Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

NFT Secara Ringkasnya: Kajian Mingguan


Seminggu lagi, satu lagi dos kegilaan dalam NFT. Beeple merekodkan satu lagi jualan raksasa, tetapi ia bukan NFT tradisional untuk pembeli. Pembangun permainan video menunjukkan minat yang semakin meningkat dalam ruang itu, dan seorang CEO pertukaran crypto sangat yakin. Oh, dan sebuah band NFT yang dianggotai oleh Bored Apes telah dibentuk ihsan firma muzik yang hebat.

Ini hanyalah beberapa tajuk utama dalam NFT sepanjang minggu lalu. Terpulang kepada Ringkasnya untuk merangkumi semua cerita terbesar dari tujuh hari yang lalu dalam satu format bersaiz gigitan – jadi mari kita terus ke sana.

Berita Token Non-Fungible Minggu Ini

Beeple's Latest

Beeple's latest pembeli mengeluarkan hanya $29J untuk mendapatkan sekeping yang unik. Ini bukan NFT generik, sama ada. Beeple menghasilkan karya seni generatif fizikal yang tingginya hampir 7 kaki. Dia telah berkata bahawa ia akan dikemas kini sepanjang hayatnya. Sekeping itu adalah sebahagian daripada lelongan NFT terbaharu Christie. Beeple menyifatkan karya itu sebagai "potret pertama manusia yang dilahirkan dalam metaverse."

Minat Pembangun Permainan Piquing

Kajian baharu pembangun permainan dari seluruh Amerika Syarikat dan ciri-ciri blokchain adalah NFT minat yang semakin meningkat. Menurut laporan itu, diketuai oleh firma blok Stratis dan agensi insight Opinium, 58% daripada pembangun permainan video yang ditinjau mula menggabungkan teknologi blockchain dan 47% telah menyepadukan NFT.

Berharap untuk menjadi permainan dengan penyepaduan blokchain tidak lama lagi, jika anda tidak 't already.

By The Numbers: NFTs Need For Equal Representation

NFTs ialah ruang yang sangat muda hari ini. Walau bagaimanapun, mengikut rentak banyak menegak yang baru muncul, kami belum melihat perwakilan bakat yang betul. Kami menjangkakan perkara itu akan berubah apabila ruang berkembang dan berkembang.

Perbezaan jantina dalam nombor jualan NFT adalah jelas. Dalam laporan yang diliputi di rangkaian saudara kami NewsBTCartis NFT membuat hanya 5% daripada jualan NFT Nifty Gateway sepanjang hampir dua tahun lalu.

Chainlink Labs Bekerjasama Dengan Rangkaian Palm Sekitar NFT

One daripada kerjasama utama terkini di sekitar NFT dan platform blockchain utama datang minggu ini melalui Chainlink Labs and the Palm Network. Rangkaian Palm ialah ekosistem NFT yang dibina di atas Ethereum yang mereka bentuk "lapisan abstraksi berbilang rantaian". Beberapa perkhidmatan oracle Chainlink dijangka akan digunakan dalam kerjasama itu.

Kumpulan Muzik Universal Menerajui Jalan Untuk Kugiran NFT Pertama

Empat Beruk Bosan (dengan baik, tiga Beruk Bosan dan satu Beruk Mutant) telah berkumpul, ihsan daripada Universal Music Group (UMG), untuk membentuk "Kingship," band NFT yang pertama. Pemilik Kera Bosan dan Kera Mutant akan mempunyai akses awal kepada NFT dan keluaran kumpulan, serta input tentang naratif kumpulan. Konsert NFT juga dijangka.

Ini adalah hari-hari terawal utiliti NFT dalam hiburan dan puncak gunung ais apabila ia melibatkan potensi sekitar NFT dalam muzik.

Bacaan Berkaitan | Kemas Kini Baharu Coinbase Membolehkan Pengguna Berkongsi Maklumat Tentang Aset Mereka Dengan Rakan

 

Solana telah secara agresif mengejar masa NFT untuk menerajui kedudukan blockchain dalam masa NFT. , ETH telah mengetuai pertuduhan. Solana bagaimanapun telah menunjukkan prestasi yang sangat baik tahun ini. | Sumber: SOL-USD di TradingView.com

Pasaran NFT Peneraju Tezos Hilang?

Tezos telah berusaha untuk membina infrastruktur NFT untuk bersaing dengan pemain terbesar dalam angkasa. Mendahului cara untuk Tezos NFT sehingga kini ialah Hic et Nunc, yang paling dikenali sebagai HEN. Terdapat khabar angin bahawa perdebatan dalaman di HEN telah menyebabkan ia ditutup, dengan spekulasi bahawa gangguan itu dilanjutkan dengan kemunculan pasaran Tezos baharu Objkt. Domain HEN kini hilang dan bio Twitter platform hanya mengatakan "dihentikan."

Tezos telah mendapati ia berada di pasaran NFT melalui masa transaksi yang cepat dan yuran gas yang rendah. Platform ini juga telah mengunci pameran NFT interaktif di Art Basel Miami Beach yang akan datang. Adakah Objkt dapat mengisi kekosongan yang ditinggalkan HEN dengan betul?

Discord Pumps The Brakes 

“Mungkin tiada apa-apa,” tweet pengasas dan CEO Discord Jason Citron, berserta tangkapan skrin tetapan apl Discord dengan logo Ethereum dan pilihan untuk sambung dompet digital. Ini, bersama-sama dengan ciri NFT, dilaporkan dalam mod "pra-keluaran". Malangnya, kami perlu mengambil tweet Citron sedikit lebih literal daripada yang kami mahu – buat masa ini, ia mungkin tiada apa-apa.

Tindak balas daripada pengguna Discord di sekitar penggoda menyebabkan Citron berbalik arah, menyatakan bahawa syarikat itu "tiada rancangan semasa untuk menghantar konsep dalaman ini." Kita akan lihat sama ada lagu itu berubah pada bulan-bulan akan datang.

NFT Lebih Besar Daripada Dagangan Kripto?

Bolehkah NFT akhirnya menjadi lebih besar daripada dagangan kripto? Menurut laporan minggu ini dari BloombergKetua Pegawai Eksekutif Coinbase Brian Armstrong nampaknya berpendapat demikian daripada transkrip laporan pendapatan suku ketiga firma itu. NFT "boleh menjadi besar, atau lebih besar" daripada perniagaan mata wang kripto syarikat, kata Armstrong. Platform ini menghampiri pengguna 3M dengan pantas untuk senarai tunggu pasaran NFT.

Bacaan Berkaitan | Berikut Sebab Pengeluaran DogeCoin Dibekukan Pada Binance

Imej yang ditampilkan daripada Pexels, Carta daripada TradingView.com

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments