Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

NFT Secara Ringkasnya: Kajian Mingguan


NFT telah menemui satu lagi bulan pada tahun ini di mana carian Google mencapai paras tertinggi sepanjang masa. Perarakan Macy akan datang dengan rakan yang tidak boleh diganggu. Dan Phil Spencer di Xbox berkongsi pendapatnya tentang NFT. Ia hanya satu minggu lagi berita yang tidak boleh diubah.

Setiap hujung minggu, kami mengambil imbasan pantas pada tujuh hari lalu tentang perkara yang berlaku dengan NFT. Mari kita selami kisah-kisah ini, dan banyak lagi:

Berita Token Tidak Boleh Fungible Minggu Ini

Hari Macy's Turkey NFT?

Dengan Kesyukuran yang akan berlangsung pada minggu hadapan, Perarakan Kesyukuran Macy telah menjadi acara ruji setiap tahun sekitar hari raya. Tahun ini, bagaimanapun, Macy's menambah sedikit rasa tambahan. Belon Perarakan Hari Kesyukuran yang ikonik akan dikeluarkan sebagai sebahagian daripada siri set 9,510 NFT, percuma untuk sesiapa sahaja menempa pada hari cuti. Tahun ini merupakan edisi tahunan ke-95 perarakan. Hasilnya akan disalurkan ke Yayasan Make-A-Wish, dan akan disediakan di pasaran Sweet.

Phil Spencer dari Xbox Berkongsi Pemikirannya Mengenai NFT

EVP Gaming Microsoft, Phil Spencer, duduk bersama orang ramai di Axios minggu lalu ini untuk berkongsi sedikit pemikiran skeptikalnya tentang NFT dalam permainan. Spencer menyatakan "Saya fikir terdapat banyak spekulasi dan percubaan yang berlaku, dan beberapa kreatif yang saya lihat hari ini berasa lebih eksploitatif daripada hiburan."

Sukar untuk berhujah bahawa masih terdapat banyak projek NFT di luar sana yang akhirnya boleh menjadi rugpulls, atau itu hanya boleh menjadi pam. Walau bagaimanapun, terdapat sedikit keraguan bahawa NFT boleh membawa potensi dan kesan positif kepada permainan dalam lebih daripada satu cara. Apabila pasaran NFT semakin matang, jangkakan syarikat utama dalam permainan membuka pintu mereka sedikit lagi untuk menyepadukan mereka ke dalam produk mereka.

Mars Attacks: Lebih Legasi IP Finds It's Way To The Blockchain

Topps sedang melancarkan ' Mars Attacks' NFTsdikuasakan oleh Curio. Kad dagangan ikonik pada mulanya melanda pasaran pada tahun 60-an. Kad futuristik juga akan dikeluarkan dalam cetakan Februari depan, dengan prapesanan sudah habis dijual di halaman web Topps.

NFT Google Searches Mencapai Rekod Tertinggi

NFT musim sejuk? Terdapat projek baru muncul hampir setiap hari, projek yang telah mantap terus meningkat, dan permintaan untuk NFT yang lebih daripada seni yang bagus semakin meningkat. Sementara pasukan kami membuat liputan minggu iniNFT telah mengatasi seperti Dogecoin – mencapai rekod tertinggi sekali lagi untuk kali keempat tahun ini selepas CoinGecko mengumumkan persidangan NFT yang akan datang.

Bacaan Berkaitan | Adakah Rantaian Pintar Binance Merosot? Pengesah BSC Bangkit

Tezos NFT kelihatan seperti mereka mungkin menghadapi masalah selepas konflik membawa kepada penutupan pasaran HEN. Walau bagaimanapun, ahli komuniti berkumpul untuk menghidupkan semula platform, dan sedang berusaha ke arah mewujudkannya sebagai DAO yang bergerak ke hadapan. | Sumber: XTZ-USD di TradingView.com

Tezos Biggest NFT Marketplace Comes Back From The Grave

Boleh dikatakan titik tumpuan terbesar di sekitar NFT ialah semangat kemasyarakatan. Minggu ini, komuniti NFT di sekitar Tezos berkumpul dan mempamerkan perkara itu dengan tepat selepas bursa NFT terbesar blokchain, HEN, ditutup secara tiba-tiba.

HEN ialah pasaran NFT ke-4 terbesar dan Tezos dapp terbesar yang wujud. Selepas penutupan HEN, ahli komuniti bekerjasama untuk mengambil alih kontrak pintar platform. Pasukan ini sedang berusaha ke arah mewujudkan DAO bagi  'HEN baharu.'

NFTs 'Pulp Fiction' Tarantino, Bersambung…

Awal bulan ini, kami membuat liputan mengenai kisah pengarah dan penulis legenda Quentin Tarantino bekerjasama dengan The Secret Network untuk mengeluarkan rakaman 'Pulp Fiction' yang tidak pernah dilihat sebelum ini sebagai NFT. Plot itu telah menemui sedikit kelainan sejak itu.

Minggu ini, firma penerbitan dan pengedaran filem Hollywood Miramax menyaman Tarantino berhubung NFT. Tuntutan Miramax mendakwa bahawa sebarang penjualan kandungan sebagai NFT hanya akan dibenarkan dan dikawal oleh Miramax. Perwakilan Tarantino telah menjawab dengan menyatakan bahawa Tarantino berada dalam haknya. Dengan mengandaikan kes itu bergerak ke hadapan, ini akan menjadi tuntutan mahkamah paling berprofil tinggi di sekitar NFT setakat ini, dan akan menarik untuk ditonton kerana keputusan boleh memberi kesan kepada pengedaran NFT pada masa hadapan pada masa hadapan.

The 'Pirate Bay' Of NFTs

Are anda sedang mencari fail bersaiz 15TB+ daripada satu tan NFT berasaskan Ethereum dan Solana? Kami akan terkejut jika jawapan anda kepada soalan itu adalah ya. Namun begitu, ia nampaknya wujud, ihsan artis dan pengaturcara yang berpangkalan di Australia yang memulakan 'The NFT Bay,' meniru tapak torrent bersejarah The Pirate Bay.

Tapak ini membawa tahap baharu kepada meme 'klik kanan, simpan sebagai' yang telah menjadi ruji dalam komuniti NFT.

Bacaan Berkaitan | IRS Merampas Kripto Bernilai $3.5 Bilion Tahun Ini Meramalkan Lebih Banyak Pada 2022

Imej yang ditampilkan daripada Pexels, Carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments