Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kejutan Lebih Banyak untuk Bitcoin Menjelang Harga Terkini Melambung
 Iklan

Pedagang Bitcoin harus terbiasa menghadapi lebih banyak kejutan dari pasaran Perbendaharaan walaupun ketika cryptocurrency berjalan melalui fasa pemulihan yang kuat .

Dengan kes-kes coronavirus jatuh, satu lagi pusingan rangsangan kerajaan kelihatan kemungkinan, dan berjuta-juta orang Amerika menerima vaksin setiap minggu, jangkaan meningkat lebih tinggi mengenai seberapa cepat ekonomi AS dapat berkembang tahun ini. Jajak pendapat Reuters menunjukkan bahawa 90 peratus daripada 120 ahli ekonomi percaya ekonomi AS akan mencapai tahap pra-COVID-19 dalam setahun.

Bitcoin Faces Headwinds

Jangkaan ekonomi yang lebih kuat telah mendorong minat jangka panjang kadarnya lebih tinggi dengan nota Perbendaharaan 10 tahun menghasilkan 1.455 peratus berbanding 0.93 peratus pada awal tahun. Walaupun itu adalah tindak balas yang biasa terhadap prospek ekonomi yang optimis, ia menimbulkan risiko bagi aset yang menyebabkan kenaikan harga saham supersonik di tengah-tengah persekitaran dengan hasil rendah sejak Mac 2020.

Mereka termasuk Bitcoin, yang telah melonjak lebih dari 1.200 peratus dari pertengahan Mac nadir. Pelabur memilihnya sebagai alternatif daripada hasil yang buruk, di samping sektor tertentu di pasaran saham AS ( membaca saham teknologi ) yang menawarkan untuk tetap menguntungkan semasa penguncian disebabkan oleh coronavirus.

 Bitcoin, cryptocurrency , BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 567

Bitcoin laku di pasaran tempatan berbanding pasaran bon yang tidak menentu. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Data FactSet menunjukkan bahawa S&P 500 kini diperdagangkan 22 kali lebih tinggi daripada anggaran pendapatannya pada tahun berikutnya. Ini adalah nisbah harga-ke-pendapatan tertinggi dalam 20 tahun, bahkan lebih tinggi daripada yang terjadi setelah krisis ekonomi 2009. Akibatnya, walaupun pergerakan hasil yang sederhana cenderung menyebabkan pergerakan turun naik dalam saham yang dinilai terlalu tinggi.

Sebaliknya, Bitcoin menjangkakan akan menyerap tekanan selagi hasil Perbendaharaan meningkat terhadap prospek pertumbuhan ekonomi AS. Walaupun begitu, kenaikan kadar faedah secara tiba-tiba boleh menimbulkan risiko bagi cryptocurrency, memandangkan bagaimana ia diperbetulkan lebih rendah lebih daripada 21 peratus minggu lalu kerana penjualan bon mendapat momentum mendadak.

Kenaikan Kadar

Pegawai Rizab Persekutuan telah menjelaskan bahawa mereka merancang untuk meninggalkan kadar faedah jangka pendek hampir-sifar sambil membeli Treasurys dan sekuriti gadai janji pada kadar $ 120bn sebulan. Tetapi jika krisis koronavirus memudar setelah program vaksinasi lebih cepat, maka ia mungkin mempersoalkan komitmen bank pusat untuk meneruskan program pembelian asetnya.

Ketidakpastian seperti itu boleh menyebabkan turun naik yang lebih tinggi di pasaran bon, mempengaruhi saham Bitcoin dan AS dalam proses . Sementara itu, kenaikan kadar pasti dari Fed berisiko meletakkan cryptocurrency pada arah yang membetulkan ke bawah.

"Sekiranya FED memutuskan untuk mengubah arah dan mengetatkan, ini boleh bertindak sebagai hambatan utama untuk crypto," menjelaskan Ben Lilly, pengarang ChainPulse, buletin yang berfokus pada crypto. "Ini kerana, dalam persekitaran seperti itu, modal akan cenderung masuk ke aset di hujung ekor keluk risiko … Aka crypto."

Dengan kata lain, penjualan Bitcoin minggu lalu boleh menjadi tinjauan awal mengenai apa pasaran bon jittery boleh dilakukan terhadap cryptocurrency.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments