Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kebimbangan inflasi mencetuskan rali Bitcoin sebelum Taproot – Crypto Roundup, 15 Nov 2021


Peningkatan besar pertama dalam tempoh empat tahun ditetapkan untuk mempercepatkan inovasi Bitcoin

 Selepas seketika mengatasi paras tertinggi sepanjang masa pada angka inflasi yang mengejutkankerugian Bitcoin berkurangan apabila 2% minggu berakhir Naik taraf akar tunggang yang telah lama ditunggu-tunggu telah diaktifkan

Pada kemuncaknya pada hari Rabu, Bitcoin bermain-main dengan tahap $69K. Walau bagaimanapun, dalam beberapa jam, kebimbangan baru tentang keruntuhan kewangan yang disebabkan oleh Evergrande melanda pasaran, mengheret aset kripto ke bawah bersama S&P 500. Menambah tamparan, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa kemudian menafikan tempat lain [149459011] ]Permohonan Bitcoin ETF pada hari Jumaat.

Ketidaktentuan ini menghadkan keuntungan dalam pasaran altcoin, dengan kebanyakan aset kripto yang lebih kecil menamatkan minggu di tempat yang sama ia bermula. Walau bagaimanapun, Zcash dan Litecoinyang kedua-duanya berkongsi DNA dengan Bitcoin, menikmati keuntungan dua digit apabila abang mereka mendapat peningkatan.

Sorotan Minggu Ini[196]proot naik taraf[196590] bersedia untuk mempercepatkan inovasi Bitcoin
 • Bitcoin mencecah rekod tinggi dalam kebimbangan inflasi
 • eToro menyenaraikan SushiSwap, Axie Infinity, Quant dan Chiliz
 • Naik taraf Taproot ditetapkan untuk mempercepatkan inovasi Bitcoin10]6590 tahun pertama naik taraf Bitcoin[10]6590 keluar pada hari Ahad, memperkenalkan tandatangan Schnorr dan keupayaan skrip kepada aset kripto utama.

  Dikenali sebagai Taprootpeningkatan ini akan membolehkan tahap privasi yang lebih tinggi, kos transaksi yang lebih murah (terutama untuk transaksi yang lebih kompleks), dan kebolehprograman yang dipertingkatkan untuk aplikasi mudah seperti skim berbilang tandatangan.

  Kefungsian tambahan itu dijangka mempercepatkan inovasi Bitcoin pada tahun-tahun akan datang, dan boleh meningkatkan penilaian juga. SegWit, peningkatan besar terakhir Bitcoin, berlaku pada Ogos 2017 dan diikuti dengan rali raksasa yang menyaksikan harga meningkat empat kali ganda.

  Bitcoin mencecah rekod tinggi dalam kebimbangan inflasi

  Sejak]590 [2194] pelabur legenda Paul Tudor Jones berkata Bitcoin ialah "kuda terpantas dalam perlumbaan", aset kripto itu lebih meluas dianggap sebagai lindung nilai inflasi dan alternatif yang berdaya maju kepada emas.

  Rayuan tempat selamat ini telah dipamerkan pada hari Rabu, apabila Bitcoin meleset keluar. stabil pada data inflasi panas, meninggalkan emas di belakang kerana ia melonjak melepasi rekod tertinggi hampir $69K.

  Walaupun harga jatuh tidak lama selepas itu disebabkan kebimbangan berlakunya kemungkiran Evergrandereaksi Bitcoin terhadap berita itu mengukuhkan penemuan baharunya berperanan sebagai lindung nilai inflasi. Ini mencerminkan pandangan penganalisis Bloomberg, yang mendapati dalam kajian baru-baru ini bahawa "kepentingan inflasi dan lindung nilai terhadap ketidakpastian" telah menjadi pemacu yang lebih penting untuk Bitcoin, "mencatat 50% daripada pergerakan harga dalam tempoh terkini. kitaran berbanding 20% ​​pada 2017.”

  eToro menyenaraikan SushiSwap, Axie Infinity, Quant dan Chiliz

  eToro telah menyenaraikan SushiSwap (SUSHI), Axie Infinity (AXS), Quant (QNT) dan Chiliz (CHZ) , menjadikan jumlah keseluruhan aset kripto yang tersedia pada platform pelaburan kepada 40.

  SushiSwap ialah pertukaran terdesentralisasi berdasarkan model pasaran maret automatik (AMM), Axie Infinity[19]4590 Permainan berasaskan blokchain yang diilhamkan oleh Pokémon, dan Quant ialah penyelesaian kebolehoperasian gred perusahaan untuk menyambungkan blokchain awam.

  Akhir sekali, Chiliz ialah blokchain terkemuka untuk sukan dan hiburan — industri yang dekat dengan hati eToro sebagai satu daripada penaja kelab bola sepak terbesar di Eropah.

  Nota: Aset kripto baharu ini belum lagi tersedia di AS.

  Minggu hadapan

  Memandangkan Bitcoin menyatu di sekitar paras tertinggi sepanjang masa, para pedagang sedang menunggu pemangkin untuk menaikkan harga ke arah $70K, atau paras meme yang dinanti-nantikan sebanyak $69,420.

  Dalam minggu hadapan, harga boleh dirangsang oleh perbincangan mengenai inflasi, yang berkemungkinan kekal menjadi topik hangat di tengah-tengah laporan pendapatan dalam pasaran tradisional .

  Di tempat lain, Stellar boleh menjadi tumpuan kerana altcoin menganjurkan persidangan komuniti tahunan pada hari Rabu dan Khamis.

  Pixabay: [39659003]Pixabay: [39903]Pixabay: [39659003]  Source link

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments