Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Ketahanan Bitcoin Kekal Ketika Pasaran Saham Menutup Hari Terburuk Dalam BulanPasaran saham semalam menutup penurunan satu hari terburuk dalam hampir dua bulan, menyebabkan orang terkaya di dunia kehilangan nilai bersih lebih dari $ 14 bilion. Bitcoin juga mundur semalam, tetapi pada pagi ini telah diperdagangkan lebih tinggi daripada sebelumnya, sementara S&P 500, Dow Jones, dan Nasdaq terus merosot.

Apa yang menyebabkan perbezaan mendadak ini antara dua kelas aset yang sangat berbeza yang sepanjang tahun ini telah berkorelasi erat, dan bolehkah cryptocurrency terkemuka dengan cap pasaran dapat mengekalkannya?

Tangki Indeks AS Ketika Hari Pilihan Raya semakin dekat, Ketidakpastian berubah menjadi takut kepada pelabur pasaran saham

Pertunjukan yang sangat kontroversial antara Presiden Donald J Trump dan bekas Naib Presiden Joe Biden akan berakhir pada 3 November, dan pelabur pasaran saham AS tidak mengambil risiko menjelang apa yang mungkin waktu ribut bagi negara ini .

Bertepatan dengan kemuncak politik adalah gelombang kedua pandemi dan apa yang diharapkan menjadi Q4 paling tidak menguntungkan dalam beberapa tahun bagi industri runcit.

MEMBACA BERKAITAN | SELALU DIHIDUPKAN: BITCOIN KE SURPASS S&P 500 WAKTU PERDAGANGAN DALAM DUA TAHUN

Ketakutan akan perubahan yang tidak diketahui dan berpotensi terhadap undang-undang cukai keuntungan korporat dan modal menyebabkan pelabur menjual menjelang akhir tahun, menempah apa yang telah mungkin merupakan tahun yang menguntungkan bagi kebanyakan orang, memandangkan keadaan ekonomi.

 Saham bitcoin btc spx ndx dji

 Bitcoin meningkat sementara Dow Jones menjunam ke hari terburuk dalam beberapa bulan | Sumber: BTCUSD di TradingView.com 

Semua gabungan ini menyebabkan indeks saham utama AS seperti Dow Jones Industrial Average menutup hari terburuk mereka dalam dua bulan terakhir. Tetapi yang benar-benar menarik mengenai ini, adalah kenyataan bahawa Bitcoin telah meningkat ke tahap tertinggi 2020 sementara pasaran saham yang berkorelasi dengan semua sepanjang tahun 2020 telah jatuh.

Ketahanan dan Pembahasan Bitcoin Membahaskan Pasar Crypto kepada Keserakahan

Bitcoin mengalami kemunduran yang kuat semalam kerana Dow Jones, S&P 500, dan Nasdaq semuanya berhenti dari sokongan. Setiap indeks saham utama AS bergerak lebih rendah pada loceng pembukaan pagi ini.

cryptocurrency terkemuka dengan cap pasaran, sekali lagi menetapkan tertinggi baru untuk tahun ini y, menunjukkan trend kenaikan yang kuat berbanding dengan pasaran saham menurun. Penganalisis Crypto telah meminta untuk memutuskan hubungan yang melanda Bitcoin sepanjang tahun.

 bitcoin btc stock spx ndx dji

 Korelasi BTC dengan NDX, SPX, dan DJI sepanjang tahun 2020 akhirnya memutuskan hubungan | Sumber: BTCUSD di TradingView.com 

Setelah puncak Februari di kedua-dua saham dan crypto, Black Thursday telah meninggalkan pasaran yang sama sekali berbeza saling berkaitan dari segi tindakan harga. Tetapi itu akhirnya rosak, seperti yang ditunjukkan oleh carta korelasi di bawah.

BACAAN BERKAITAN | DITUTUP: MENGANALISIS BITCOIN BERBAHAGIAN JAUH DARI PASARAN STOK

Bitcoin tidak keluar sepenuhnya dari air. Mata wang kripto telah menyimpang sebelumnya, dan ini menunjukkan bahawa stok akan berbalik, atau Bitcoin akan menjadikannya kembali setara. Walau bagaimanapun, jika pemutusan benar-benar ada di sini, kenaikan harga Bitcoin dapat didorong oleh wang pasaran saham berikutan di mana keuntungannya berada, dan itu boleh menjadi cryptocurrency untuk beberapa tahun ke depan.

 Imej unggulan dari Foto Deposit, Carta dari TradingView.com Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of