Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Mengapa Ripple Bekerjasama dengan Yayasan Pound Digital Untuk Membangunkan CBDC


Syarikat penyelesaian pembayaran Ripple akan menyertai Yayasan Pound Digital untuk membangunkan Mata Wang Digital Bank Pusat (CBDC) untuk United Kingdom. Syarikat itu akan menjadi ahli yayasan dan akan diwakili dalam lembaganya oleh Ketua Dasar mereka Susan Friedman, menurut jawatan rasmi.

Bacaan Berkaitan | David lwn Goliath, Bagaimana Ripple Memenangi Kes Menentang SEC

Dicipta sebagai organisasi bukan untung dengan objektif untuk menggunakan Pound digital di UK, Yayasan Pound Digital dan Ripple akan mereka bentuk dan membangunkan CBDC. Jawatan itu mendakwa negara itu telah "menggalakkan inovasi yang bertanggungjawab" dalam industri kripto.

Oleh itu, pelaksanaan CBDC ialah "hasil logik kerja itu". Ketua Dasar Ripple mengulas perkara berikut mengenai perkongsian terbaru mereka:

Kami teruja untuk menyokong reka bentuk dan pelaksanaan Pound digital dengan kerjasama Digital Pound Foundation. Yayasan akan membantu memajukan matlamat UK untuk membina sistem kewangan yang lebih inklusif dan mampan.

Syarikat penyelesaian pembayaran telah mendekati beberapa institusi perbankan di seluruh dunia untuk mengusahakan CBDC daripada reka bentuk mereka kepada dasar yang diperlukan untuk melaksanakannya, dan teknikal lain butiran.

Pada bulan Oktober, syarikat itu mendedahkan perkongsian penting dengan bank pusat Bhutan dan Penguasa Kewangan Diraja (RMA) untuk menguji permohonan pembayaran rentas sempadan bagi Ngultrum digital melalui CBDC.

Paun digital , seperti yang dibayangkan oleh Yayasan Pound Digital, akan memberikan UK alat baharu untuk mempercepatkan peralihan ekonominya kepada masyarakat digital. Di samping itu, organisasi itu berusaha untuk "memastikan" tempat negara sebagai peneraju dalam ruang digital yang baru muncul.

Ripple menambah perkara berikut mengenai peranan Bank of England dalam pembangunan CBDC dan potensinya untuk membuka negara itu. ekonomi kepada peluang aset digital:

Bank England sedang giat berusaha untuk mengemudi cabaran praktikal dan teknologi dalam mereka bentuk, melaksanakan dan mengendalikan Pound digital yang boleh memainkan peranan penting dalam meluaskan akses kepada wang bank pusat oleh isi rumah dan perniagaan.

Bacaan Berkaitan | Ripple Rakan Kongsi Dengan Bhutan Untuk Merintis Projek CBDC

Ripple Mendahului Dari Barisan Hadapan?

Pelaksanaan CBDC telah menjadi keutamaan bagi banyak negara terutamanya didorong oleh kemajuan China dalam projeknya sendiri, Yuan digital. Punca kebimbangan bagi negara-negara di Hemisfera Barat, banyak negara sedang mencari untuk mewujudkan pengimbangan dengan mencipta mata wang mereka sendiri digital.

Selain itu, Ripple mendakwa Bank of England telah mengakui kapasiti aset digital untuk meningkatkan pembayarannya sistem. Syarikat itu menawarkan penyelesaian, seperti Kecairan Permintaan, berdasarkan token XRP untuk menawarkan kos rendah dan pembayaran segera dengan hampir tiada permintaan untuk penggunaan tenaga. Ripple menambah:

(…) Yayasan Pound Digital bertujuan untuk mencapai—menghimpunkan pelbagai ahli untuk memastikan UK mengekalkan peneraju daya saing globalnya dalam inovasi kewangan. Memandangkan semakin banyak bank pusat melaksanakan CBDC, kesalingoperasian, privasi dan kedaulatan yang lengkap akan menjadi kunci untuk membolehkan bank pusat memindahkan wang secara kos efektif (…).

Bacaan Berkaitan | Ripple (XRP) Melancarkan Dana Pencipta $250 Juta Untuk Menyokong NFT Pada XRPL

Sehingga masa akhbar, XRP berdagang $1,17 dengan kerugian 2.9% dalam carta harian.[196]R590. XRP XRPUSDT” width=”980″ height=”460″ data- data-/>

XRP dengan kerugian kecil dalam carta harian. Sumber: Pandangan Dagangan XRPUSDTSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments