Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Mengapa Kebanyakan Pembangun Permainan Lapar Untuk NFT, Rancangan Kajian Stratis


Kajian baru-baru ini menunjukkan majoriti pembangun permainan di Amerika Syarikat dan England menggabungkan ciri NFT dan blok blok lain ke dalam permainan, yang membolehkan perubahan yang luar biasa untuk cara pengeluaran, kandungan, ekonomi, pasaran dan pendapatan telah dilihat sehingga kini oleh dunia permainan.

NFT ialah aset digital yang mampu menghargai nilai. Mereka boleh dimasukkan ke dalam permainan untuk membolehkan pemain membuat pelaburan dan menjana pendapatan sebenar. Pengguna boleh membeli pemilikan item, menjualnya -membuka kemungkinan untuk menjual ciptaan pemain sendiri-, melibatkan diri dalam model permainan bayar untuk mendapatkan dan banyak lagi.

Siaran akhbar memberi penerangan tentang penyelidikan yang ditugaskan oleh platform blockchain terkemuka Stratis dan dibawa oleh agensi cerapan Opinium. Hasilnya datang daripada tinjauan di AS dan UK, yang melaporkan bahawa 58% daripada 197 pembangun permainan video yang ditinjau mula menggabungkan teknologi blockchain ke dalam permainan mereka, dan 47% daripada mereka telah menyepadukan token tidak boleh kulat (NFT).

]Selain itu, 61% subjek percaya bahawa teknologi blockchain membuka pintu untuk inovasi dan "permainan yang lebih menarik". Begitu juga, 55% melihatnya sebagai laluan untuk menyuntik wang ke dalam permainan dan mendapatkan nilai untuk pemain. 54% berpendapat menggabungkan teknologi blockchain berguna untuk menawarkan ganjaran bernilai dunia sebenar, dan 45% berpendapat ia boleh menggalakkan permainan.

Kewangan terdesentralisasi memerlukan sebahagian besar perhatian pembangun kerana 57% dikatakan berminat dengan GameFi sebagai satu cara untuk menawarkan faedah kewangan untuk bermain melalui NFT, diikuti dengan 46% populariti untuk model ekonomi main-ke-telinga.

Akhir sekali, 44% dan 42% masing-masing berminat dengan keupayaan NFT menawarkan pemilikan sebenar aset dalam bentuk item permainan, dan arahan token sebagai mata wang permainan sendiri.

Bacaan Berkaitan | Revolusi Perjudian Blockchain

Chris TrewStratis CEO, telah menyatakan:[12] Apa yang telah kami rumuskan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Stratis:[19] bahawa blockchain dan NFT adalah masa depan permainan video. Daripada pengalaman kami sendiri yang menyokong pembangun permainan AA, kami mengetahui secara langsung bagaimana teknologi ini sudah mula meningkatkan pengalaman pemain dengan memberi ganjaran kepada pemain dengan keupayaan untuk memperoleh nilai dunia sebenar. Stratis menawarkan SDK kepada enjin permainan Unity, dengan rancangan untuk menambah Unreal tidak lama lagi. Kami bertaruh besar pada permainan blockchain dan kami mahu menjadi lapisan infrastruktur.

Masa Depan Permainan Adalah NFT

Seperti ramai yang melihat potensi ekonomi yang besar dalam NFT, perkataan itu telah tersebar di sekitar pelabur besar dari pelbagai industri di seluruh dunia. Kami kini melihat peningkatan yang ketara dalam penggabungan industri muzik dan permainan melalui minat bersama menggunakan rantaian blok untuk menyediakan pengalaman baharu untuk pengguna dan hasil yang tinggi untuk pelabur.

Di pihak pemain, ramai orang di seluruh dunia telah dapat menjana pendapatan penuh daripada permainan video yang menggabungkan rantaian blok dan malah bergantung pada model ekonomi main-to-ear. Ini telah memerlukan banyak perhatian, mengembangkan banyak pangkalan pengguna permainan.

Di pihak pelabur, banyak syarikat besar melihat potensi integrasi NFT dan selamat untuk mengatakan bahawa kami kini mempunyai berita mingguan tentang dana lindung nilai permainan baharu dan pelaburan besar lain dalam pasaran permainan. Ada yang mendakwa melihat di dalamnya masa depan ekonomi, atau sekurang-kurangnya revolusi digital untuk lebih daripada satu industri.

Bacaan Berkaitan | Polygon Menyediakan Dana $100 Juta Untuk Projek Permainan NFT

Beberapa permainan NFT yang paling popular untuk dilaburkan ialah Axie Infinity, Gods Unchained, Alien Worlds Splinterlands, Alien Splinterlands , dan lain lain. Sebahagian daripada mereka tersedia untuk dimainkan pada peranti mudah alih, yang juga telah menjadi perhatian yang semakin meningkat bagi syarikat permainan kerana ia membawa masuk ramai pengguna baharu.

Siaran akhbar Stratis selanjutnya menunjukkan ulasan yang dibuat oleh Jean-Philippe VergneProfesor Madya di UCL School of Management:

Blockchain dengan pantas menjadi blok binaan teras untuk permainan dalam talian. Perkara yang didayakan oleh blokchain adalah sangat menarik — pemain kini boleh memperoleh mata wang kripto sambil bermain dan berdagang barangan digital dalam dan merentas permainan. Peningkatan esport dalam dekad yang lalu telah menunjukkan bahawa terdapat ramai pemain di luar sana yang sanggup menjadikan permainan sebagai sumber pendapatan utama mereka. Blockchain sedang melayari gelombang ini dan menjadikan peluang tersedia kepada semua dengan cara yang lebih telus.

Jumlah cap pasaran Crypto pada $2.7 trilion dalam carta harian | Sumber: TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments