Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Liputan Persidangan Solana Breakpoint: Protokol Hubble Bersinar Terang


Persidangan Breakpoint Solana adalah satu kejayaan yang hebat! Hampir semua orang dari ekosistem Solana terbang ke Lisbon selama empat hari ceramah, bengkel dan rangkaian.

Disebabkan hampir dua tahun pengasingan dan larangan perjalanan, Breakpoint merupakan kali pertama ramai orang dalam komuniti Solana berjaya bertemu muka dengan muka. Sehubungan itu, suasana di persidangan itu adalah elektrik kerana Solana keluar dari cangkangnya di bawah matahari Portugis.

Solana kini merupakan rantaian terpantas di dunia, dan tokennya mula menemui ketinggian sepanjang masa sebagai persidangan bermula. Sehubungan itu, keterujaan di udara dapat dirasai pada persidangan antarabangsa pertama Solana apabila ketua projek dan pemimpin pemikiran berkongsi idea dan menjalin rangkaian siang dan malam.

Persidangan Titik Putus Solana Menjalankan Agenda Balik-Ke Belakang

Beberapa sorotan acara termasuk kemas kini penting daripada Pengasas Bersama Solana Anatoly Yakavenko dan Raj Gokal mengenai pertumbuhan memberangsangkan rangkaian dan ceramah daripada Alexis Ohanian, Pengasas Bersama Reddit, yang berjanji $100 juta untuk membangunkan media sosial di Solana.

Terdapat perbincangan tentang masa depan DeFi, NFT, dan cara Solana boleh mengubah permainan rantaian blok dan landskap media sosial dengan daya pengeluaran besar-besaran dan kos rendah bagi setiap transaksi. Lelaki gembar-gembur menggembirakan orang ramai dan menyifatkan metaverse pada Solana sebagai sesuatu yang tidak seperti yang lain.

Breakpoint menyerlahkan bahawa Solana sedang melakukan sesuatu yang istimewa untuk memajukan keadaan semasa komuniti blockchain. Hampir setiap pembentangan mempunyai data yang luar biasa untuk dikongsi tentang projek mereka dan prospek masa depan Solana.

Anatoly Yakovenko, Pengasas Bersama Solana, berkongsi beberapa statistik yang mengagumkan tentang Solana dengan dewan utama persidangan itu. Yakovenko berkata,  “Dalam istilah relativistik, Solana kira-kira empat kali lebih perlahan daripada yang sepatutnya. Kelajuan cahaya separuh jalan mengelilingi dunia adalah kira-kira 110 milisaat. Ia akan mengambil banyak darah, peluh dan air mata untuk sampai ke sana, tetapi secara teori, itu boleh menjadi had teoritis untuk seberapa pantas rangkaian itu.”

Protokol Hubble Bersinar di Bengkel Pembangun Breakpoint

]Ketua projek dan ketua pembangun Protokol HubbleMarius Ciubotariu, adalah antara pembentang yang mengetuai bengkel pada hari pertama persidangan itu. Bengkel Marius adalah salah satu pembentangan teknikal pertama yang diberikan pada persidangan Solana antarabangsa.

Marius bercakap tentang beberapa cabaran yang dihadapinya semasa mula membina Solana. Kemudian, dia berkongsi dengan penonton bagaimana dia berjaya mengatasi cabaran ini dan mencari penyelesaian untuk membina protokol yang boleh memuatkan berjuta-juta pengguna.

Pemaju utama Hubble menghantar bengkelnya ke rumah yang penuh sesak di lokasi persidangan SUD Lisbon. Bilik itu penuh dengan pembangun yang semuanya menghadapi isu utama yang sama dengan pengekodan kontrak pintar dalam Rust on Solana.

Rust ialah peserta yang agak baharu dalam adegan kontrak pintar DeFi. Menggunakan kontrak pintar Rust pada Solana, blok blok yang sangat pantas (65,000 TPS) yang juga agak baharu, memberikan satu lagi keluk pembelajaran yang perlu ditangani oleh pembangun pada peringkat awal rangkaian.

Marius menyampaikan bengkel berwawasan yang menonjol untuk perbincangan terbuka dan terus terang tentang penyelesaian dan penyelesaian untuk pengekodan pada Solana. Ada yang meninggalkan dewan dengan cukup kagum untuk berkongsi bengkel Marius di media sosial. Sebagai contoh, Cryptonary memberi Marius markah tinggi untuk usahanya apabila ia tweet"Percakapan hebat daripada @HubbleMarkets tentang pembangunan di @solana," mengulas pada muat naik video hujung ekor bengkel.

Malangnya, strim langsung persidangan itu memotong separuh pertama bengkel Marius, "Mengekalkan Keadaan Global di Solana." Walau bagaimanapun, Solana telah menyediakan keseluruhan pembentangan Marius di sini di Youtube dan selebihnya acara yang dirakam di Breakpoint.

Membina Momentum Selepas Breakpoint untuk Solana dan Hubble

Berita besar pada persidangan itu ialah Solana menceroboh masuk ke dalam kripto 5 Teratas apabila komunitinya mula berkumpul ke Lisbon untuk berniaga pada waktu siang dan boogie down pada waktu malam. Pendedahan persidangan besar lain termasuk statistik yang menunjukkan Solana menunjukkan prestasi yang lebih baik daripada blockchain purata.

Pembentangan mendedahkan bahawa jumlah nilai terkunci (TVL) dalam kontrak DeFi di Solana melebihi $15 bilion, dan pasaran NFT rangkaian telah hilang sepenuhnya parabola pada bulan September dan Oktober menjelang persidangan itu. Bilangan pemaju Solana telah meningkat kepada 1,750 pada permulaan persidangan, dan Pengasas Bersama Gokal mengumumkan bahawa rancangan Solana adalah untuk meningkatkan jumlah itu kepada sejuta dengan sasaran untuk memberi perkhidmatan kepada satu bilion orang.

Hubble Protocol meningkatkan rangkaiannya rakan semasa Breakpoint sedang rancak. Marius berjabat tangan dan bertukar maklumat dengan ramai orang daripada projek yang menganggap Hubble mempunyai sesuatu untuk ditawarkan kepada dunia dan mahu bekerjasama, jadi harapkan pengumuman perkongsian ketika Hubble bersiap sedia untuk pelancaran.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments