Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kapasiti Rangkaian Kilat Bitcoin Mencapai Tinggi Baharu Sepanjang Zaman: Faktor


Kebangkitan Rangkaian Lightning adalah salah satu kisah terpenting tahun ini. Di belakangnya, El Salvador boleh menerima pakai Bitcoin sebagai tender yang sah. Pelaksanaan The Lightning Network oleh Bitcoin Beach berfungsi sebagai kes penggunaan yang menunjukkan bahawa ia boleh dipercayai. Dan kemudian, seluruh negara menggunakannya setiap hari. Sejak itu, rangkaian terus berkembang hari demi hari, bulan demi bulan. Dan kapasiti awamnya hanya mencecah paras tertinggi sepanjang masa.

Bacaan Berkaitan | BTC + Penggunaan Tenaga Rangkaian Lightning Vs. The World, A Comparison

Kini, kecairan yang dikeluarkan ke dalam Rangkaian Lightning mencapai 3225 BTC. Enjin kecil yang boleh terus maju, berkembang, mengejutkan seluruh dunia. Bukan itu sahaja, ia juga terbukti menjadi tanah yang subur untuk inovasi. Bilangan syarikat yang membina di atasnya juga terus berkembang. Begitu juga dengan bilangan institusi yang menerima pakai dan menyepadukannya ke dalam rancangan mereka.

Terkini Kemas Kini Mingguan oleh Arcane Research mengatakan:

“Kami nampaknya sedang menghampiri jurang titik sumbang di mana semakin ramai pembina keluar dari luar untuk membawa produk baharu ke pasaran yang leverage Lightning.”

Laporan itu juga mengandungi carta ini yang menunjukkan pecutan dalam pertumbuhan kapasiti awam sejak El Salvador membuat tender sah Bitcoin.

Carta pertumbuhan kapasiti Lightning Network

 Jumlah Kapasiti Awam Rangkaian Kilat | Sumber: Arcane Research Kemas Kini Mingguan

Penggunaan Institusi Dan Keusahawanan Rangkaian Lightning

Semasa anda membaca baris ini, persidangan "Mengguna pakai Bitcoin" sedang berlangsung di El Salvador. Slogannya  ialah “A Lightning Summit” dan slogannya “Bersatu, fokus, bekerjasama!” Menurut ke laman web merekatujuan sidang kemuncak itu "menghimpunkan komuniti Bitcoin dan Lightning di San Salvador dan El Zonte untuk mewujudkan hubungan dan memupuk masa depan wang dan pembayaran di republik Amerika Tengah." Itu bercakap besar.

Dalam persidangan itu, John Carvalho, bekas Bitrefill CCO, mengumumkan usaha niaga baharunya

“Inilah falsafah yang melahirkan Synonym, sebuah syarikat yang berpangkalan di British Virgin Islands yang cita-citanya menjangkau ke arah mewujudkan aplikasi dan protokol peer to peer di atas rangkaian Lightning Bitcoin.

Produk pelancaran sinonim ialah Slashtags: dompet serasi Chrome yang cita-citanya melangkaui transaksi bitcoin. Dengan itu, pengguna boleh mendaftar ke tapak web yang berbeza tanpa kata laluan dan melalui ekosistem yang meletakkan mereka mengawal semua data"

Itu hanya salah satu contoh penggunaan keusahawanan Rangkaian Lightning. Antara contoh penerimaan institusi, ciri petua Twitter baru-baru ini terlintas di fikiran. Pencipta kandungan dengan akaun Strike sudah boleh menerima petua melalui The Lightning Network melalui profil Twitter mereka. Untuk contoh tambahan, mari kita petik The Weekly Update sekali lagi:

“Bitcoin Suisse, broker bitcoin terbesar di Switzerland, baru-baru ini mengumumkan bahawa mereka telah menyediakan teknologi Lightning Network untuk sistem pembayaran cryptonya. Selain itu, pada minggu lepas, Bitfinex mendayakan deposit dan pengeluaran kilat.”

Carta harga BTCUSD untuk 17/11/2021 - TradingView

Carta harga 11BTC/ untuk 17/2021 di Bitstamp | Sumber: BTC/USD di TradingView.com

Melebihi Jumlah Kapasiti Rangkaian Awam

Pada bulan Oktober, Arcane Research menerbitkan laporan "The State Of Lightning" mereka. Di dalamnya, mereka mencadangkan metrik lain untuk mengukur pertumbuhan rangkaian.

“Jumlah pembayaran dompet telah meningkat jauh lebih banyak daripada metrik pertumbuhan yang paling banyak disebut, jumlah kapasiti saluran, sepanjang tahun lalu. Jumlah pembayaran dompet meningkat sebanyak 20% setiap bulan dari awal 2021 hingga akhir Ogos, dengan jumlah yang sama untuk kapasiti saluran awam ialah 10%. Pada bulan September, percanggahan semakin meluas, dengan jumlah pembayaran hampir dua kali ganda berbanding peningkatan 26% dalam kapasiti saluran awam.”

Bacaan Berkaitan | Kritikan Pedas Seorang Maximalist Bitcoin Terhadap Rangkaian Lightning

Jadi, seperti yang ditunjukkan oleh semua statistik dan analisis ini, The Lightning Network menjadi parabola. Dan persembahan baru sahaja bermula.

Imej yang Ditampilkan: Boboshow di Pixabay | Carta oleh TradingViewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments