Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kedudukan Bersih Pelombong Bitcoin Telah Positif: Adakah Rali ke Tertinggi Baru Tertunda?
 Iklan

Setelah berminggu-minggu turun naik usus, permulaan bulan April lebih baik kepada Bitcoin. Setelah tamat tempoh pilihan $ 6.4b pilihan tindakan harga Bitcoin jauh lebih tidak stabil dalam beberapa hari terakhir. Menurut Indeks Volatiliti Bitcoin turun naik 30 hari telah turun dari paras tertinggi 5.34% pada 9 Mac kepada 3.42% pada waktu akhbar.

Tahap harga cryptocurrency utama menyatukan tepat di bawah paras tertinggi sepanjang masa aset itu iaitu $ 61,800 – tanda selamat datang setelah harganya menjunam menjadi $ 51,000 hanya seminggu sebelumnya. Ketika Ethereum naik ke paras tertinggi sepanjang masa $ 2144, banyak pelabur bertanya-tanya adakah Bitcoin juga akan melonjak lebih tinggi berbanding paras sebelumnya. Menurut satu metrik on-chain tertentu, mungkin disebabkan oleh kenaikan yang besar.

Menganalisis Perubahan Posisi Bersih Penambang Bitcoin

Sejak Perubahan kedudukan bersih pelombong Bitcoin berubah positif pada hari Selasa yang lalu, pelombong terus mengumpulkan token digital. Perubahan kedudukan bersih pelombong mewakili aliran transaksi kolam perlombongan; apabila metriknya positif, jumlah Bitcoin yang dijual oleh pelombong kurang daripada jumlah yang ditahan.

Ini adalah petunjuk kenaikan harga, kerana pengumpulan yang diperbaharui menunjukkan bahawa pelombong bersedia untuk membuat spekulasi bahawa harga Bitcoin akan meningkat dalam waktu terdekat. Pada 1 April, perubahan kedudukan bersih memuncak pada 4514 syiling sehari dan terus meningkat. Kali terakhir pelombong mengumpul pada tahap seperti pada Disember 2020 – ketika cryptocurrency utama menggandakan nilainya dari $ 20,000 menjadi $ 40,000.

Adakah Kita Akan Meraih Rali hingga $ 100,000 Tahun Ini?

Oleh kerana permintaan dan naratif institusi Bitcoin sebagai "emas digital" terus berkembang, stablecoin cenderung untuk melambung tinggi. JP Morgan baru-baru ini mengemas kini prospek jangka panjang mengenai jangkaan harga aset digital kepada $ 130,000 dengan alasan jumlah pelabur institusi yang semakin meningkat dan turun naik. Lebih-lebih lagi, emas terus menunjukkan prestasi Bitcoin yang teruk. Ini menyebabkan logam berharga menderita aliran keluar modal $ 20 bilion dalam 2 suku terakhir. Dalam jangka masa yang sama, pelaburan Bitcoin meningkat sebanyak $ 7 bilion.

Semua perkara yang dipertimbangkan, nampaknya hanya perlu waktu sebelum Bitcoin melonjak jauh dari paras semasa.

 Gambar pilihan dari UnSplash Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments