Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

NFT Secara Ringkasnya: Kajian Mingguan


Perhimpunan di New York City minggu ini untuk pertemuan terbesar NFT di NFT.NYC adalah jauh daripada persidangan biasa anda. Salah satu kumpulan terbesar k-pop ialah menyelami NFT. Dan NFT hanya boleh menjadi masa depan permainan video.

Ini hanyalah beberapa topik perbincangan terbesar sepanjang tujuh hari yang lalu. Seperti biasa, kami membawakan anda ringkasan setiap hujung minggu untuk membuka minggu terakhir tindakan NFT:

Berita Token Non-Fungible Minggu Ini

NFTs Hit The Town With NFT.NYC

NFT.NYC berada pada kedudukan yang baik ia adalah cara untuk menjadi pertemuan ruji untuk fanatik NFT setiap tahun. Tahun ini, bandar ini mempunyai bahagian yang saksama dalam seni jalanan dan papan iklan digital yang dilukis dengan pelbagai projek NFT sepanjang acara enam hari itu. Persembahan muzik secara langsung daripada orang-orang seperti Lil Baby dan Beck, siri pembesar suara dengan profesional industri seperti Mike Novogratz, dan banyak acara khusus koleksi NFT semuanya dihidupkan sejak minggu lalu.

Kugiran Pelancaran BTS NFT K-Pop[19659005]BTS ialah salah satu nama terbesar dalam k-pop, dan menurut pengumuman minggu inikumpulan itu dijangka menjadi nama terbesar dalam genre muzik yang mengeluarkan NFT. Perkongsian baharu untuk kumpulan 7 ahli akan bermula dengan kad foto, berkembang kepada setara fizikal kad, serta kartun web dan novel dan juga permainan BTS. Perjanjian itu didorong oleh agensi kumpulan itu menandatangani perjanjian perkongsian dengan pertukaran kripto Upbit.

BTS berpangkalan di Korea Selatan, di mana minggu ini Suruhanjaya Perkhidmatan Kewangan negara itu mengisytiharkan bahawa NFT tidak akan dikawal.

Fakta? Atau 'Pulp Fiction'?

Pengarah dan penulis Quentin Tarantino sedang mengambil genre hiburan baharu kepada NFT. Penglibatan filem dengan teknologi blockchain adalah sedikit dan jauh di antara, tetapi perkongsian baharu Tarantino dengan The Secret Network nampaknya mengubahnya.

Jika nama platform blockchain itu tidak mencukupi sebagai hadiah, The Cadangan pasaran unik Secret Network dalam NFT ialah keupayaan privasinya. Pemilik NFT 'Pulp Fiction' Tarantino yang akan datang, yang menampilkan kandungan eksklusif, tidak pernah dilihat sebelum ini, akan menjadi pengguna tunggal yang dapat melihat kandungan tersebut. Ini tidak diragukan lagi merupakan ciri di mana-mana dalam NFT yang belum digunakan pada tahap ini lagi. Dalam dunia di mana pemilikan awam sering diingini, adalah menarik untuk melihat permintaan untuk keluaran NFT Tarantino. Penurunan itu dijangka pada akhir bulan ini.

Adakah NFT "Masa Depan Permainan"?

Masa depan permainan? Raksasa permainan video EA nampaknya berpendapat demikianmenurut panggilan pendapatan baru-baru ini. Ketua Pegawai Eksekutif Andrew Wilson menyifatkan teknologi blockchain, terutamanya NFT dan main-untuk-peroleh sebagai "masa depan industri kami." Walau bagaimanapun, tidak ada pengumuman semasa daripada syarikat mengenai penyepaduan blokchain atau main-untuk-peroleh dalam tajuk masa depan.

Di tempat lain di pasaran, Ubisoft menjadi tajuk utama minggu ini untuk sentimen yang serupa dengan EA, dan Ketua Pegawai Eksekutif Take-Two berkata beliau adalah "percaya besar" dalam NFT dan percaya bahawa teknologi blockchain boleh "sangat berguna." Permainan video telah dilihat secara meluas sebagai salah satu integrasi berpotensi terbesar untuk NFT.

Autograf CEO: It's All About Collecting & Community

Autograf dipasangkan dengan DraftKings pada awal tahun dan telah menjadi platform NFT yang mengutamakan atlet terkemuka tahun ini. Tidak rugi untuk mempunyai kumpulan kepimpinan yang diterajui oleh quarterback legenda Tom Brady.

Dalam temu bual dengan CNBC Make It tahun ini, apabila Ketua Pegawai Eksekutif Autograph Dillon Rosenblatt ditanya tentang sebab orang ramai menolak. wang yang besar untuk NFT sejak kebelakangan ini, dia menjawab bahawa “pertama, ini mengenai mengumpul. Kemudian, ia turun kepada komuniti.” Sukar untuk tidak bersetuju dengan itu, kerana projek NFT yang terkemuka sering turun untuk membina dan memupuk identiti komuniti.

Bacaan Berkaitan | Nelson Saiers Memanggil Murah Di FED Dengan Arca Baharu, Mengapa Ia Penting Untuk Bitcoin

[1945903][20]

Solana telah secara agresif mengejar Ethereum untuk kedudukan blockchain terkemuka dalam NFT, tetapi buat masa ini, ETH telah mengetuai pertuduhan itu. Solana bagaimanapun telah menunjukkan prestasi yang sangat baik tahun ini. | Sumber: SOL-USD di TradingView.com

Jualan Pasaran Menengah Solana Melepasi $500J Dalam Tiga Bulan

Solana telah menjalani tempoh yang agak lama pada tahun ini. Letupan NFT pastinya tidak menjejaskan puncanya sama ada. Minggu ini, menurut data daripada CryptoSlamplatform crypto yang melonjak telah melepasi lebih $500M dalam jualan pasaran sekunder; beberapa altcoin yang berbeza, dari Algorand ke Polygon ke Flow (dan banyak lagi) telah membuat inisiatif untuk menjadi pemain kuasa dalam NFT, walaupun Ethereum menguasai jelas pada masa kini.

NFT Marketplace Rarible Nampak Menyokong Tezos, Solana, Dan Flow Blockchains

Sokongan merentas platform dalam pasaran NFT nampaknya merupakan ciri yang dipandang rendah, dan salah satu yang Rarible ingin manfaatkan. Dalam siri pembesar suara semasa NFT.NYC minggu iniKetua Pegawai Eksekutif Rarible Alexei Falin menyatakan bahawa rantaian blok Tezos, Solana dan Flow sedang dalam perjalanan ke platform Rarible.

Ini adalah perlumbaan lengan yang berkepentingan tinggi dengan NFT pasaran sekarang. Pertukaran seperti Crypto.com, Coinbase dan FTX telah  mencari penggerak yang mantap seperti OpenSea, Rarible, Nifty Gateway dan banyak lagi.

Bacaan Berkaitan | Dewan Lulus Bil Infrastruktur $1 Trilion; Implikasi Untuk Komuniti Crypto A.S.

Imej yang ditampilkan daripada Pexels, Carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments