Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kebangkitan Permainan: Bagaimana Teknologi Blockchain dan WebGL Boleh Menulis Masa Depan Industri Permainan


Industri permainan seperti yang kita ketahui hari ini sedang menjalani hari-hari terakhirnya. Pengenalan blockchain telah mengubah paradigma permainan daripada bayar untuk bermain kepada bermain untuk mendapatkan, mewujudkan pasaran telus item dalam permainan dan titik sentuh baharu antara pemain. Pada masa yang sama, perkembangan pesat teknologi awan dan pengkomputeran serta permintaan pengguna untuk lebih banyak perkhidmatan satu klik dan dalam perjalanan mengubah sepenuhnya pendekatan kepada pembangunan permainan dan teknologi gunaan. Dalam 5 hingga 7 tahun, apabila grafik bersepadu tidak lagi kalah dengan grafik diskret dari segi prestasi dan kecekapan dan apabila kelajuan internet memecahkan rekod semasa, idea untuk membayar permainan dengan saiz muat turun sekitar 95 GB akan kelihatan gila.[19659002]Masa depan industri permainan adalah milik teknologi blockchain, awan dan penstriman yang boleh membenamkan pengguna dalam keseluruhan metaverse, dalam masa beberapa saat, dengan usaha minimum dari pihak pengguna. Beberapa syarikat pembangunan permainan sedang menulis tentang masa depan ini hari ini. SIDUS HEROES sedang membangunkan permainan peringkat AAA, NFT dan RPG, menggunakan teknologi WebGL padanya, yang merupakan sesuatu yang tidak pernah dilakukan pada skala ini sebelum ini, untuk mencipta generasi permainan baharu. Pasukan itu menyepadukan keupayaan WebGL ke dalam ujiannya, dengan harapan dapat membuktikan bahawa teknologi ini mampu merevolusikan industri permainan.

Pengenalan kepada WebGL

WebGL digunakan untuk memaparkan grafik 3D interaktif dalam pelayar web yang serasi tanpa memerlukan tambahan pemalam atau instrumen. Teknologi ini serasi dengan Unreal Engine 5 dan menyokong seni 3D berkualiti tinggi dan enjin kecekapan tinggi. WebGL telah digunakan secara aktif sejak 2006, tetapi aplikasinya telah dihadkan kepada segelintir kecil kes penggunaan. Contohnya, WebGL digunakan oleh paparan 'Terrain' Peta Google untuk memaparkan modul 3D dengan lebih baik. Pembangun mengelak daripada membina keseluruhan tapak web di WebGL, tidak menyedari kuasa transformatifnya.

SIDUS HEROES ialah permainan blockchain pertama yang dibina sepenuhnya dalam ruang WebGL. Keputusan ini memberi pembangun permainan banyak ruang untuk bereksperimen dan membawa pelbagai faedah kepada pengguna akhir, menjadikan permainan interaktif, mengasyikkan dan boleh diakses.

Kebolehaksesan Digabungkan dengan Grafik Berkualiti Tinggi dan Faedah Lain WebGL

Oleh menggunakan WebGL dalam seni bina permainan, pembangun telah menjadikannya boleh diakses melalui penyemak imbas dalam satu klik. Untuk mula bermain, pengguna hanya menaip URL permainan dan tekan 'PLAY', tidak perlu memuat turun aplikasi ke Android, iOS, PC atau Mac mereka. Semua faedah berikutnya berpunca daripada ciri ini.

Tiada Muat Turun atau Kemas Kini

SIDUS HEROES dan mana-mana permainan lain yang dibina pada WebGL diakses melalui penyemak imbas, bermakna pengguna tidak perlu memikirkan tentang storan pada peranti mereka atau mengganggu kemas kini aplikasi. Kandungan distrim ke peranti mereka dari saat mereka memasuki permainan. Jika pasukan mengeluarkan kemas kini, menambah adegan permainan baharu atau membetulkan beberapa pepijat, pemain secara automatik dan serta-merta menikmati semua peningkatan terkini.

Ia menghapuskan masa yang diluangkan oleh pemain untuk memuat turun kandungan permainan baharu dan mengosongkan ruang pada peranti mereka. Untuk menjalankan Halo Infinite yang akan datang, pengguna perlu mempunyai peranti yang mematuhi berbilang spesifikasi. Ia mesti mempunyai memori 16GB dan storan HDD 50GB. Jarak lukisan yang panjang dan tahap perincian yang tinggi secara semula jadi membebankan komputer. Manakala, untuk bersaing dalam SIDUS Battle Arena, pengguna tidak perlu menyediakan sebarang storan sama sekali. Mereka hanya boleh menikmati permainan tanpa menjejaskan kualiti resolusi atau perlu memadamkan data lain daripada komputer atau telefon mereka.

Oleh itu, metaverse permainan WebGL boleh mengambil seberapa banyak ruang yang diperlukan dan tiada penghujungnya. Satu-satunya had sebenar ialah kapasiti pelayan dan imaginasi pembangun. Ia membolehkan permainan dicipta dengan senario yang tidak berkesudahan dan landskap dinamik yang sentiasa berkembang. Pada ketika ini dalam papan cerita SIDUS HEROESterdapat 12 perlumbaan blokchain, semua sistem planet mereka dan sebuah bandar bebas SIDUS. Memandangkan pembangunan plot tidak terjejas oleh isu penyimpanan, dalam masa 2-3 tahun, kita mungkin melihat perlumbaan bergabung, pemain menemui komet baharu dan penghuni baharu alam semesta melangkah ke pentas.

Persediaan Permainan Berkos Sifar Dolar

Persediaan permainan yang baik adalah fleksibel dalam komuniti permainan: monitor, papan kekunci, pengawal, set kepala, komputer yang mampu mengendalikan permainan intensif grafik berkualiti tinggi, aksesori yang sepadan dengan estetika dan melengkapkan pengalaman. Persediaan permainan penuh boleh menelan kos ribuan dan pengalaman pengguna akan ditapis melalui peralatan yang mereka pilih. Sesetengah permainan datang hanya dalam versi PC, manakala yang lain direka untuk konsol. Kemudian, dari masa ke masa, pemain perlu meningkatkan perkakasan atau konsol mahal mereka untuk mendapatkan akses kepada permainan generasi baharu.

Permainan WebGL boleh diakses pada peranti yang sudah dimiliki pemain – telefon atau PC. Tidak kira apa peranti atau platform yang digunakan, permainan dimulakan di mana-mana sahaja asalkan ia mempunyai akses kepada internet. WebGL membuka permainan kepada pemain yang tidak mampu berbelanja secara berbelanja dengan konsol berat atau menaik taraf persediaan mereka setiap kali permainan baharu muncul.

Permainan seperti SIDUS HEROES malah akan tersedia pada peranti yang dianggap dalam dunia permainan sebagai artifak, hanya dimiliki di muzium, seperti iPhone 7 atau 8. Pasukan pembangunan SIDUS menghabiskan masa bertahun-tahun menjadi mahir di WebGL dan memikirkan semua nuansa supaya ia boleh melancarkan permainannya pada mana-mana peranti, penyemak imbas atau sistem pengendalian. permainan kini meliputi 60-70% peranti.

Lebih Fleksibel dan Boleh Skala Daripada Permainan Tradisional

Hanya pembangun permainan atau orang yang biasa dengan pembangunan mudah alih akan memahami betapa berharganya manfaat ini. Sama ada syarikat mencipta permainan untuk Sony, PlayStation, apl mudah alih untuk iOS atau Android, ia sentiasa perlu mematuhi garis panduan aplikasi platform tersebut.

Apple, sebagai contoh, terkenal dengan proses kelulusan dan penyenaraian aplikasi yang sukar. garis panduan meliputi beratus-ratus peraturan dan prosesnya mengambil masa antara 7 hari hingga beberapa bulan. Kelulusan diperlukan untuk penyenaraian pertama apl dan untuk setiap kemas kini berikutnya. Jika pembangun permainan memutuskan untuk menambah beberapa kelainan plot atau senario pertempuran baharu, mereka mesti menyelaraskan pembangunan mereka dengan keperluan App Store.

Pembangunan untuk platform tertentu juga mengenakan pengehadan pada model perniagaan. Permainan mudah alih yang dibina untuk iOS perlu menghalakan semua transaksi melalui sistem pembelian dalam apl Apple. Syarikat itu juga mempunyai peraturan untuk apl kripto dan menyekat insentif dengan melarang tindakan tertentu dengan kripto.

Dengan membina permainan di WebGL, pembangun mempunyai kawalan penuh ke atas proses dan boleh menumpukan perhatian mereka pada pelbagai jenis pelayar, resolusi skrin dan sistem pengendalian. Tiada pihak ketiga untuk menentukan model perniagaan yang perlu diikuti oleh permainan atau untuk mengawasi setiap kemas kini produk. Ia juga menghapuskan kemungkinan permainan ditolak oleh sesiapa kecuali penonton atau kerana tidak berjaya mencapai garis masa tertentu. WebGL memberi kebebasan kepada pembangun untuk membina aplikasi pilihan mereka sendiri dan membolehkan pemain berinteraksi dengan permainan seperti yang mereka mahukan.

Cabaran: Mengapa Kita Tidak Nampak Banyak Permainan WebGL Itu

Memandangkan semua faedah daripada Pembangunan permainan WebGL, mengapa SIDUS HEROES merupakan permainan pertama yang dilancarkan pada teknologi ini? Dan apakah pasukan lain yang berminat dalam WebGL harus sedar?

Keluk Pembelajaran Curam

Walaupun teknologi itu dikeluarkan pada awal 2000-an dan telah digunakan sejak itu, WebGL dan rangka kerja serta perpustakaan digunakan untuk bekerja dengannya (cth. Three.js dan Babylon.js) tidak mempunyai tutorial, garis panduan dan cara yang betul. Pembangun perlu mengharungi dokumentasi 6,000 halaman dan mengalami segala-galanya untuk diri mereka sendiri. Pada mulanya, tugas yang paling mudah pun memerlukan banyak masa untuk dipelajari dan ia memerlukan dedikasi yang benar dengan tahap semangat yang mencukupi untuk mencapai tahap yang selesa.

Pasukan SIDUS HEROES menghabiskan 3 tahun belajar menguasai WebGL, jadi ia boleh mencipta keseluruhan permainan (bukan hanya satu modul) dengan grafik 3D berkualiti tinggi, penyesuaian terperinci dan permainan yang difikirkan dengan teliti pada WebGL. Pembangun melaraskan pendekatan mereka terhadap teknologi dan cara mereka menggunakannya untuk menyelesaikan beberapa masalah saintifik. Sebagai contoh, bagaimanakah pemampatan grafik 3D yang lebih baik boleh dicapai supaya masa pemuatan lebih cepat?

Pasukan SIDUS HEROES telah menyatukan sejumlah besar pakar dalam bidang pembangunan WebGL dan WebGPU, animasi web dan pembangunan permainan. Mereka telah mencipta algoritma fungsi gelombang universal pada WebGL dan algoritma berkaitannya untuk pergerakan bot dalam WebGL menggunakan animasi shader.

Tahap Kerjasama Yang Lebih Dalam Antara Pasukan Merentas Fungsi

Pembangunan permainan di WebGL memerlukan pengetahuan yang luas tentang JS dan perisian 3D. Ia mendorong pasukan pembangunan ke dalam kerjasama yang sangat erat dengan artis 3D dan pakar lain yang bekerja pada projek itu. Hanya melalui kerjasama yang lancar, pasukan dapat mempercepatkan proses pembangunan dan menyelesaikan tugas yang bertindih dua domain berbeza, contohnya, menukar geometri 3D kepada 3D di tapak.

SIDUS HEROES: Alami Kemungkinan WebGL

The Pasukan pembangunan SIDUS HEROES telah mengatasi kesukaran yang dibentangkan oleh penggunaan teknologi WebGL dan terus menghasilkan penyelesaian baharu yang meningkatkan lagi kualiti grafik dan meningkatkan kesan mengasyikkan permainan. SIDUS HEROES telah pun mengeluarkan versi demo di sidusheroes.com. Permainan demo sudah cukup untuk merasai keupayaan WebGL dan memberi pemain gambaran sekilas tentang perkara yang telah disediakan oleh pasukan untuk mereka. Potensi penuh teknologi ini akan didedahkan dengan pelancaran rasmi permainan tersebut.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments