Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Mengapa NFT berasaskan Solana Merupakan Peningkatan Tahap Metaverse SMCU K-Pop


SM Entertainment, salah satu agensi hiburan terbesar Korea, mengumumkan rancangannya untuk mewujudkan bahagian NFT dalam metaverse masa depannya (SMCU). Mereka sedang mempertimbangkan untuk menggunakan rantaian Solana untuk mengeluarkan NFT.

Budaya K-Pop telah meningkat, menakluk peminat baharu di seluruh dunia. SM telah berusaha untuk menyepadukan teknologi ke dalam industri muzik, bertujuan untuk mengembangkan pasaran. Walau bagaimanapun, sesetengah peminat telah menyatakan tidak memahami apa itu semua dan tidak melihat keperluan untuk itu.

Metaverse ialah ruang realiti digital yang bertujuan untuk mencipta gabungan teknologi -seperti VR-, blockchain, media sosial , permainan dan banyak lagi kemungkinan lain yang pengguna boleh berinteraksi dan alami dengan cara deria baharu. Dalam erti kata lain, ia menghubungkan dunia sebenar dengan dunia digital.

Begitu juga, NFT ialah aset digital yang wujud pada rantaian blok dan mempunyai kod pengenalpastian yang menjadikan setiap satu unik, mustahil untuk disalin, dan dalam banyak kes terhad -meningkat. nilai mereka-.

NFT mewakili objek sebenar, seperti karya seni dan item permainan, dan telah menjadi sangat popular. Dalam banyak kes, sesiapa sahaja boleh melihat NFT dan berkongsinya melalui imej, tetapi hanya seorang yang boleh memiliki yang asli dan membuktikannya melalui pengesahan terbina dalamnya.

Bacaan Berkaitan | NFT 'Pulp Fiction' Quentin Tarantino Akan Datang… Dengan A Twist

Dalam kes ini, metaverse SMCU berhasrat untuk menggunakan “harta intelek artis K-Pop untuk mereka bentuk – IP kandungan terarah”. Ia juga memberi tumpuan untuk menjadi tempat penciptaan untuk peminat K-Pop, di mana mereka boleh "mencipta semula" kandungan asal dan mengaut keuntungan.

Agensi itu berpendapat integrasi NFT akan membawa industri hiburan ke era baharu teknologi, penciptaan dan penggunaan.

Mengenai kemungkinan membinanya di Solana Blockhain, sumber langsung yang dipetik dalam portal berita Korea menyatakan:

Kami tidak bekerjasama secara langsung dengan Solana, tetapi SM Entertainment sedang bersedia untuk menerbitkan NFT, dan kami paling memikirkan Solana sebagai platform blockchain yang mendasarinya.

Lee Soo-Man Membayangkan Masa Depan Digital

Ketua penerbit Soo-man Lee terlibat secara langsung dalam projek itu dan berkongsi pandangannya dalam video prarakaman semasa Solana Breakpoint 2021 di Lisbon.

Beliau menyatakan bahawa, memandangkan minat terhadap metaverse dan NFT sedang melihat pertumbuhan yang luar biasa, dia membayangkan "masa depan sebagai dunia robot dan selebriti bersama-sama r dengan SM.”

SM Entertainment melancarkan “kumpulan gadis metaverse yang dipanggil 'aespa'” tahun lepas, yang membuat lompatan pertama mereka ke alam sekitar dengan avatar ciptaan sendiri yang wujud bersama ahli kumpulan itu.

The pertumbuhan populariti aespa adalah titik permulaan yang menjadikan banyak kemungkinan kepada metaverse untuk industri hiburan muzik, dan Lee Soo-Man berkongsi SM Entertainment berminat untuk mencapai "peringkat seterusnya".

Bacaan Berkaitan |[19659018]K-Pop Sensation BTS Akan Keluarkan NFT Band Dan Permainan Video

Di dalam Metaverse dan NFT SM Entertainment

Di dalam metaverse SMCU, kandungan NFT yang dicipta semula oleh prosumer akan memperoleh pendapatan 1/100 atau 1/1000, dakwa penerbit .

Kita perlu mencapai model di mana ratusan atau bahkan ribuan prosumer dari seluruh dunia boleh bergabung untuk mengembangkan kreativiti mereka dan mencipta satu kandungan NFT, dan memperoleh peratusan daripadanya sebagai balasan. Kandungan NFT yang dibuat dengan cara ini akan mempunyai nilai seumur hidup. Mereka tidak akan berpuas hati yang hilang selepas dimakan sekali,

Selain itu, agensi itu mahu mereka bentuk persekitaran yang menarik minat pembeli dengan memberikan pengalaman lengkap tanpa perlu membeli.

Lee Soo-Man berpendapat kandungan metaverse boleh membuka era baharu "di mana ia boleh ditukar seperti mata wang atau melalui sistem tukar barang tradisional." Beliau berkata bahawa peraturan undang-undang akan dipertimbangkan dengan teliti dalam senario ini.

Pengeluar melihat bahagian NFT dalam metaverse sebagai kemungkinan untuk "mereka masa depan kita" dengan cara di mana "mod pengeluaran, pemasaran dan pengedaran yang benar-benar baru. akan berlaku.”

Lee Soo-Man menjangkakan Korea “untuk menjadi peneraju dalam kandungan metaverse dan NFT” dengan mengembangkan NFT negara melalui penciptaan avatar selebriti dan ciri lain dalam metaverse.

Harga SOL pada $233 dalam carta harian | Sumber: SOLUSD pada TradingViewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments