Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Moonvember: Small Cap Altcoins Lag Behind Behind Solana, Binance Coin dan Lain-lain


November merupakan bulan yang baik untuk kedua-dua bitcoin dan altcoin. Sesetengah telah melakukan lebih baik daripada yang lain walaupun. Pasaran altcoin telah menyaksikan pertumbuhan yang luar biasa hanya dalam minggu pertama bulan itu, dengan altcoin teratas merekodkan pertumbuhan sehingga 50%. Ini telah mendorong kedua-dua indeks topi kecil, pertengahan dan besar apabila syiling terus berdagang dalam warna hijau.

Bitcoin telah membuat persembahan yang agak menarik dalam pasaran. Mata wang kripto perintis telah mencecah paras tertinggi baharu sepanjang masa pada November selepas ia menembusi $68,000 buat kali pertama, menetapkan rekod nilai baharu. Ia, di samping indeks, telah menunjukkan bahawa tidak ada yang mustahil dalam pasaran. Jika ada, masa adalah satu-satunya faktor apabila ia melibatkan berapa banyak mata wang kripto ini telah berkembang.

Bacaan Berkaitan | Bloomberg Intelligence Mengatakan Ethereum Futures ETF Lebih Berkemungkinan Daripada Spot Bitcoin Funds

Large Cap Index Leading The Pack

Large Cap Index menyaksikan kejayaan paling banyak daripada rali pasaran pada bulan November. Solana, Binance Coin dan Cardano semuanya menyaksikan keuntungan besar dari minggu lalu sahaja. Cardano telah meningkat 10% pada hari Selasa untuk membalikkan Solana untuk tempat ke-4 dalam 10 teratas mata wang kripto. Ini telah mendorong Indeks Cap Besar dari segi keuntungan, menjadikannya sebagai untung teratas pada minggu sebelumnya.

Carta yang menunjukkan prestasi bitcoin, altcoin topi besar, topi pertengahan dan topi kecil

Solana, Binance memimpin altcoin topi besar | Sumber: Arcane Research

Indeks Kecil dan Sederhana menyaksikan beberapa keuntungan yang memacu nilainya pada minggu lalu tetapi gagal mengikuti arah aliran Bitcoin dan Indeks Cap Besar. Indeks Permodalan Kecil mencatatkan pertumbuhan 6% pada minggu pertama. Mengembalikan keuntungan kurang daripada dua kali ganda berbanding Indeks Cap Besar, yang menyaksikan prestasi sehingga 15%. Indeks Permodalan Pertengahan adalah sama dengan Indeks Permodalan Kecil dengan hanya prestasi 6% untuk minggu pertama bulan November.

Altcoins adalah antara yang paling untung. Walau bagaimanapun, altcoin bermodal besar mengatasi prestasi bitcoin dan indeks yang lebih kecil. Platform kontrak pintar memberikan rangsangan terbesar kepada Indeks Cap Besar. Solana, Cardano dan Binance mendahului senarai dengan pulangan mereka.

Carta harga Bitcoin daripada TradingView.com

BTC melonjak ke arah tertinggi baharu sepanjang zaman | Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Bitcoin Bertahan Melawan Altcoin

Bitcoin juga telah bertahan berbanding altcoin pada minggu lalu. Aset digital itu telah menyaksikan salah satu larian terbaik dan telah menyertai barisan mata wang kripto yang meraih paras tertinggi baharu sepanjang masa. Untuk minggu lalu, prestasi bitcoin adalah 10%. Lebih kecil daripada Indeks Cap Besar, tetapi lebih tinggi daripada indeks cap kecil dan pertengahan.

Bacaan Berkaitan | Zimbabwe Melihat Ke Arah Masa Depan Dengan Bitcoin Kerana Ia Mencari Panduan Untuk Pembayaran BTC

Bitcoin juga telah mengekalkan penguasaan ke atas altcoin pada minggu lalu. Penguasaan BTC telah menurun selepas altcoin telah mengambil bahagian pasaran daripada syiling teratas. Walau bagaimanapun, penguasaan BTC kembali meningkat. Naik 1.4% kepada 43.7% daripada paras terendahnya pada 42% pada 7 November.

Bitcoin mungkin bukan keuntungan teratas dalam ruang crypto sekarang tetapi ia telah mengekalkan gelarannya sebagai penggerak pasaran. Kebanyakan altcoin mula rali selepas BTC memulakan aliran menaik yang terbaharu. Aset itu kini disatukan di bawah paras tertinggi sepanjang masa sebanyak $68,400.

Imej yang ditampilkan daripada The Conversation, carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments