Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Mengapa Crypto Exchange Bitso Bekerjasama Dengan Bulatan Untuk Mendayakan Transaksi Rentas Sempadan


Pertukaran kripto terkemuka Bitso telah menyepadukan penyelesaian pembayaran yang dibangunkan oleh Circle, salah satu syarikat di sebalik stablecoin USD Coin (USDC). Penyepaduan itu akan membolehkan pembayaran rentas sempadan dari Mexico ke A.S., menurut kenyataan akhbar.

Bacaan Berkaitan | Bitso untuk Menggunakan ODL Ripple untuk Memproses 20 Peratus Kiriman Wang ke Mexico

Bitso mendakwa pembayaran ini akan menjadi "mudah, cepat dan selamat" dan akan memanfaatkan Syiling USD (USDC) yang disokong Circle dan infrastruktur pembayarannya dengan Bisonya Alih produk. Dengan cara itu, pengguna akan dapat berurus niaga pada bila-bila masa tanpa had institusi kewangan legasi.

Penyelesaian Bitso Shift yang ditawarkan oleh bursa crypto membolehkan pengguna membuat deposit dan mengeluarkan melalui pindahan kawat. Kemudian, dana boleh dihantar atau diterima daripada atau ke A.S. dan Mexico. Di samping itu, platform membenarkan penukaran segera. Daniel Vogel, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif di Bitso berkata:

Kami percaya bahawa Bitso boleh memanfaatkan sifat kriptografi tanpa sempadan untuk menangani beberapa isu paling mendesak dalam sektor kewangan. Kami amat berbesar hati untuk bekerjasama dengan Circle untuk menyediakan produk terkawal, kos rendah yang membantu pekerja bebas Mexico dan perniagaan berkembang maju dalam ekonomi digital global.

Di Mexico dan sebahagian besar Amerika Latin, orang ramai terhad atau tidak boleh mengakses dolar AS. Biasanya, mereka perlu mendapatkan sumber alternatif yang tidak cekap, pasaran gelap atau wang tunai. Ini mengehadkan pilihan mereka apabila menghantar atau menerima wang dari luar negara.

Tambahan pula, alternatif ini tidak mempunyai ketelusan dan memerlukan pengguna membayar yuran yang tinggi. Dengan cara itu, infrastruktur pembayaran Bitso Shift yang dikuasakan oleh stablecoin Circle menawarkan penyelesaian yang lebih baik untuk berjuta-juta orang di Mexico.

Rakan kongsi mengharapkan untuk menyediakan orang di rantau ini lebih akses kepada alatan dan peluang kewangan. Jeremy Allaire, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif di Circle, berkata perkara berikut mengenai kerjasama ini:

Kami teruja untuk mengambil bahagian dalam inovasi Bitso yang menunjukkan bagaimana teknologi blockchain boleh membawa penyelesaian berskala, cekap dan kos efektif ke pasaran.[19659010]Circle Menyumbang Dengan Penerimaan Kripto

Selain daripada perkongsian dengan Bitso, syarikat berasaskan kripto dan penyelesaian pembayaran Circles telah melaksanakan inisiatif yang berkemungkinan besar akan memberi kesan positif kepada industri. Seperti yang dilaporkan oleh Bitcoinist semalam, syarikat itu melancarkan program bantuan kewangan baharu di Amerika Syarikat.

Dengan objektif menyediakan sokongan kewangan kepada pemula dan mereka yang mempunyai sedikit akses kepada alat kewangan tradisional, Circle Impact hanyalah salah satu daripada beberapa program yang mencari untuk membuka peluang ekonomi di negara tersebut.

Di wilayah lain di Amerika Latin, Circle secara aktif bekerjasama dengan kerajaan tempatan untuk membantu kerja kesihatan dan mengembangkan kes penggunaan stablecoin USDC mereka dengan tujuan sosial.

Bacaan Berkaitan |[19659015]Langkah Ekonomi Kripto Seterusnya? Circle Melancarkan Program Kewangan Baharu

Sehingga masa akhbar, jumlah crypto telah menurun dan telah kembali ke paras Oktober pada $2.4 trilion.

Crypto USDC Circle Bitso
Crypto Market cap pada tahap sokongan dalam carta 4 jam. Sumber: TradingviewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments