Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Mengapa 14 November Boleh Menjadi Hari Besar Seterusnya Untuk Bitcoin


Dibuka dengan sedikit turun naik, Bitcoin bergerak kembali dari $60,000 yang tinggi dan arah aliran ke arah bawah. Penanda aras kripto melonjak ke paras tertinggi baharu sepanjang masa hasil daripada peningkatan dalam pelaburan institusi.

Bacaan Berkaitan | Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook Memegang Bitcoin Dan Ethereum Sebagai Sebahagian Daripada Portfolio Terpelbagai

Kelulusan dan pelancaran Dana Dagangan Bursa (ETF) berkaitan Bitcoin nampaknya menjadi pemacu utama. Walaupun pasaran bertenang selama beberapa minggu selepas rali besar-besaran, tekanan belian kembali pada penghujung hujung minggu.

Menolak Bitcoin kembali ke wilayah yang belum dipetakan dan baharu sepanjang masa melebihi $68,000. Ramai menjangkakan penurunan selanjutnya, kerana pasaran boleh terus menyejukkan dan menetapkan harga BTC kembali ke zon sokongan kritikalnya pada $65,000 atau $63,000 jika yang pertama gagal.

Walau bagaimanapun, laporan terbaru oleh Arcane Research mendakwa bahawa 14 November ]th boleh menandakan satu lagi tarikh bersejarah untuk Bitcoin. Pada tarikh itu, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC) dijangka mengeluarkan keputusan mengenai VanEck Spot Bitcoin ETF.

Tidak seperti Bitcoin ETF berasaskan Chicago Mercantile Exchange (CME), produk pelaburan spot boleh menjadi pemangkin yang lebih besar. untuk penerimaan institusi. Pakar mendakwa bahawa pasaran spot akan menawarkan pengguna kadar dagangan yang lebih baik, dan produk yang lebih cekap. Arcane Research berkata:

Jangkaan pada keputusan SEC boleh menjadi sebab utama untuk kekuatan bitcoin pada hari-hari kebelakangan ini, dengan peniaga berusaha untuk mendahului tindak balas, membawa bitcoin mencapai paras tertinggi baharu sepanjang masa minggu ini.

Walaupun jangkaan, senario yang paling mungkin adalah penolakan terhadap produk VanEck. Pengerusi SEC Gary Gensler nampaknya cenderung untuk menghentikan semua cadangan BTC-spot, kerana beliau percaya ia akan kekurangan mekanisme perlindungan pengguna.

Bacaan Berkaitan | Elon Musk Untuk Menjual 10% Stok Teslanya Untuk Membeli Bitcoin? Spekulasi Komuniti

Satu Minggu, Dua Pemangkin Harga Bitcoin Utama

Menurut penganalisis pasaran kripto BitBank Yuya Hasegawa, Bitcoin menyaksikan kemerosotan dalam penguasaannya apabila ia disatukan pada paras rendah $60. Ini membolehkan pasaran altcoin mengatasi prestasi BTC tetapi mencadangkan modal boleh mengalir kembali ke crypto pertama mengikut had pasaran dalam masa yang singkat jika ia berjaya mengekalkan trajektori kenaikan harganya.

Bacaan Berkaitan | Nelson Saiers Memanggil Murah Di FED Dengan Arca Baharu, Mengapa Ia Penting Untuk Bitcoin

Dari sudut pandangan makro, BTC mempunyai sebab lain untuk mengisi semula roketnya kerana AS akan menerbitkan CPInya laporan, metrik yang mengukur inflasi, minggu ini. Jangkaan inflasi yang tinggi telah mendorong Bitcoin kerana lebih ramai pelabur institusi menggunakannya sebagai lindung nilai terhadap inflasi. Hasegawa berkata:

Dari segi makro, IHP AS minggu ini boleh mencetuskan kebimbangan pasaran tentang inflasi dan mendorong kadar inflasi pulang modal–ukuran pasaran jangkaan inflasi–lebih tinggi, yang seterusnya, boleh merangsang satu lagi langkah untuk bitcoin, memandangkan korelasi kuat mereka sejak beberapa minggu lalu.

Sehingga masa akhbar, BTC berdagang pada $66,864 dengan keuntungan 1.2% dalam carta harian.

Bitcoin BTC BTCUSDSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments