Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kelab Yacht Ape yang Bosan Ada Usaha Baharu Dengan Penerbit Muzik Timbaland


Kelab Yacht Ape Bosan (BAYC) telah berkembang pesat kebelakangan ini. Hanya beberapa hari yang lalu kami membuat liputan tentang kisah beberapa beruk yang bergabung dengan Universal Music Group untuk membentuk sebuah band baharu, 'Kingship.'

Kini, penerbit pemenang anugerah Grammy Timbaland adalah yang terbaru untuk 'beruk masuk' – dan kami maksudkan secara literal. Penerbit super itu bergandingan dengan BAYC untuk membentuk 'Ape-In Productions' (AIP), sebuah komuniti maya dan syarikat hiburan milik artis yang akan mempromosikan artis Kelab Yacht Ape Bosan.

All A-Bored

Timbaland sepenuh hati "semua-dalam" pada NFT. Tapak webnya telah pun menjadi hos kepada lelongan dan pemberian NFT awal dan dia menjalankan senarai e-mel untuk akses keluaran awal serta saluran Discord. Selain itu, dia perlahan-lahan mengeluarkan 'Producer Mix Series' NFTs, yang merupakan NFT janaan komputer yang disegerakkan ke projeknya yang akan datang, 'Opera Noir.' Oh, adakah kami menyebut bahawa gambar profil Twitternya ialah gambar Bosannya. Ape juga? Apabila bercakap mengenai artis muzik peringkat tinggi, Timbaland pastinya sedang berusaha keras.

Laporan telah mengatakan bahawa Timbaland merancang untuk "mengganggu perniagaan muzik" dan membina "platform hiburan baharu dalam metaverse yang meletakkan kawalan kreatif dan lama- pemilikan istilah kembali ke tangan artis, satu konsep yang sangat penting bagi kami.” Malah, ia amat diperlukan untuk kreatif hari ini juga.

Dalam masa yang pantas, AIP telah pun menandatangani 'TheZoo,' kumpulan hip-hop yang dikarang oleh BAYC. NFT AIP dijangka menyertakan kandungan eksklusif, konsert dan persembahan secara langsung. Selain itu, TheZoo dijangka akan mengeluarkan muzik NFT dalam beberapa minggu akan datang.

Bacaan Berkaitan | Kemas Kini Baharu Coinbase Membenarkan Pengguna Berkongsi Maklumat Tentang Aset Mereka Dengan Rakan

Audius ialah salah satu daripada banyak platform NFT yang mengutamakan audio yang muncul. | Sumber: AUDIO-USD di TradingView.com

NFT Muzik Boleh Melangkah Lebih Jauh Daripada Kelab Yacht Beruk Sekadar Bosan…

NFT Muzik sebahagian besarnya belum diterokai setakat ini dalam komuniti NFT, dan ramai yang membuat spekulasi bahawa NFT audio adalah "seterusnya." kenapa? Jawapannya boleh dikatakan paling baik dinyatakan dalam tweet baru-baru ini daripada pelabur kripto dan budaya dan penulis yang bijak Magdalena Kala:

Industri muzik sudah matang untuk mencergaskan semula yang boleh dibekalkan oleh NFT. Aliran hasil untuk pencipta sebahagian besarnya tidak berubah selama beberapa dekad, meninggalkan artis dan pemuzik dengan banyak wang. Selain itu, pada titik terakhir Magdalena, artis muzik mempunyai beberapa kumpulan peminat yang paling setia di kalangan menegak hiburan – tetapi jalan untuk menyokong artis kegemaran anda dikekang. Ingin mencari artis baru? Saya harap algoritma Spotify berfungsi untuk anda. Ingin menyokong artis kegemaran anda? Mudah-mudahan mereka sedang dalam lawatan di bandar berhampiran anda, atau mungkin mereka mempunyai barangan dalam talian untuk dijual. Walau bagaimanapun, jika tidak ada perkara ini yang menggembirakan anda, pada dasarnya anda tidak bernasib baik. Seperti pepatah lama, blockchain "membetulkan ini."

Terdapat satu tan projek baru muncul dalam muzik dan audio sekarang, tetapi kebanyakannya berada di peringkat awal. Satu perkara yang pasti: terdapat lebih banyak lagi dalam muzik dan blockchain akan datang.

Bacaan Berkaitan | NFT Secara Ringkas: Kajian Mingguan

Imej yang ditampilkan daripada timbaland.com, Carta daripada TradingView.com

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments