Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Marathon Akan Menawarkan Hutang $500J Untuk Membeli Peralatan Perlombongan Bitcoin


Syarikat perlombongan Bitcoin Marathon Digital Holding akan mengembangkan operasinya. Syarikat itu mengumumkan bahawa ia akan memperoleh hutang untuk "tujuan korporat am", menurut keluaran akhbare, yang termasuk pembelian peralatan perlombongan BTC.

Bacaan Berkaitan | Marathon Memercikkan $120 Juta Untuk Pelombong Bitcoin Dari Bitmain

Marathon akan mengeluarkan $500 juta dalam nota senior boleh tukar yang ditetapkan untuk tamat tempoh pada 2026 dalam tawaran peribadi. Hanya pelabur institusi yang layak akan dapat mengambil bahagian dalam tawaran, mengikut keluaran. Pelabur awal akan mempunyai pilihan untuk memperoleh tambahan $75 juta dalam bentuk nota.

Marathon telah mendapat manfaat daripada "Great Bitcoin Miners Migration", peristiwa yang mengusir operasi perlombongan BTC yang besar dari China, syarikat itu baru-baru ini mengatasi jangkaan pendapatan Q3 dengan peningkatan 6,000% dalam hasil tahun ke tahun.

Syarikat itu mencatatkan peningkatan 91% dalam operasi perlombongan Bitcoinnya dalam tempoh yang sama, dengan lebih 1,200 BTC dilombong. Marathon memegang anggaran 7,035 BTC bernilai lebih $300 juta, menurut laporan rasmi yang diterbitkan pada 10 Novemberth2021.

Expanding tawaran senior mereka. bahawa instrumen hutang akan menjadi obligasi tidak bercagar yang diambil oleh syarikat yang berpotensi untuk menukar tarikh tamat tempoh jika ia dibeli semula, ditebus atau ditukar. Pelabur "hanya akan mempunyai hak untuk menukar nota mereka dalam keadaan tertentu dan tempoh tertentu", tambah syarikat itu.

Bacaan Berkaitan | Rangkaian Kilat Mencapai Kapasiti Marathon 600 BTC daripada nota ini akan dibuat melalui tunai, saham biasa Marathon, atau gabungan kedua-duanya, syarikat itu tidak mempertimbangkan untuk menawarkan Bitcoin sebagai pilihan penebusan dan akan mempunyai pilihan muktamad pada item ini. Syarikat itu menambah:

Harga penebusan akan sama dengan amaun prinsipal nota yang akan ditebus, ditambah dengan faedah terakru dan belum dibayar, jika ada, kepada, tetapi tidak termasuk, tarikh penebusan. Kadar faedah, kadar penukaran awal dan syarat lain nota akan ditentukan pada harga tawaran.

Mengambil Hutang Terhadap Bitcoin Untuk Berkembang, Normal Baru Dalam Strategi Korporat?

Ketua Pegawai Eksekutif MicroStrategy, Michael Saylor, mengulas mengenai pengumuman hutang Marathon. Melalui akaun Twitternya, Saylor mendakwa bahawa tawaran itu "tidak diambil kira dalam model sesiapa" yang berpotensi membayangkan bagaimana syarikat boleh berkembang dengan menggunakan hutang aktiviti berkaitan Bitcoin dan BTC untuk berkembang bergantung pada peningkatan mata wang kripto pada masa hadapan.

Syarikat Saylor sendiri telah mengeluarkan nota senior pada kadar faedah 0%, dalam beberapa kes, untuk membeli Bitcoin. MicroStrategy menyepadukan BTC ke dalam perbendaharaan korporat mereka pada tahun 2020. Sejak itu, harga mata wang kripto ini telah meningkat lebih 400% yang telah ditunjukkan dalam harga saham syarikat.

Bacaan Berkaitan | Menurut Angka: Berapa Banyak Strategi Mikro Akan Kerugian Jika Ia Melabur Dalam Emas Daripada Bitcoin

Data[5259004] daripada MicroStrategy telah mengalami 19459004 (MICSTRATEGY) % kenaikan harga sahamnya sejak 2020 manakala BTC mencatatkan 462% dan indeks NASDAQ sebanyak 48.9%. Ini telah menjadikan syarikat itu proksi untuk pelabur institusi yang ingin memperoleh pendedahan BTC tanpa perlu melanggar undang-undang SEC AS.

Bitcoin BTC BTCUSD
Sumber: Ekoinometrik

Dalam masa terdekat, Marathon boleh mengalami penghargaan yang sama dan boleh melihat peningkatan dalam permintaan institusi, seperti MicroStrategy. Sehingga masa akhbar, BTC berdagang pada $64,700 dengan kerugian kecil dalam carta 1 jam kerana mata wang kripto ditolak pada $66,000.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC dalam arah aliran 4 ke bawah carta jam. Sumber: BTCUSD TradingviewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments