Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

KuCoin Labs Menyokong Projek Metaverse Dengan Dana $100 Juta


Pertukaran mata wang kripto KuCoin telah menerokai Metaverse. Cabang pelaburan dan penyelidikannya KuCoin Labs pada hari Rabu mengumumkan pelancaran “KuCoin Metaverse Fund”. Ia merancang untuk menyokong projek Metaverse peringkat awal dengan $100 juta. Dana itu juga akan pergi ke arah menyokong dan menginkubasi syarikat pemula lain dalam GameFi, token tidak boleh kulat (NFT) dan ruang infrastruktur terdesentralisasi.

KuCoin juga akan menggunakan dana itu untuk menyokong program pendidikan untuk membantu generasi muda meneroka potensinya.

KuCoin Delves In The Metaverse

Selain daripada sokongan kewangan, KuCoin Labs juga merancang untuk menyediakan “sokongan dan insentif berskala penuh dari segi inkubasi, pelaburan pasaran utama, perkongsian perniagaan, penjenamaan, pengurusan pasaran dan pergi ke -strategi pasaran.”
Dengan pasaran baru muncul seperti Amerika Selatan dan Afrika menjadi tumpuan utamanya, ia akan terus menggalakkan penggunaan teknologi blockchain.

Bacaan Berkaitan | KuCoin Labs Melabur dalam Platform SocialFi yang disokong Huobi untuk Meluaskan ke Metaverse & NFT Space

Johnny Lyu, Ketua Pegawai Eksekutif KuCoin, berkata bahawa lelaran internet seterusnya ini akan mengubah setiap aspek kehidupan. Dan dana itu akan membantu untuk mempercepatkan evolusi industri Internet.
“Kami berharap untuk mematangkan industri blockchain yang baru muncul dengan mengukuhkan lagi aplikasi teknologi blockchain kepada projek metaverse.”

Ketua KuCoin Labs, Lou Yu, menambah bahawa sehingga blockchain, konsep itu kekal sebagai teori.
“Tidak syak lagi bahawa Metaverse akan membalikkan gaya hidup kita. Walau bagaimanapun, terdapat juga dilema antara perlindungan privasi individu dan kemajuan teknologi. Oleh itu, KuCoin Fund bersedia untuk mewujudkan ekosistem Metaverse yang lebih peribadi dan selamat berdasarkan Web 3.0.”

Dana ini merupakan usaha terbaru syarikat dalam mengguna pakai model perniagaan yang cukup mesra untuk internet baharu. Pada bulan September, ia melancarkan Lembaga Dagangan Metaverse. Selepas itu, bulan ini, ia mengumumkan pejabat maya pertamanya dengan kerjasama Bloktopia.

The Next Chapter Of The Internet

Konsep Metaverse telah mendapat populariti dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Terutamanya, selepas syarikat besar seperti Meta Facebook dan Microsoft menceburinya. KuCoin bukan satu-satunya syarikat crypto yang mendalaminya. Malah, beberapa syarikat berkaitan crypto lain sudah merancang kemasukan mereka. Awal bulan ini, Enjin mengumumkan Dana Efinity Metaverse $100M.

Bacaan Berkaitan | Bagaimana Perubahan Nama Facebook Memulakan Meta Token Mania

Menurut Morgan Stanley, ia adalah tema pelaburan besar seterusnya, dan beberapa sektor saham sudah pun mendapat manfaat daripadanya. Pakar strategi ekuiti Edward Stanley berkata, "Ia secara asasnya boleh mengubah medium yang kita gunakan untuk bersosial dengan orang lain," Dan syarikat sedang membina versi berkembang maju mereka sendiri. Bagaimanapun, Metaverse sebenar hanya apabila kesalingoperasian merentas semua syarikat boleh dilakukan, tambahnya. Dan ini akan mengambil masa.

Imej yang ditampilkan oleh ForbesSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments