Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Korelasi Nasdaq Bitcoin Duck sebagai Harga mencecah Tinggi Dua Minggu
 Iklan

Bitcoin menjauhkan diri dari trend harga ekor di Nasdaq Composite, dibantu oleh lebih banyak tanda kepentingan institusi dalam sektor cryptocurrency.

Nilai pertukaran BTC / USD melonjak 3.96 peratus menjadi $ 54,489 — tertinggi dua minggu — setelah laporan dari Goldman Sachs mendedahkan bahawa 40 peratus pelanggannya kini mempunyai pendedahan kepada cryptocurrency dan 70 peratus daripadanya percaya bahawa kos untuk membeli satu bitcoin akan mencecah $ 100,000 pada tahun 2021.

Laporan Goldman muncul seminggu selepas ia mengumumkan bahawa ia akan melancarkan semula meja perdagangan cryptocurrencynya. Raksasa perbankan telah menutup platform tersebut pada tahun 2018 sebagai tindak balas kepada pergerakan negatif Bitcoin yang akhirnya menyaksikan harganya jatuh dari $ 20,000 hingga $ 3,200 hanya dalam setahun.

Tetapi antara bulan Mac 2020 dan Februari 2021, cryptocurrency utama melonjak di atas $ 58,000 daripada $ 3,858 kerana peniaga dan pelabur membelinya sebagai insurans terhadap program pelonggaran kuantitatif bank pusat global . Spekulator menyatakan bahawa had bekalan terhad Bitcoin sebanyak 21 juta token menjadikannya lebih menarik daripada memegang tunai, yang mempunyai bekalan yang tidak terhad.

Yield Effect

Syarikat Nasdaq Tesla dan MicroStrategy menumpuk ke Bitcoin menggunakan naratif yang sama, memetik dolar AS penurunan sepanjang tahun pada tahun 2020 berbanding hutang awam AS yang meningkat (ia melampaui $ 21 trilion). Perkara itu mendorong gergasi perkhidmatan seperti PayPal, MasterCard, Bank of New York Mellon, dan Goldman Sachs untuk mengumumkan produk berkemampuan bitcoin, mulai dari pemeliharaan hingga portal perdagangan.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT " lebar = "980" tinggi = "567

Bitcoin menembusi kenaikkan pada corak benderanya. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Bitcoin mencapai $ 58,367 pada 21 Februari, tahap tertinggi dalam rekod, tetapi kehilangan sekitar 26 peratus penilaiannya pada naratif makro yang tidak menyokong. Lonjakan dramatik dalam hasil Perbendaharaan AS yang lama mengurangkan daya tarikan untuk aset yang berjaya dengan baik semasa wabak koronavirus. Itu mendorong Bitcoin dan Nasdaq Composite yang berteknologi tinggi untuk mengembangkan korelasi positif.

Ketika hasil stabil pada tahap tertinggi satu tahun, Bitcoin mencuba pemulihan yang baik. Antara 28 Februari — hari cryptocurrency membentuk sesi rendah $ 43,016 — dan 9 Mac, kadar pertukaran BTC / USD pulih lebih daripada 25 peratus kepada $ 54,489. Sebaliknya, Nasdaq merosot 2,4 peratus dalam pembetulan teknikal.

Bitcoin menjadi $ 60,000

Pergerakan naik Bitcoin minggu ini muncul setelah adanya integrasi institusi yang baru.

Pada hari Isnin, firma syarikat jutawan minyak, Kjell Inge Rokke, Aker ASA melancarkan cawangan baru yang dikhaskan untuk Bitcoin, membeli sekitar 1,150 BTC untuk simpanan perbendaharaan sayap. Pada hujung minggu, Meitu Inc., aplikasi penyuntingan foto China, mengatakan bahawa ia menambahkan Bitcoin dan Ethereum terbaik kedua pada kunci kira-kira.

Cathie Woods, pengasas / CEO / CIO dari ARK Investment Management LLC, mengatakan dalam temu bual dengan CNBC bahawa lebih banyak syarikat akan membeli Bitcoin kerana mereka berada di atas puluhan bilion simpanan tunai. Dia menjangkakan BTC / USD akan mencecah $ 60,000 pada bulan Mac.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments