Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Ketua Pegawai Eksekutif Ripple Membidas Dogecoin, Mempersoalkan Faedahnya Kepada Pasaran Kripto


Dogecoin telah memberi impak yang sudah pasti dirasai di seluruh ruang crypto. Walau bagaimanapun, sama ada kesan ini baik atau buruk masih menjadi topik yang hangat diperkatakan di ruang angkasa. Aset digital telah membuka jalan untuk mata wang kripto yang tidak mempunyai kes penggunaan untuk bercakap untuk berada di barisan hadapan pasaran dan penembusannya ke dalam 10 teratas kripto adalah bukti pertumbuhannya.

Namun begitu, mempunyai token yang tidak mempunyai tujuan lain. daripada sekadar 'menjadi' telah menunjukkan betapa besarnya kuasa yang dimiliki oleh komuniti yang kuat. Bagi kebanyakan orang, Dogecoin telah menjadi cara untuk menjana wang sambil berfungsi sebagai pintu masuk ke alam crypto. Bagi yang lain seperti Brad Garlinghouse, Ketua Pegawai Eksekutif Ripple, peningkatan kemasyhuran Dogecoin tidak mendatangkan faedah kepada pasaran.

Dogecoin Tidak Baik Untuk Pasaran

Ketua Pegawai Eksekutif Ripple Garlinghouse berada di CNBC untuk bercakap tentang crypto pasaran dan bagaimana inflasi mempengaruhinya. Penukaran bertukar kepada Dogecoin di mana Garlinghouse berkongsi pendapatnya tentang projek tersebut. Paling penting dia tidak percaya bahawa syiling meme itu bagus untuk pasaran crypto.

Bacaan Berkaitan | Pegawai Bank Rizab Australia Mengatakan Kripto Bukan Ancaman Kepada Fiat, Menolak Dogecoin

Ketua Pegawai Eksekutif menerangkan pendiriannya dengan kekurangan utiliti dalam projek Dogecoin. Malah pencipta projek itu telah berkata bahawa mereka telah mencipta altcoin sebagai jenaka dan tidak percaya ia akan pergi ke mana-mana.

“Saya sebenarnya tidak yakin, agak kontroversi saya rasa, dogecoin itu bagus untuk pasaran crypto ,” kata Garlinghouse. "Ia dibina sebagai jenaka, kemudian ia mendapat momentum daripada beberapa orang berprofil tinggi seperti Elon Musk," tambahnya.

Carta harga Dogecoin daripada TradingView.com

 Harga DOGE trending rendah | Sumber: DOGEUSD di TradingView.com

Mazhab ini telah dahulu dikongsi oleh Tony Richardsseorang pegawai Bank Rizab Australia, pada persidangan, walaupun Richards telah membuat kesnya terhadap daya maju kripto berbanding fiat.

Bagaimana Inflasi Berlaku Dalam Kripto

Garlinghouse menunjukkan inflasi yang semakin meningkat sebagai sebab bahawa banyak projek seperti Dogecoin mendapat perhatian yang begitu banyak. Ketakutan terhadap kenaikan kadar inflasi tidak syak lagi membawa kepada kemasukan pelabur baharu ke dalam pasaran crypto, memacu harga naik. Ketua Pegawai Eksekutif menjelaskan bahawa ini telah menyebabkan orang ramai mencari aset yang terbukti sebagai lindung nilai inflasi yang mencukupi.

“Apabila orang ramai bimbang tentang memegang mata wang fiat yang mungkin melambung, dan itu menurunkan nilai, mereka melihat: ' Bagaimanakah saya boleh memegang aset lain yang tidak mempunyai dinamik inflasi yang sama?'”

Bacaan Berkaitan | Dogecoin, Shiba Inu Menguasai Senarai Paling Dicari A.S. Pada bulan November

Walau bagaimanapun, Garlinghouse menjelaskan bahawa kebimbangan inflasi yang sama telah menghalangnya daripada Dogecoin. "Dogecoin mempunyai beberapa dinamik inflasi itu sendiri yang akan membuatkan saya keberatan untuk memegangnya," kata Ketua Pegawai Eksekutif itu.

Hujah Garlinghouse memang mempunyai beberapa merit kerana bekalan Dogecoin tidak dihadkan. Ini bermakna terdapat bekalan aset yang tidak terhingga, memberikan kepercayaan kepada kebimbangan CEO tentang sifat inflasinya. Namun begitu, Dogecoin kekal sebagai kegemaran komuniti dan telah berjaya menguasai pasarannya, yang kini disenaraikan sebagai mata wang kripto terbesar ke-10 mengikut paras pasaran.

Imej yang ditampilkan daripada CNET, carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments