Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kekuatan Trend Bitcoin Lebih Kuat Dari Tahun 2017, Baru Bermula
 Iklan

Aliran menaik Bitcoin semasa tidak dapat disangkal kuat, tetapi menurut alat teknikal yang secara langsung mengukur kekuatan trend yang mendasari, kini menandakan yang kedua paling kuat dalam sejarah. Apa yang berpotensi lebih menggembirakan bagi pelabur cryptocurrency adalah bahawa pada jangka masa yang lebih tinggi, alat yang sama mengatakan aliran menaik hanya akan menghangatkan.

Alat Kekuatan Trend Mencadangkan Uptrend Bitcoin Terkuat Dalam Sejarah Sedang Membuat

Bitcoin hampir tidak mengalami pembetulan yang patut diperhatikan sejak aliran menaik awal bermula. Kuasa beli dan permintaan yang luar biasa dari institusi telah menaikkan harga aset secara mendadak selama beberapa bulan. Dan sementara kenaikan dari bawah $ 4,000 menjadi lebih dari $ 48,000 dalam masa kurang dari satu tahun sepertinya akhir sudah hampir tiba, alat analisis teknikal menunjukkan bahawa terdapat banyak lagi cerita ini.

Rata-rata Indeks Arah adalah alat analisis teknikal yang dibuat oleh J. Welles Wilder pada tahun 1978. Wilder juga mencipta Relative Strength Index, Parabolic SAR, dan beberapa alat popular lain.

BACAAN BERKAITAN | BITCOIN BULLIS MENJADI PENGEMBALIAN DRAMATIK DOLLAR

Fungsi utamanya adalah untuk mengukur kekuatan tren . Bacaan ADX di bawah menunjukkan kekurangan trend yang kukuh. Pembacaan di atas 20 petunjuk pada tren yang semakin meningkat, dan apa-apa yang ketara di atas tahap adalah berterusan. Semakin tinggi bacaan ADX, bagaimanapun, semakin besar kemungkinan trend hampir mencapai kesimpulan logik dalam kebanyakan kes.

 kekuatan aliran bitcoin bulanan btc "width =" 980 "height =" 478

 ADX mempunyai mencapai bacaan kedua tertinggi dari segi sejarah, jauh lebih tinggi daripada tahun 2017 | Sumber:  BTCUSD di TradingView.com 

Bitcoin pada jangka masa mingguan kini berada pada tahap kedua tertinggi dalam sejarah, yang sesuai dengan dorongan kenaikkan awal tahun 2013. Tahap ini adalah di mana dorongan kenaikkan pertama dari dua berhenti dan mula membetulkan. Cryptocurrency terkemuka dengan cap pasaran merosot 75% berikutan, tetapi disebabkan pertukaran yang paling popular pada masa itu menghentikan perdagangan untuk "pasaran sejuk."

MEMBACA BERKAITAN | EKSPRES PENGGUNA GRAYSCALE “GELOMBANG MODAL TIDAL” UNTUK MENUNJUKKAN KE CRYPTO

Pasaran hanya menyejuk sementara, sebelum Bitcoin akhirnya melonjak ke paras $ 1,200. Membandingkan kitaran 2013, 2017, dan 2021, aliran menaik semasa adalah kekuatan kedua sejauh ini. Tetapi mengikut jangka masa yang lebih tinggi, aliran menaik semasa baru bermula sekarang – dan ia mungkin mampu memecahkan setiap rekod yang telah ditetapkan oleh aset setakat ini.

 kekuatan tren bitcoin bulanan btc "width =" 980 "height =" 478

 Pada jangka masa bulanan, aliran menaik hampir tidak bermula | Sumber:  BTCUSD di TradingView.com 

Pada jangka masa bulanan, penunjuk ADX yang sama bahkan belum mencapai bacaan 35, dengan kitaran masa lalu mencapai 80 dan 90. ADX juga terdiri daripada dua Pergerakan Berarah Garis indeks berwarna merah dan hijau. Jangka waktu tertinggi juga menunjukkan bahawa beruang tidak pernah benar-benar muncul semasa fasa penjualan besar terakhir seperti yang mereka lakukan pada kali pertama.

Dengan hampir tidak ada penjual yang dapat melihat, duit syiling di bursa semakin berkurang pada hari itu, jelas untuk melihat mengapa trend ini baru sahaja dipanaskan .

 GAMBAR CIRI DARI FOTO DEPOSIT, CARTA DARI TRADINGVIEW.COM Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments