Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kesalahan Besar Muncul dalam Bitcoin Bullish Bias: Peningkatan Kadar Peningkatan
 Iklan

Kini terdapat lebih banyak peniaga yang lebih suka memegang Bitcoin daripada menjualnya untuk merealisasikan keuntungan lebih awal. Ini menunjukkan kenaikan harga utama untuk cryptocurrency utama, yang telah melonjak hampir 1.380 peratus dari nadir tahun 2020 pada $ 3,858 (data dari Coinbase).

Bitcoin Rise to Glory

Kadar faedah yang lebih rendah telah memberikan satu dari arah aliran menaik yang paling menguat ke pasaran Bitcoin. Ini menunjukkan bahawa bank boleh meminjam modal yang lebih murah dari Federal Reserve. Pada gilirannya, itu menjadikan prospek untuk memasukkan kecairan ke dalam ekonomi lebih tinggi. Dolar AS akhirnya berisiko berlebihan. Oleh itu, nilainya jatuh sepanjang tahun 2021.

Bitcoin meningkat kerana naratif anti-fiatnya. Pelabur menganggapnya sebagai tempat perlindungan berbanding dolar yang merosot, dengan alasan had penawaran terhad 21 juta token berbanding dolar AS yang tidak terhad. Pengurus dana lindung nilai jutawan Paul Tudor Jones, Stan Druckenmiller, dan Scott Minerd mengatakan bahawa kadar ultralow akan terus mendorong harga cryptocurrency.

Setakat ini, Bitcoin telah menunjukkan prestasi yang diharapkan. Nilai tukar BTC / USD melonjak dua kali ganda, memasuki tahun 2021, mencapai paras tertinggi $ 61,778 pada bulan Mac setelah pergolakan rumah korporat memilih untuk menambah bitcoin pada kunci kira-kira mereka ( dibaca Tesla MicroStrategy [19459022

 Bitcoin meningkat lebih daripada 1,380 peratus sejak Mac 2020. Sumber: BTCUSD di TradingView.com "width =" 980 "height =" 567

Bitcoin naik lebih dari 1,380 peratus sejak Mac 2020. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Sementara itu, mempercayai bahawa pelabur kaya akan memulakan permintaan untuk perkhidmatan pelaburan yang berkaitan dengan bitcoin, syarikat gergasi seperti Mastercard, Visa, BNY Mellon, Goldman Sachs, Morgan Stanley, dan PayPal mengumumkan ciri-ciri yang berfokus pada crypto pada platform warisan mereka. Jadi nampaknya, Bitcoin akhirnya berkembang dari menjadi aset yang pernah disebut oleh Warren Buffett sebagai " racun tikus kuasa dua " menjadi permen institusi baru.

Tetapi persoalannya tetap: berapa lama kenaikan harga bitcoin boleh bertahan? Keretakan pertama juga muncul atas nama kenaikan kadar yang berpotensi.

Kenaikan Kadar Mereka!

Pemulihan ekonomi yang lebih pantas daripada yang dijangkakan di Amerika Syarikat dan data pekerja yang optimis menandakan pertumbuhan di kedua-duanya faktor dan sektor perkhidmatan mendorong peniaga menaikkan taruhan mereka terhadap kenaikan kadar harga pada tahun depan. Niaga hadapan Eurodollar, ukuran jangkaan jangkaan kadar faedah yang dilacak secara meluas, menunjukkan bahawa Fed akan menaikkan kadar faedah dari hampir sifar pada tahun 2022, diikuti oleh tiga kenaikan tambahan yang dijangkakan sehingga awal 2024.

Itu datang sebagai kontras tajam dengan apa yang Fed pegawai bersetuju dalam pertemuan terbarunya: Bahawa mereka akan mengekalkan kadar mendekati sifar sekurang-kurangnya sehingga 2024 untuk membiarkan inflasi berjalan lebih tinggi di atas sasaran penanda aras 2 peratus. Bitcoin terus melonjak tahun ini berbanding jangkaan dasar monetari yang longgar – walaupun prospek pertumbuhan menyebabkan kenaikan dramatik dalam hasil Perbendaharaan yang lebih lama dan lebih pendek .

Pendekatan Fed untuk menurunkan $ 120 program pembelian bon bulanan bilion mungkin menunjukkan niatnya untuk menaikkan kadar, kata Brian Nick, ketua strategi pelaburan di Nuveen, kepada Financial Times. Namun eksekutif itu menyatakan bahawa dia tidak melihat kenaikan suku bunga terjadi lebih awal dari tahun 2023.

Tetapi dia mengingatkan bahawa jumlah pegawai bank pusat yang menyukai kenaikan kadar telah meningkat dari Disember 2020 berbanding Mac 2021. Ini boleh menjadikan Fed dalam kedudukan yang tidak menentu.

Bitcoin diniagakan hampir $ 57,500 pada waktu akhbar ini.

Foto oleh Yesaya Rustad pada UnsplashSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments