Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Memecahkan Kenaikan $ 23 Juta OpenSea di NFT Boom
 Iklan

Sebagai salah satu pasar terbuka yang pertama NFT yang berpusat di web, OpenSea telah menikmati peningkatan populariti kerana para pengumpul dan spekulator sama-sama mengikuti perdagangan panas-panas yang tidak berjangkit token. Dari permulaan yang dilancarkan hampir 4 tahun yang lalu ketika munculnya NFT awal (iaitu CryptoKitties berasaskan Ethereum), syarikat itu kini telah berkembang untuk menjual aset digital mulai dari seni digital, item permainan hingga domain.

" Pencipta, pemuzik, artis, penggiat, dan pemain bermain lebih awal dalam NFT. Ratusan ribu pengguna baru menemui, mengumpulkan, mengurus, dan memperdagangkan NFT di pasaran terbuka. ”

Hari ini, OpenSea mengumumkan bahawa platform tersebut telah memperoleh $ 23 juta dalam pembiayaan Siri A yang diketuai oleh firma modal teroka a16z dengan sokongan lebih lanjut dari pelabur termasuk Mark Cuban, Dylan Field, Lina Xie dan Naval Ravikant. Dalam pengumuman itu, CEO Devin Finzer mendakwa bahawa " jumlah transaksi di pasar OpenSea NFT telah meningkat lebih dari 100x" dalam enam bulan terakhir. Pembiayaan Siri A kemungkinan akan membolehkan syarikat permulaan mengembangkan perkhidmatannya untuk menampung pertumbuhan permintaan pengguna yang meledak.

Adakah NFT Fad atau Sini untuk Menginap?

Sepanjang tahun 2021, NFT telah pasti menikmati bahagian yang wajar mereka sukai, kerana rumah lelong yang berprestij memudahkan penjualan karya seni digital berjuta-juta dolar dan Elon Musk menulis tweet meme NFT. Hanya minggu lalu sahaja, NFT Beeple's Everydays – The First 5,000 Days dijual di Christie's dengan harga $ 69.3 juta dolar.

Keghairahan ini sebahagian besarnya disertai oleh cryptocurrency utama seperti Bitcoin dan Ethereum untuk mencapai tahap tertinggi, mewujudkan jutawan crypto baru dengan wang untuk dibelanjakan. Oleh kerana gembar-gembur pelaburan tidak dapat dielakkan, pasaran untuk token yang tidak mudah terjejas ini mungkin banyak bergantung pada penggunaan selanjutnya dari gergasi hiburan dan permainan.

Banyak orang yang ragu-ragu juga mempersoalkan apakah harga selangit dari beberapa NFT dibenarkan. Sekiranya permintaan organik mengering, pasaran seperti OpenSea mungkin akan mempersoalkan kepentingan membina asas pengguna pengumpul di atas salah satu spekulator dan penipu.

 Gambar pilihan dari UnSplash Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments