Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kedudukan Bitcoin Breaking Down Square (BTC)
 Iklan

Dorongan baru-baru ini ke cap pasaran bitcoin bernilai $ 1 trilion sekurang-kurangnya dapat dikaitkan sebahagiannya dengan pelabur institusi; firma yang melabur atas nama orang lain atau sebagai sebahagian daripada strategi peruntukan aset mereka.

Square, Salah satu Pemegang Korporat Bitcoin Terbesar

Bersama Strategi Mikro kini Tesla, Square adalah salah satu yang terbesar pembeli institusi tersebut. Walau bagaimanapun, tidak seperti dua syarikat lain – Square membeli bitcoin untuk memberikannya kepada penggunanya secara langsung melalui aplikasinya. Isyarat yang berpotensi untuk minat runcit yang kuat di belakang bitcoin, pendorong di belakang kenaikan Bitcoin ke $ 57K.

Ketua Pegawai Eksekutif Square, syarikat pembayaran kewangan yang diperdagangkan secara terbuka, bertujuan untuk mengganggu kewangan tradisional, Jack Dorsey , adalah penyokong setia bitcoin.

Square percaya bahawa cryptocurrency adalah instrumen pemerkasaan ekonomi dan menyediakan jalan bagi dunia untuk mengambil bahagian dalam sistem kewangan global, yang sesuai dengan tujuan syarikat ”

Pada bulan Januari, satu juta pengguna membeli bitcoin untuk pertama kali bulan lalu melalui Square's Cash App, dengan 24 juta pengguna bulanan di Cash App, ini masih merupakan 23 juta pengguna sumber pelaburan Bitcoin yang belum digunakan.

Mungkin untuk memanfaatkan ini dan memperluas pendapatan Bitcoin dalam keluaran suku keempat Square mengumumkan pembelian BTC bernilai $ 170 juta lagi.

Square dianggarkan telah membayar $ 51,000 per BTC berdasarkan waktunya pada Q4. Bitcoin kini berada pada $ 44,800 pada saat penulisan, yang bermaksud bahawa kedudukan mereka turun ~ 12% sejak waktu pembelian. Walau bagaimanapun, Jack Dorsey dan kepemimpinan Square menunjukkan tidak ada tanda-tanda ingin menjual kedudukan besar mereka, yang menawarkan mesej harapan dan kebimbangan yang mungkin bagi rata-rata pelabur runcit. Square, sebagai syarikat awam, pertama kali diwajibkan kepada pemegang sahamnya – dan jika kepemimpinan mendapat tekanan dari pemegang saham institusi lain untuk menjual aset tersebut jika harga sahamnya menurun secara mendadak kerana turun naik, peristiwa ini boleh menyebabkan pelemahan pasaran dan mencetuskan penjualan lebih jauh.

Tetapi jika pemegang saham dan kepemimpinan lebih optimis mengenai harga aset, ia mungkin membeli Bitcoin lain dengan modal rizabnya ke DCA (purata kos dolar) ke kedudukannya, meningkatkan permintaan dan mendorong harga naik.

Keprihatinan penting terhadap pembelian institusi, seperti Square, adalah bahawa ia mengalahkan tujuan sifat terdesentralisasi Bitcoin yang melekat dengan memusatkan token ke dalam organisasi kewangan terpusat. Tetapi untuk pengambilan secara besar-besaran yang diperlukan untuk benar-benar memperkuat BTC sebagai simpanan nilai, pemerolehan seperti yang dilakukan oleh Square sangat membantu dan terus terang.

Pelabur Bitcoin harus memerhatikan dengan teliti pembelian Square pada masa hadapan dan nilai jumlah pegangan untuk mengukur kemungkinan tindakan pasaran.

 Imej Pilihan dari Unsplash 

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments