Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat Perlombongan Vietnam Hilang, $ 35 Juta Hilang


Leh Minh Tam, Ketua Pegawai Eksekutif Sky Mining yang berpangkalan di Ho Chi Minh City, nampaknya melarikan diri dari negara ini selepas syarikat itu mengalami kerugian yang teruk. Perniagaan yang dimiliki beberapa ladang perlombongan cryptocurrency di negara ini, tetapi mereka telah menjadi tidak menguntungkan kerana kesulitan perlombongan yang melonjak dan keruntuhan harga cryptocurrency.


Perlombongan Langit: Teruk Dihadiri atau Penipuan Secara Terluar

Syarikat itu ditubuhkan pada Mac , dan ia mendakwa mengendalikan pelantar perlombongan dari 26 lokasi di seluruh negara. Kontrak perlombongan, dari $ 100 hingga $ 5,000 telah dijual kepada pelabur, dengan anggapan bahawa mereka akan memperoleh kembali pelaburan mereka dalam tempoh 12 bulan. Walau bagaimanapun, pelabur juga ditawarkan komisen untuk mempromosikan dan merujuk orang lain untuk menyertai syarikat itu, dan kontrak juga dijual dengan janji bahawa mereka boleh menggandakan pelaburan mereka dalam jangka masa hanya setahun.

Ini membantah keraguan serius mengenai amalan perniagaan syarikat itu, memandangkan banyak skema piramid dan Ponzi juga menawarkan pelan pelaburan berprestasi tinggi bersama suruhanjaya yang murah hati untuk merujuk kawan dan keluarga untuk melabur dalam skim ini. Terdapat banyak skim piramid berasaskan cryptocurrency, seperti BitConnect pada masa lalu, dan ini hanya boleh menjadi satu lagi contoh, dibentangkan dalam bentuk yang berbeza.

 Leh Minh Tam, Ketua Pegawai Eksekutif Ho Chi Minh Sky Mining yang berpangkalan di bandar telah melarikan diri dari negara itu selepas syarikat itu mengalami kerugian yang teruk.

Ketua Pegawai Eksekutif Melarikan diri ke Amerika Syarikat, Huraian Penjelasan di Facebook

Timbalan Pengerusi Sky Mining, Le Minh Hieu telah membentuk lembaga sementara sebanyak 16 orang untuk membubarkan aset-aset syarikat yang masih dalam usaha untuk membayar balik pelabur. Dia mendakwa Tam, CEO, telah melarikan diri dengan sebahagian besar wang syarikat itu. Pejabat utama syarikat sedang ditutup, sementara di mana 600 perlombongan perlombongan yang disimpan di kemudahan berhampiran kini tidak diketahui. Saksi-saksi mengatakan bahawa mereka telah diambil oleh sekumpulan orang yang menyamar sebagai pekerja penyelenggaraan, yang menimbulkan kemarahan ramai pelabur.

Tam mencatatkan kumpulan Facebook hanya pelabur, meminta maaf atas tindakannya tetapi membenarkan mereka kerana perlombongan tidak lagi menguntungkan dan dia tidak mempunyai pilihan lain. Dia menjelaskan bahawa dia telah perlahan menjual aset syarikat untuk terus membayar balik pelabur dan tidak menimbulkan syak wasangka. Walau bagaimanapun, dia terpaksa melarikan diri dari negara itu kerana dia kehabisan pilihan, dan dia akan tersembunyi daripada orang awam untuk melindungi hidupnya.

Jumlah yang dilaburkan dalam syarikat berjumlah $ 35 Juta USD. Sekumpulan 20 pelabur telah memfailkan petisyen penipuan dengan polis tempatan, manakala beberapa tindakan undang-undang individu lain juga telah difailkan terhadap syarikat itu dan terhadap Tam.

Apakah pemikiran anda mengenai pembubaran Sky Mining, dan kehilangan seterusnya Leh Minh Tam bersembunyi? Beritahu kami dalam ulasan.


Imej ihsan ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of