk melakukan serangan 51% pada Bitcoin jauh lebih besar daripada manfaatnya.

Malah, ia akan menjadi "tidak realistik "Menurut kajian terbaru . Kos peralatan semata-mata akan berlalu ke dalam berbilion-bilion dolar.

Jadi, nampaknya pertukaran seperti Coinbase dapat bernafas lebih mudah apabila ia datang kepada duit syiling mega seperti Bitcoin. Tetapi serangan Ethereum Classic hanya menunjukkan bahawa pertukaran perlu mempunyai dasar yang lebih ketat untuk melindungi mereka daripada menghabiskan dua kali dan serangan 51% pada rangkaian dengan kadar hash yang lebih kecil.

Oh, dan mungkin menjalankan nod untuk mengesahkan transaksi rangkaian akan juga membantu.

Adakah anda bersetuju bahawa serangan 51% tidak menjejaskan harga? Kongsi pendapat anda di bawah!


Imej ihsan ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of