Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Ketua Pegawai Eksekutif Binance Kata Dogecoin Menunjukkan Kuasa Desentralisasi


Dogecoin adalah sesuatu yang luar biasa apabila ia mula mendapat daya tarikan dalam pasaran. Ia mengubah cara pasaran kripto melihat dan melihat nilai sesuatu aset walaupun apa kegunaannya atau mungkin tidak ada. Aset digital hanya didorong ke hadapan oleh meme dan cinta masyarakat. Tetapi dalam masa kurang dari setahun, aset itu menjadi salah satu mata wang kripto paling berharga dalam pasaran.

Pemaju Dogecoin sejak itu cuba memperkenalkan kes penggunaan untuk kripto tersebut. Penggunaannya sebagai kaedah pembayaran telah memberikannya utiliti yang agak menarik dalam ruang. Walau bagaimanapun, ini masih tidak mengubah hakikat bahawa pada terasnya, Dogecoin tidak dicipta untuk melakukan apa-apa selain sebagai jenaka, dan ini, kata Changpeng Zhao, Ketua Pegawai Eksekutif Binance, menunjukkan kuasa desentralisasi.

Bacaan Berkaitan | Seruan Untuk Menghentikan Iklan Selepas Iklan Floki Inu Muncul Di Seluruh Sistem Perjalanan London

Orang Menentukan Nilai

Changpeng Zhao mengambil bahagian dalam Soal Jawab dengan Associated Press tempat dia berkongsi pendapatnya syiling meme paling popular di pasaran. Bagi Zhao, dia tidak memahami Dogecoin atau cara ia berfungsi sebenarnya tetapi menjelaskan bahawa apa yang dia fikirkan tentang aset digital tidak penting dalam skema besar perkara. Ini adalah salah satu kelebihan ekosistem terpencar.

Dogecoin telah berubah-ubah secara liar pada masa lalu. Walau bagaimanapun, syiling meme telah berkembang ke tahap di mana ia tidak lagi tidak menentu seperti dahulu. Juga, ia telah bertahan di pasaran. Melalui kejatuhan dan penurunan pasaran, Dogecoin telah bertahan. Kejayaannya telah membawa kepada penciptaan syiling meme lain yang berjaya seperti Shiba Inu dan Folk Inu. Mengapa mereka berharga? Kerana nilai mereka ditentukan oleh orang.

Carta harga Dogecoin daripada TradingView.com

Doge berdagang pada $0.23 | Sumber: DOGEUSD di TradingView.com

“Jika sebilangan besar orang dalam komuniti menghargainya kerana ia comel kerana mereka menyukai meme itu, maka ia mempunyai nilai,” kata Zhao. Ketua Pegawai Eksekutif menambah bahawa aset hanya memerlukan seorang lagi yang sanggup membelinya untuk menjadi berharga dan kerana orang ramai sanggup membeli syiling meme, maka ia adalah berharga.

“Untuk sesuatu yang mempunyai kecairan, anda memerlukan jumlah yang besar orang yang ingin membeli atau menjualnya. Sebaik sahaja anda mempunyai kecairan, sesuatu perkara mempunyai nilai, mengikut pasaran neutral. Jadi, bukan kepada saya untuk menilainya.”

Adakah Dogecoin Sebuah Buih?

Apabila ditanya sama ada sifat yang disenaraikan di atas untuk syiling meme melayakkannya sebagai gelembung, Zhao menjawab, “Sedikit sebanyak, ya. Tetapi ia bukan perkara hitam putih." Dogecoin telah disifatkan sebagai gelembung sejak ia mula meningkat nilainya pada awal tahun ini. Walau bagaimanapun, altcoin telah mengekalkan nilai sepanjang masa itu hingga sekarang, walaupun pada nilai yang lebih rendah.

Bacaan Berkaitan | Shiba Inu Vs BabyDoge: Syiling Bertemakan Anjing Mana Yang Akan Mencapai 1 Juta Pemegang Dahulu?

Ketua Pegawai Eksekutif Binance menjelaskan bahawa cuba mentakrifkan apa itu gelembung boleh menjadi rumit. Aset yang telah jatuh lebih daripada 80% seperti Bitcoin biasanya dirujuk sebagai buih, tetapi Bitcoin telah pulih kepada nilai yang lebih tinggi selepas kejatuhan. Zhao juga menunjukkan penurunan 90% Amazon pada awal 2000-an tetapi ia kini merupakan salah satu syarikat paling berharga di dunia. Kebanyakan orang akan mengatakan ia melalui gelembung, tetapi Ketua Pegawai Eksekutif Jeff Bezos akan tidak bersetuju, kata Zhao.

Bagi Dogecoin, Zhao menegaskan bahawa selagi orang memahami risiko yang berkaitan dengan pelaburan dengan aset digital, maka semuanya baik.

Imej yang ditampilkan daripada Coingape, carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments