Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Northern Irish Capital, Belfast Memperkenalkan Bitcoin-Like Local Cryptocurrency


Majlis bandaraya Belfast, Ireland Utara, telah mengumumkan bahawa memperkenalkan [Cryptocurrency] seperti Bitcoin untuk barangan dan perkhidmatan tempatan. Teknologi ini sedang diuji, di mana majlis berharap untuk menarik "ekosistem pemangku kepentingan."


'Belfast Coin' Menggalakkan Penduduk untuk Luang Secara Lokal

'Belfast Coin', yang dibangunkan dengan firma Israel Colu, menggalakkan penduduk membelanjakan wang, dan secara amnya menyumbang kepada, ekonomi tempatan. Majlis berharap untuk menarik perniagaan tempatan seperti kedai, restoran, dan perkhidmatan untuk mengambil bahagian dengan menerima duit syiling.

Diakui Belfast Coin tidak sepadan dengan Bitcoin. Diberikan, ia tidak akan sesuai dari segi kesan rangkaian, kadar hash, desentralisasi dan lain-lain Tetapi itu kerana tumpuannya adalah pada ekonomi tempatan Belfast.

Penduduk akan dapat mendapat ganjaran kredit dengan membeli-belah tempatan, sukarela dan mengambil bahagian dalam aktiviti sivik. Sebaik sahaja skim itu dilancarkan sepenuhnya pada akhir tahun ini, ia akan dapat diakses menerusi aplikasi mudah alih yang mudah digunakan.

Mata wang bitcoin-esque tempatan berlaku melalui penyertaan Belfast di '100 Bandar Berdaya Upaya' program; rangkaian pihak berkuasa tempatan di seluruh dunia yang berkongsi idea dan amalan terbaik.

Pesuruhjaya Belfast untuk daya tahan, Grainia Long, menjelaskan harapan bandar untuk skema ini:

harapan kita bahawa [Belfast Coin] pada mulanya akan memberi rangsangan ekonomi kepada perniagaan tempatan, serta membantu majlis mencapai matlamat jangka panjang yang lain, termasuk penambahbaikan alam sekitar. Cabaran ini memberikan kami peluang untuk meneroka bagaimana mata wang bandar dapat membawa penduduk, perniagaan dan rakan kongsi bandar bersama-sama untuk menyokong pertumbuhan inklusif … Dengan memotivasi penduduk untuk membuat perbezaan yang positif, kami berharap Belfast Coin akan mengukuhkan hubungan mereka dengan bandar yang mereka tinggalkan.

Tide Of Crypto-Sentiment Telah Berubah Sekali Lagi

Nampaknya seperti pasaran seluruh bear yang lalu yang terakhir kami dilaporkan salah satu crypto-dabblings yang difokuskan di dalam negara ini. Sudah tentu, itu tidak mengira [LibertadLiberstaddanBandarKoilnyayang lebih daripada percubaan anarko-percubaan daripada berfungsi metropolis.

Pada masa itu, bandar perintis dan masyarakat di seluruh dunia akan mengumumkan secara teratur skim tersebut. Pada awal tahun 2017, Pound Liverpool Tempatan (LLP), yang juga dibangunkan dengan Colu, menarik 3000 pengguna pada bulan pertama sahaja. Tetapi pada musim sejuk crypto-winter pada tahun 2018, sentimen mainstream terhadap mata wang digital pada umumnya mencipta persekitaran yang tidak menyenangkan.

Pengecualian yang ketara adalah sebuah bandar kecil di Rusia yang mendapati bahawa ekonomi negara adalah persekitaran yang sama sekali tidak ramah.

Adalah sangat mungkin bahawa skim ini telah meleleh di belakang pembakar sehingga persepsi awam terhadap cryptocurrency dicairkan. Sudah tentu pelancarannya adalah tanda positif untuk pasaran cryptocurrency umum.

Bolehkah mata wang digital tempatan memberi manfaat kepada ekonomi bandar? Kongsi pendapat anda di bawah!


Imej melalui ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of