Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

NFT adalah anak-anak keren yang baru di blok ini
 Iklan

Tonggak Utama NFT

NFT adalah anak baru yang hebat di blockchain. Tidak seperti token Bitcoin misalnya, di mana satu boleh ditukar dengan yang lain, NFT adalah unik dan tidak ada yang seperti yang lain. Token Non Fungible secara berkesan mengambil medium seperti karya seni, tweet atau media digital dan mengubahnya menjadi token satu-of-a-kind. Salah satu contoh NFT terbaru dalam berita tersebut adalah pembakaran karya seni banksy yang dibeli baru-baru ini, setelah ia ditandai. Sebaik sahaja anda melihat video itu sekali, anda mungkin tidak mahu melihatnya lagi.

Contoh menarik lain termasuk CEO Twitter, Jack Dorsey menandakan Tweet pertamanya dan meletakkannya untuk dilelong sebagai NFT . Pada masa ini, tawaran itu mencecah $ 2.5 juta. Saya lebih suka mengambil tangkapan skrin Tweet, tetapi hanya saya. Sudah tentu, sekarang ada pasar besar untuk NFT dan rumah lelong premium Christies bahkan melakukan lelongan mereka sendiri dengan karya seniman digital BossLogic.

Namun lebih banyak lagi contoh termasuk Raja-raja Leon yang membuat semula album dalam format NFT. Logan Paul telah melancarkan NFT sendiri di antara kira-kira 5 juta pengikutnya di Twitter. Dia menjualnya di Arkane Marketplace secara langsung di Polygon, dengan hanya 477 keping yang dikeluarkan secara keseluruhan, dan setiap keping menjual dengan harga ~ 10,000 USD

tuan rumah memerlukan skalabiliti, keselamatan dan pendekatan yang terdesentralisasi. Itulah sebabnya mengapa banyak Dapp di arena ini telah dilancarkan di rangkaian Polygon (sebelumnya dikenali sebagai Matic).

Who are Polygon?

Polygon sebelumnya dikenali sebagai Matic, telah meningkat untuk mengembangkan "Internet of Etherum" Infrastruktur "Blockchains" yang siap digunakan secara besar-besaran. Polygon adalah kerangka modular yang memperluas ruang lingkup platform Matic yang sangat sesuai untuk pembangun aplikasi. Rantai Layer 2 mereka boleh beroperasi dengan mana-mana blockchain Layer 1 dan mereka sudah digunakan jauh dan luas, dengan saat ini lebih dari 90 Dapps dan lebih dari 200,000 pengguna menggunakan platform mereka.

Habitat NFT yang semakin berkembang di Polygon merangkumi pelbagai pilihan kawasan di kawasan menegak seperti Permainan dan NFT hingga Desentralized Finance (DeFi) dan bahkan Prediction Markets. Pelanggan NFT mereka merangkumi nama seperti Aavegotchi, Neac District Megacryptopolis, ZedRun, Chain Guardians, Decentral Games, Battle Racers, Doki Doki dan MyCryptoHeroes. Semua ini telah menghasilkan keperluan untuk pasaran NFT yang padat yang dapat diskalakan dan serba boleh.

Kedua-dua Binance dan Coinbase menyokong Polygon dalam usaha mereka untuk mengembangkan platform lapisan kedua yang dapat membolehkan pembangun menskala Dapps mereka untuk penggunaan yang lebih luas dan menggunakan produk yang cepat dan juga murah. Selangkah lebih dekat dengan penggunaan secara besar-besaran.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments