Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Langkah Seterusnya Ekonomi Kripto? Circle Melancarkan Program Kewangan Baharu


Ekonomi kripto berkembang secepat atau lebih pantas daripada internet dan teknologi lain. Daripada syarikat berteknologi besar kepada syarikat kecil dan pelabur runcit, semua orang nampaknya mengikuti fakta bahawa Bitcoin, Ethereum dan ruang berada di sini untuk kekal dan sedang mencari cara untuk menyepadukan mereka ke dalam model perniagaan mereka.

Berkaitan Membaca | Bulatan Penyokong USDC Akan Dikenali Umum, Bagaimana Ini Boleh Membangunkan Wall Street Sehingga Ethereum

Dalam erti kata itu, Jeremy Allaire, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif di Circle mengumumkan inisiatif tetap berasaskan kripto baharu yang dipanggil Circle Impact. Objektifnya adalah untuk menyediakan sokongan kewangan, melalui stablecoin USD Coin (USDC) syarikat kepada komuniti dan orang yang berpangkalan di AS tanpa akses kepada sistem kewangan warisan.

Allaire berkata yang berikut pada program baharu mereka. :

Hari ini, kami mengumumkan rancangan kami untuk mengarahkan berbilion dolar rizab USDC kepada Bank Komuniti dan Institusi Depositori Minoriti (MDI) di seluruh Amerika Syarikat. Program ini adalah sebahagian daripada inisiatif yang lebih luas yang kami umumkan hari ini, Circle Impact.

Selain itu, Allaire menggelar program itu sebagai "peluang" untuk menambah baik akses kepada alat ekonomi dan "menyokong" kunci kira-kira institusi dan syarikat ini di seluruh Amerika. Amerika Syarikat.

Impaknya hanyalah satu daripada banyak program pelengkap yang dilancarkan oleh Circle untuk mengembangkan kesedaran kripto dan meluaskan pangkalan pengguna industri, dan program bantuan kemanusiaan tindak balas pantas dengan kerjasama NGO dan kerajaan tempatan, Allaire mendedahkan.

Ini program telah berjaya terutamanya di Venezuela, negara Amerika Latin dengan salah satu daripada kadar penggunaan crypto tertinggi di seluruh dunia. Dengan kerjasama pelakon pollical, Circle menyediakan bantuan untuk kerja-kerja kesihatan. Ketua Pegawai Eksekutif di Circle menambah:

(…) program baharu yang akan kami lancarkan pada platform pengumpulan dana permulaan kami, Seed Invest, bertujuan membantu wanita dan perniagaan minoriti meningkatkan modal permulaan.

Crypto Menunjukkan Potensinya Sebagai Rangkaian Kewangan Global[19659011]Menurut jawatan rasmi Circle Impact akan memperuntukkan bahagian rizab USDCnya kepada sektor yang disebutkan di atas. Pada masa hadapan, syarikat menjangkakan "deposit berbilion dolar".

Platform Circle's SeedInvest akan beroperasi sebagai komponen pelengkap untuk Impact dengan membenarkan wanita dan minoriti menerima sokongan kewangan untuk syarikat permulaan mereka dan menyokong "inisiatif yang lebih luas meningkatkan kemakmuran ekonomi" . Allaire berkata:

Circle Impact ialah komitmen kami untuk memastikan masa depan perkhidmatan kewangan asli internet adalah lebih inklusif daripada sepupu analognya. Kami melabur dalam menghubungkan perkara yang penting untuk merealisasikan visi meningkatkan kemakmuran ekonomi global melalui pertukaran tanpa geseran nilai kewangan.

Syarikat itu akan menamakan pemimpin untuk Circle Impact, seperti yang didakwa oleh jawatan rasmi itu. Selain itu, ia akan berusaha mencari kerjasama bukan untung dan pendidikan dengan objektif mewujudkan perkongsian jangka panjang untuk program berasaskan kripto mereka yang akan membolehkan mereka mencapai matlamat mereka.

Bacaan Berkaitan | Coinbase Penggunaan Mata Lebih Luas Dengan Integrasi Aplikasi DeFi

Sehingga masa akhbar, jumlah paras pasaran kripto berjumlah $2.5 trilion selepas turun daripada paras tertinggi sepanjang masa hampir $3 trilion.

Crypto Circle USDC</p>
<figure id= 19659019]Crypto Circle USDC
Crypto Total Market mengikuti sentimen pasaran umum dalam carta 4 jam. Sumber: TradingviewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments